Közvetlen szomszédommal hogy közöljem, hogy ez undorító és engem zavar? (KÉP)
2013. dec. 10. 10:54
2/10 A kérdező kommentje:
Persze ,hogy az Ővé! Én nem szeretem a kutyákat ! Főleg a lakásban.
2013. dec. 10. 11:22
3/10 anonim válasza:
Porszívózd fel, a lábtörlőt meg kérd meg, hogy takarítsa le. Ha nem megy, szólj a közös képviselőnek.
4/10 A kérdező kommentje:
Én takarítsam le az ő lábtörlőjét??
2013. dec. 10. 11:31
5/10 anonim válasza:
Lábtörlő megfog, kihajít. A következővel is ugyanez. Közös helyiségekben, lépcsőházban a kutya által okozott szennyeződést köteles a gazda eltakarítani. Ezt közölheted vele és, hogyha nem teszi, jelzed a közös képviselőnek. Sajnos 'aranyosan" az ilyesmit nem lehet elintézni.
6/10 anonim válasza:
Miért zavar? Ne nézz oda, nem a te lábtörlőd. Az ő baja, ha a lakása ajtaja előtt ilyenek vannak.
7/10 A kérdező kommentje:
Talán mert az én ajtómtól fél méterre van az ő ajtója! Egymás mellett a lábtörlőnk.
Nálam meg kisgyerek van , és nem hiányzik a kutyaszőr.
2013. dec. 10. 13:09
8/10 JulesM111 válasza:
Pont 1:
Mint előttem írták, a kutya gazdájának kötelessége ezt feltakarítani. Ezt közöld vele normálisan, nyugodt hangon, hogy fordítson erre figyelmet, mert nem higiénikus. Lényeg, hogy ne lépj fel vele durván, feszülten, azaz ne ugass vele. Tudom, nehéz megállni, de légy erős, és határozott. Ha kell kérd meg többször.
Pont 2:
Ha nem foglalkozik a problémával, akkor a társasházi törvény értelmében, lehetőséged van a kutyatartás korlátozására. Ez nem egyszerű procedúra, plusz felesleges feszültséget szül.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.
2013. dec. 10. 20:23
10/10 anonim válasza:
kutyatartás korlátozására nincsen joga. Ugyanis sok önkormányzati rendelet nem passzol az Alkotmánnyal, illetve hiába biggyesztenek ki a lakók egy társasházba szabályokat, ha az a szabály törvényellenes. Ugyanis kutyatartáshoz mindenkinek JOGA van, a kutya az ő tulajdona, amit nem lehet csak úgy korlátozni, meg elvenni, pláne ha a szomszédnak valami nem tetszik. De az is igaz, hogy ahogyan van a kutyához joga, úgy velejáró kötelezettségei is vannak. Amennyiben a saját lábtörlőjén van kutyaszőr, ahhoz senkinek semmi köze, vagy még ha egy rongy a lábtörlője, vagy nincs is neki, ahhoz sem. Viszont ha nem csak a lábtörlő koszos, szőrös, hanem az egész lépcsőház, akkor beszélni kell vele, hogy legyen szíves feltakarítani maguk után, mert mások is behordják akaratlanul a saját lakásukba a nem kívánt kutyaszőrt. Ha nem történik semmi, akkor szólni kell a közös képviselőnek, és egy lakógyűlés keretében megbeszélni közösen a problémát, hátha az hatni fog rá. Egyébként még ha a társasházi szabályokat nem tartja be, az nem von maga után olyan következményt, ami büntetéssel járna (ha csak nem törvénybe ütköző rongálás, stb.), mert ezek a szabályok azért vannak, hogy zökkenőmentes legyen az együtt élés a pl. 30 lakó számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!