Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Miért zavarja az autósokat...

Miért zavarja az autósokat hogy Budapesten csökkenteni akarják a gépkocsik belépését?

Figyelt kérdés
Aki autóval közlekedik Budapesten azt tényleg ennyire önző és nem érti meg hogy levegőszennyezettség magas és ezzel másokat mérgez? Ha úgy csinálnánk mint a Hollandok, Svédek, Dánok, hogy dugódíjjat vezetnek be, nem lenne kedve bemenni az autósnak dràga pénzért lustaságból. Itt most nem arra gondolok akinek feltétlenül be kell utazni a városba autóval mert pl. valamit szállít, vagy pl:villany, viz-gáz szerelő stb.... Hanem az olyanokra aki nagyzási mániából vagy lustaságból ül autóba holott kiváló a tömegközlekedés nálunk! Én külvárosi vagyok, de semmi értelmét sem látom csoszogni a dugóban, inkább elmegyek villamossal, vagy elektromos rolerral, az autót meg leteszem Kelenföldön a Parkolóban. Nem ez lenne egy civilizált társadalomnak az alapelve? Ne okozzunk kárt és betegséget a másik embernek. Szegény belvárosban lakók, szerintem még ablakot sem tudnak nyitni nappal az tuti, s ez a 90-es évek végén még roszabb volt.

2022. júl. 8. 15:22
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
96%
Tök jó dolog az autómentesség ha a belvároson belül létezel, és/vagy semmi egyéb igényed nincsen azon kívül, hogy bemész dolgozni meg hazamész.
2022. júl. 8. 16:43
 12/36 anonim ***** válasza:
93%
Engem amúgy az utazóközönség összetétele zavar. Felszállok, fizetek egy vagon pénzt azért, hogy a város söpredékével utazhassak. Ettől már az is jobb, ha végig sétálok a fél városon.
2022. júl. 8. 16:51
 13/36 A kérdező kommentje:
Na na ez azért sértő dolog, akkor én, meg az ismerőseim söpredékek? Hmmm.....én a Kelenföldi PU-tól megyek metróval de van hogy Budafokról villamossal, olyan is van hogy a Moszva tér felé villamosozok, és nem sok olyan embert láttam akikről te beszélsz, de egyébként is lealacsonyító dolog a saját dolgozó honfitársaidról így beszélni, mert nem mindenkinek van jogosítványa, vagy gyerek! Akkor a te gyereked is közéjük tartozik mert villamossal jár? 🤔
2022. júl. 8. 17:40
 14/36 anonim ***** válasza:
31%

Csak az a baj, hogy mivel egyre többen vagytok ti lustaságok, mi a busszal sem tudunk haladni miattatok.

Szóval kibsztok magatokkal, egymással, de még a tömegközlekedőkkel is.

Remélem büszkék vagytok magatokra!

2022. júl. 8. 17:46
 15/36 anonim ***** válasza:
100%

Jöhetsz a süket dumával kérdező, ettől még a söpredék az söpredék marad.

Aki utazik tömegközlekedésen az tudja miről beszélek.

De persze tudom, majd lábat csókolok országépítő honfitársaimnak, hogy amíg én dolgozom addig ők az országot építik, a tömegközlekedést csakis a szorgalmas munkásréteg és a 3 diplomás értelmiség használja. A Moszkva meg arról híres, hogy a felső tízezer ott vitatja meg az ország jövőjét... :D

2022. júl. 8. 17:53
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Oké, tegyük fel, hogy kitiltják az autókat. Hova rakják a kocsikat akik bejönnek pest határára? Nincs az a mennyiségű parkoló ami elég lenne. A belvárosi lakosok hol hagyják a kocsikat? Fantasztikus lesz nekik egy családi karácsony után tömegközelekedéssel hazajutni

Mi lesz a plusz költségekkel? Az egyetlen normális megoldás az lenne, ha a parkoló jegy érvényes lenne a tömegközlekedésen, viszont ezt úgy sem fogják megtenni, tehát egy jó adag plusz költséget az emberekre terhelnének. Ha munka miatt kell jönni választani kell, hogy a tömegközelekédst vagy a benztint fizessék meg, melyik összeget bukja az ember? Kipróbálhatjuk azt is, hogy nem lesznek ingázók, viszont akkor kellemetlen meglepetések érhetik az embereket amikor nem lesz elég dolgozó és nem tudnak majd ügyeket intézni(nem csak bolti dolgozók járnak fel vidékről)

2022. júl. 8. 18:06
 17/36 anonim ***** válasza:
13%

"Hova rakják a kocsikat akik bejönnek pest határára?"

Hagyják otthon az udvaron, és jöjjenek busszal/vonattal Pestre.

"A belvárosi lakosok hol hagyják a kocsikat?"

Otthon. A belvárosban aztán végképp jó a tömegközlekedés. Maximum vidéki úthoz kell autó.

Nem kitiltani kell az autókat, az valóban fszság, de ez is túlzás, hogy sokan mindenhova azzal mentek.

2022. júl. 8. 18:59
 18/36 anonim ***** válasza:
94%

Nem, nem túlzás. Ugyanis 8,5 óra munka után baromira nem mindegy, hogy atszallsz kettőt, aztán vársz a vonatra, vagy buszra, ami jó esetben fél óránként, rossz esetben csak óránként megy.

Inkább a varostervezes teljesen hibás. Amíg presztizsbol egy csomó nagy cég a belvárosban berel irodákat meg ott vannak a nagy hivatalok, stb. addig tok nonszensz módon mindenki kintről belülre halad.

Egyébként is a kerdezobol süt, hogy igazából neki is csak az a lényeg, hogy ő ne szivjon az autók miatt, a többiek meg oldják meg Kecskemettol Bivalysznadig vonattal meg ahogy akarják. Bár ha metróval jar nem tudom miért zavarja a forgalom.

Szóval az autósoknak is ugyanez a lényeg, csak ők mondjuk nem a metrómegálló mellett laknak 🤔

2022. júl. 8. 19:10
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
#14 már reg elkoltoztem Budapestről mert nem bírtam egész nyáron azt a hugyszagot ...
2022. júl. 8. 19:12
 20/36 anonim ***** válasza:
12%

Meg kéne találni az arany középutat.

Nyilván vannak olyan útvonalak munkahely és lakhely között, ahol kell az autó.

DE mivel Budapesten egész jó a tömegközlekedés, egészen biztosan az autósok jelentős része nem azért megy autóval, mert máshogy nem tudná megoldani.

Ha legalább ők letennék az autót, és tényleg csak fontos dolgokra használnák, már kisebb dugók lennének, és talán még a busszal is gyorsabban lehetne haladni, mint most autóval.

A fő probléma szerintem, hogy nem látjátok be, hogy a dugókat valójában TI okozzátok, helyette mutogattok mindig másra.

Nem szoktam hugyszagot érezni tömegközlekedésen, max éjszakai járaton. Ki lehet fogni rossz vonalakat az tény, de összességében nem ez a jellemző.

2022. júl. 8. 19:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!