Hogy rázzam le a közvetlen szomszédomat?
Adott 1 olyan helyzet, hogy közelemben lakik egy 12 éves kislány, akit a nagyszülei nevelnek, és minden nap átjön reggel órák hosszára a kislányomhoz játszani, majd délutáni alvás után, van, hogy azt sem várja meg hogy felkeljen a kicsi (18 hónapos), de közben arra is rájöttem, hogy nem a kicsihez jön ő játszani, hanem velem barátnősködni, csakhogy annyira idegesítő szegénykém hogy a környéken (kis falu) senki ki nem állhatja. Eleinte hetente 2-3 alkalommal átjött, az még belefért de mára már, ha hallom hogy nyílik az ajtó rosszul vagyok. Minden nap velunk reggelizik, delutan velünk uzsonnazik, ha nem kinálom kajával akkor szétnéz a konyhán és jelzi hogy enne, bárhová megyek a lakásba a hátam mögött áll, pl ha fogat mosok ott áll és néz a fürdőben, és bárhová megyek ott ál, kavarom a rántást áll mellettem a konyhába, terítem a ruhát ott áll, és 1000x elmondtam mar h menjenek jatszanak a gyerekszobaban, egy perc mulva mar jönnek ki hogy a gyerek nem akar...
Nem éheznek, apuka-anyuka kuldi a pénzt, egyszerűen ilyen idegesítő
Nem akarok a nagyszüleivel haragot de mar nem bírom tovabb, bárki vendégem van rögtön ott terem.
Igen, ez a jó megoldás. Csengőt meg kikapcsolni!
A szüleivel mindenképpen beszélj!
Ezt nem úszod meg ennyivel. Legalábbis nem így kéne rendezni szerintem.
Kicsit gondold át!
Az persze alap, hogy kerítés és zárható kapu, nem is értem, hogy ez eddig nem volt, de szóból ért az ember. Vagy néha abból is nehezen, és eddig egy szót se szóltál, hanem tűrted jó pofával a jelenlétét, aztán meg hirtelen bezárod az ajtót, nem engeded be... Eddig kötődött hozzád, pontosabban te hozzád kötődött egyedül, mert senki nem vette emberszámba, most meg csak úgy ez is el lesz vágva. Szóval kicsit gondold át ezt az egészet ebből az oldalról is, és természetesen úgy is, hogy te miben hibáztál ebben az egészben. Hogy fajulhatott idáig a dolog, mert a te felelősséged is ott van.
Amit tenni kéne, és írtam már, kicsit át kellene menni a szomszédba, megnézni, hogy minden rendben van-e ott.
Kihívni rájuk a csalátdsegítő szolgálatot. Itt látni fogod, hogy mikkel foglalkoznak, nem ördögök: [link]
Határokat, szabályokat hozol, és nem csak a kerítést. Ilyen pl. hogy mielőtt átjönne, áttelefonál, hogy nem zavar-e.
Ha nem úgy viselkedik, ahogy mondod, akkor kitessékeled a kapun, és nem is engeded be aznap.
Ha idegesít, megmondod neki, hogy ne viselkedjen így, és azt is, hogy hogy viselkedjen, ha veled jóban akar lenni.
Szerintem ő még az életben nem olvasott könyvet, adjál neki valamit, és mondd meg neki, hogy addig nem jöhet át, ameddig azt el nem olvasta, és aztán beszélgettek róla.
Nem tudom, hogy a nagyszülőkkel mi van, betegek-e, vagy miért nem foglalkoznak a gyerekkel. A gyereknek mindenképpen pszichológusra van szüksége.
Egyébként kétlem, hogy csak egy órája lenne a neten, inkább az van, hogy ellógja.
Ez a gyerek akármilyen torz módon is, de segítséget kér, és te vagy az egyetlen, akire számíthat.
A személyfüggés, a figyelem kicsikarása stb. mind tünet.
Egyfelől igen meg kell tehát védened a saját életeteket, másfelől neki is valami segítséget kell adni, mert rászorul.
A szüleinek/gyámjának a kötelessége gondoskodni róla MINDEN téren.
Ha az lenne a kérdésben, hogy a kérdező elköltözne, akkor nem tehetné meg, mert mi lesz a kislánnyal?
Nevetséges.
Igen, a szülőnek, gondviselőnek lenne kötelessége gondoskodni róla, de a jelek szerint nem teszik.
Amit tudunk, a kérdező súlyosan konfliktuskerülő, elkerül minden konfliktust a gyerekkel és a nagyszülőkkel is, és emiatt szív, nyeli a fost. Ha felvállalná a konfliktust, akkor nem itt tartanának, és talán mindenkinek jobb lenne.
A nagyszülők most talán azt hihetik (mert ezt adja be nekik a lány), hogy a másik gyerekkel hú de nagy barátok, hozzá megy át, és örülnek, hogy társaságban van a saját korosztályával.
Talán el kellene velük BESZÉLGETNI.
Az egy kicsit durvább lesz nekik, hogy egyik napról a másikra zárva a kapu, és nincs mondva semmi, hogy miért.
Ez bizony erősen a kérdező felelőssége is, hogy így alakultak a dolgok, és a felelősséget vállalni kell.
A nagyszülők talán nincsenek tehát a valós helyzet tudatában, ill. az is lehet, hogy ők is kicsit csökkent értelműek. A gyereknek nyilván pszichológusra van szüksége, és talán más segítségre is.
Ezért írom századjára a családsegítő szolgálatot.
Melyik országban élsz?
Mert Magyarországon jelenleg egy 12 éves gyereknek (akár általánosba jár, akár 6 vagy 8 osztályos gimnáziumba) nincs online oktatás.
Szóval vagy külföld vagy kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!