Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogy rázzam le a közvetlen...

Hogy rázzam le a közvetlen szomszédomat?

Figyelt kérdés

Adott 1 olyan helyzet, hogy közelemben lakik egy 12 éves kislány, akit a nagyszülei nevelnek, és minden nap átjön reggel órák hosszára a kislányomhoz játszani, majd délutáni alvás után, van, hogy azt sem várja meg hogy felkeljen a kicsi (18 hónapos), de közben arra is rájöttem, hogy nem a kicsihez jön ő játszani, hanem velem barátnősködni, csakhogy annyira idegesítő szegénykém hogy a környéken (kis falu) senki ki nem állhatja. Eleinte hetente 2-3 alkalommal átjött, az még belefért de mára már, ha hallom hogy nyílik az ajtó rosszul vagyok. Minden nap velunk reggelizik, delutan velünk uzsonnazik, ha nem kinálom kajával akkor szétnéz a konyhán és jelzi hogy enne, bárhová megyek a lakásba a hátam mögött áll, pl ha fogat mosok ott áll és néz a fürdőben, és bárhová megyek ott ál, kavarom a rántást áll mellettem a konyhába, terítem a ruhát ott áll, és 1000x elmondtam mar h menjenek jatszanak a gyerekszobaban, egy perc mulva mar jönnek ki hogy a gyerek nem akar...

Nem éheznek, apuka-anyuka kuldi a pénzt, egyszerűen ilyen idegesítő

Nem akarok a nagyszüleivel haragot de mar nem bírom tovabb, bárki vendégem van rögtön ott terem.

2022. ápr. 20. 22:45
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg nem normális, kb veletek él és hazamegy aludni.

Tényleg beszélni kéne a nagyszülőkkel hogy nem tudsz te vigyázni állandóan a gyerekre.

Viszont ha a beszélgetés nem használ akkor az marad hogy bezárod az ajtót és ha kopog akkor vagy megmondod hogy most nem érsz rá, sok a dolgod (ehhez ragaszkodj. Nem, nem tud segíteni, egyedül gyorsabb, stb.) Vagy ki se nyitod. Ha felhív akkor szintén most nem alkalmas. Mindig legyen valami kifogás. Egy idő után úgyis megunja.

Ha meg pl mész ki boltba és meglát, akkor megmondod hogy most egyedül akarsz menni (vagy ketten a te gyerekeddel)

Annyira azért nem kicsi már hogy ne fogja fel hogy nem vagytok se barátnők , se egy család.

Sajnos ha valaki nem ért a szóból akkor muszáj határozottabbnak lenni.

2022. ápr. 21. 13:14
 32/50 anonim ***** válasza:
100%

Nekem fura, hogy azt írtad, hogy külföldön, nem pedig a konkrét országot.

Tehát rákérdezek, konkrétan melyik országban élsz?

2022. ápr. 21. 14:22
 33/50 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is egyre gyanúsabb ez a kérdés.
2022. ápr. 21. 14:23
 34/50 anonim ***** válasza:
0%
Ha külföldi, akkor a kommunikáció is kérdéses köztük.
2022. ápr. 21. 14:47
 35/50 anonim ***** válasza:
91%

Én ilyenkor sajnálom, hogy időt és energiát fektetek abba, hogy részletes és pontos választ adjak.

Tökre örültem, hogy segíthetek, mert velem is történt hasonló, de kiderült, hogy nem is igaz a történet, tehát fölöslegesen írtam le az én sztorimat. :(

Lehet a kérdező egy régi sérelmét próbálja feldolgozni vagy ő volt ilyen 12 évesen, de akko is rossz érzés, hogy elvesztegettem az időmet. :(

2022. ápr. 21. 15:19
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem feleslegesen írtad le a történeted! Ha esetleg nem is igaz a kérdésben elhangzott, sokan olvasták a kérdést és sokan válaszoltak rá, tehát sokan elolvasták a válaszokat is.Így a te írásod is.Nem csak kérdezőként lehet tanulni más problémájából, hibájából.Más válaszából is ugyanúgy lehet.Vagy akár más válasza által változik meg valakinek a véleménye az adott témáról.

2022. ápr. 21. 17:42
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező eltűnt, azóta se írta meg az országot, amivel cáfolhatta volna a feltételezésünket. Természetesen ez is egy érthető válasz.

Hogy mi motiválta a kérdés feltevésére, az ő baja, hogy a történetében ő melyik "szereplő", szerintem nyilvánvaló, remélem, épül, fejlődik belőle.

Én úgy gondolom, hogy ezzel együtt senki válasza nem volt felesleges, lehet olyan ember, akit valóban érint, és hasznos tanácsnak bizonyultak. Volt itt olyan, aki átélt hasonlót, és már kezdett vele valamit, és lehet aki átél, de még nem fogalmazódott meg benne, hogy bármit is kezdjen vele. Ebben mindenképpen nagy segítség lehet.

2022. ápr. 21. 18:50
 38/50 A kérdező kommentje:
Nem tüntem el, volt egy kis programom. Szándékosan nem írtam az országot, reméltem hogy nem is kérdeznek rá, nem értem hogy jön egy ilyen kérdéshez az hogy hol lakunk. Még meg sem írtam hol élünk és máris az van, hogy csak kitaláltam, eltűntem,kár volt rám pocsékolni az időt, hazudgálok. Bárcsak kitaláltam volna. Minden esetre köszönöm az eddigi válaszokat, némelyik segített, pl. hogy esetleg az anyja hiánya miatt is lehet, igaz ma délután leráztam, mert hazajöttünk a kicsivel és mire nekiláttam, hogy összedobjak egy kis milánóit rögtön ottermett, mivel kb 20-30 dkg darálthús vettem ki és nem biztos hogy vele akartam megetetni, megkértem hogy jöjjön inkább máskor mert nagyon fáj a fejem, adok a kicsinek enni és le akarok pihenni... egyébként tényleg nem vagyok a toppon ma.
2022. ápr. 21. 19:37
 39/50 anonim ***** válasza:
79%

Hát azért egy országot eltitkolni... Nem a pontos címet kérdeztük.

Na mindegy.

2022. ápr. 21. 19:46
 40/50 A kérdező kommentje:
Pont azért tettem fel itt a kérdésemet, mert tudom, hogy itt nem kell fényképes önéletrajz, mert néha egy kivülálló sokkal jobban látja a dolgokat, mint aki benne van az adott helyzetbe. De már nagyon eltértünk a tárgytól...
2022. ápr. 21. 19:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!