Vettem egy házat. Mit tehetek ?
Volt tulajt nem tudom kirakni sehogy.
Nem áll szándékában kiköltözni.
Peren és 2 ajtós szekrényeken kívűl valami ötlet esetleg?
Aki írta az adásvételi szerződést ügyvéd azt mondta nem tud mit tenni mert mind2-en ügyfelei vagyunk. Felvettem a kapcsolatot egy másikkal. Ő adott tanácsot, hogy elsősorban kikell jelenteni őt, viszont ezt jelenleg nem tehetem meg..masik amit még tanácsolta az a használati díj követelése. 3. A per. Közben felhívta az illetőt, hogy x időn belül hagyja el a házat, mert jogtalanul tartózkodik benne.
Erre úgy lett előadva, hogy az ügyvéd fenyegetőzött.
Nem lehettek mindketten az ügyfelei! Olyan nincs.
Még kellene vizsgálni hogy az ügyvéd keze benne van-e a dologban!
Meglehet hogy összejátszik az eladóval.
Ez egy teljesen reális veszély, vedd komolyan!
Ügyvédi kamara: panasszal élni az ügyvéd ellen!
Azért nem tudom kijelenteni, mert nem tudom igazolni, hogy van masik lakcíme, meg nincsenek a megvett házban még holmijai. Ezt mondták a kormányablakban.
De reális hogy mind2-en ügyfelei vagyunk! :)
Mit tehetünk, ha semmilyen szankciót nem kötöttünk ki?
Ha nem kötöttünk ki kötbért, de egyéb szankciót sem az eladóval szemben, akkor még mindig igénybe vehetjük a peres utat, ami persze költséges és hosszadalmas. Ha időközben kifizettük az ingatlan vételárát, az ingatlan tulajdonjogát már megszereztük. Ám ha a birtokbaadás elmarad, akkor a vevő pert indíthat az eladóval szemben. A vevő kérheti a bíróságtól, hogy kötelezze az eladót a birtokbaadására, továbbá használati díj fizetésére, arra az időszakra vonatkozóan, amikor az ingatlant jogszerűtlenül használta.
#26 Egy megbeszélt időponton együtt írtuk alá a szerződést. Az ügyvédnek mi fizettünk.
27# nem akarok perre menni. Sok idő. Mire abból lenne valami…
Az a legnagyobb probléma és ezen itt biztosan nem fog tudni senki segíteni, hogy elképesztő mértékben tájékozatlan vagy, úgy ugrottál ebbe az ingatlanvásárlásba bele hogy előzőleg nem tájékozódtál de még arról az alapvető dologról sem, hogy ilyen esetben ki fogad ügyvédet és miért.
Nem tájékozódtál és nem kérdeztél az ügyvédtől, ő meg ezek szerint nem vilagosított fel az adásvételhez feltétlenül fontos tudnivalókról.
Most is olyan megoldásról abrándozol ami a jogi utat kikerüli de mégis véd téged.
Akkor jelentsd fel csalásért a rendőrségen!
De inkább fogadj egy megbízható ügyvédet és kérj jogi segítséget!
Akár polgári peres úton, akár büntető jogi úton (ez nem biztos hogy menni fog) de mindenképp jogi eljárás során tudsz elérni bármit is.
Ezt tudomásul kell venni, bele kell törődni.
Perre nem akarsz menni, kétajtós szekrényt nem akarsz, mert illegális.
Nincs királyi út...
Hacsak rá nem beszéled valami trükkel, hogy menjen a P-be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!