Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vettem egy házat. Mit tehetek ?

Vettem egy házat. Mit tehetek ?

Figyelt kérdés

Volt tulajt nem tudom kirakni sehogy.

Nem áll szándékában kiköltözni.

Peren és 2 ajtós szekrényeken kívűl valami ötlet esetleg?

2022. márc. 28. 16:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
0%

Helyesbítem mert véletlenül rosszul írtam "még ha tulajdonos is MERT BIRTOKBAN van, azaz életvitelszerűen ott lakik az előző TULAJ"

Így helyes.

2022. márc. 29. 12:55
 42/51 Shaddark ***** válasza:
100%

"MERT tulajdonban van, azaz életvitelszerűen ott lakik a tulaj, márpedig a jog rendelkezik arról hogy ELEMI JOGA VAN a vízhez"

-Akkor mától én nem fizetem. Ha jogom van hozzá nem kötik ki... Se a villanyt, se a gázt. Köszönöm szépen a tanácsot, brutális összegeket fizettem ki havonta teljesen feleslegesen. MERT JOGOM VAN HOZZÁ!!! Hey :)

2022. márc. 29. 13:11
 43/51 anonim ***** válasza:
0%

42# lehet hogy te viccnek fogod fel plusz vissza szeretnél vele élni de ez így igaz.

Nem fizeted? Sebaj, behajtják rajtad, ráterhelik az ingatlanodra.

Egyébként meg azt írtam, hogy az ott élő ember, habár nem ő a tulajdonos de jogilag ő van "BIRTOKBAN" és nem lehet őt szándékosan megfosztani a víz és közmű használattól.

2022. márc. 29. 13:26
 44/51 anonim ***** válasza:
84%
Ha kijelenti a lakcímről, már pedig kitudja, mert ő a tulajdonos, akkor lemondhatja a vizet stb, hiszen nem lakik senki se ott papíron.
2022. márc. 29. 14:01
 45/51 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még mindig nem derült ki, hogy konkrétan MIÉRT nem megy ki onnan az előző tulaj????

Ez fel sem merült az adásvétel során, hogy probléma lehet..????

Miért nem írta bele az ügyvéd a szerződésbe, miért nem kötött ki visszatartott vételár-részt, stb.????

2022. márc. 29. 15:08
 46/51 anonim ***** válasza:
45-ös válsz író. Jogos kérdés. De én azt sem értem, hogy az ingatlan adás - vételi szerződésben miért nem volt benne a birtokba adás - vétel. Egyáltalán az adás - vételi szerződés tartalmazott-e birtok ingatlan átadás - átvétel című részt?
2022. márc. 29. 15:12
 47/51 anonim ***** válasza:
88%

Nekem ez az egész ügy már tegnap az eleje felé kezdett gyanús lenni, mikor kérdező lazán átsiklott mindig afelett ha az ügyvédet vagy az adásvételit feszegettük.

Aztán arra gondoltam hogy könnyen meglehet, hogy igazából a kérdező az a személy aki nem akar kiköltözni a házból miután eladta azt és most itt próbál meg információkat gyűjteni arról hogy ővele szemben milyen szankciók várhatóak ha továbbra sem adja át a jogos tulajdonosnak.

Persze ez csak egy tipp, mégpedig azért mert fura a kérdező.

Semmit nem tudunk igazából dokumentumokról, azok tartalmáról, ügyvédről stb

2022. márc. 29. 15:15
 48/51 anonim ***** válasza:
87%

47: eleve tök fura, hogy mindkét félnek ugyanaz az ügyvédje volt....

Na erre nem is gondoltam, amit a második bekezdésben írsz.... Még ez is lehet.

2022. márc. 29. 15:24
 49/51 Shaddark ***** válasza:
100%

"eleve tök fura, hogy mindkét félnek ugyanaz az ügyvédje volt...."

Nekünk anno 20 éve egy ügyvéd tanított informatikához kötődő jogot.

Ő ilyen lakás maffiából élt / gazdagodott szénné. Ő is úgy csinálta, hogy az eladót és a vevőt is képviselte. Csak ott nem a kiköltözéssel voltak a gondok, hanem hogy nem kapott házat a végén a vevő.

Szerintem túl nagy a bizalom az emberekben a jogszolgáltatásban. Mert sokan naivan azt hiszik hogy igazság szolgáltatás van. De ez nem igaz. Senkit nem érdekel kinek van igaza, az számít ki felel meg betűre a leírt. sokszor hézagos szabályoknak.

2022. márc. 29. 21:47
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

“ Aki írta az adásvételi szerződést ügyvéd azt mondta nem tud mit tenni mert mind2-en ügyfelei vagyunk”

Akkor azt az ügyvédet fel kell nyomni a kamaránál

Amúgy meg lakcímfiktiváltatás és zárcsere

2022. ápr. 2. 14:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!