Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vettem egy házat. Mit tehetek ?

Vettem egy házat. Mit tehetek ?

Figyelt kérdés

Volt tulajt nem tudom kirakni sehogy.

Nem áll szándékában kiköltözni.

Peren és 2 ajtós szekrényeken kívűl valami ötlet esetleg?

2022. márc. 28. 16:00
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
62%
Hol van ez? Cigány?
2022. márc. 28. 20:23
 32/51 A kérdező kommentje:
31#Aki nem költözik az csak cigány lehet? 😂
2022. márc. 28. 20:31
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség. Ki tudod jelenteni. Menj másik kormányablakba, lehet hülye volt az ügyintéző.

Én a közműveket is kikapcsoltatnám azonnal. Ezt is meg lehet tenni. Inkább fizetnék rá a visszakapcsolásra.

2022. márc. 29. 07:35
 34/51 Shaddark ***** válasza:
100%

Lehet nem úgy van már, de anno láttam ilyen "jogi esetek" szerűséget, abban az volt, hogy csak akkor nem lehet kijelenteni ha gyermek korúak is be vannak jelentve vele oda. HA egy család az albérlő. akkor lesz ilyen hosszas jogi procedúra belőle.

Felnőttet ki lehet jelenteni, ha van hol laknia, ha nincs.

Én is jelentettem már ki hozzám bejelentettet - neki sem volt másik lakcíme. Ha nincs neki akkor hajléktalan lesz. Nem a te kötelességed gondoskodni róla. Ilyen alapon bármelyik hajléktalan bejelentkezhetne hozzám is, a válaszolókhoz és bárkihez. Pesten a normafa tele lenne velük, mind ott laknának...

2022. márc. 29. 07:48
 35/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Majd jelentkezem!
2022. márc. 29. 08:15
 36/51 Shaddark ***** válasza:
83%

Amúgy,

amikor a maffia beépült a kormányba és megvették fillérekért a bankoktól az eladósodott emberek házát - akik ugyan kifizették a teljes vételár háromszorosát már, de még tartoztak a tízszeresével.

Ők is 4 ajtósokkal mentek oda. A rendőrök megálltak a gangon és nézték ahogy a 4 ajtósok intézkednek. Mert ez működik.

- Félre értés ne essék, szerintem semennyire nem volt ez rendben, csak példának hoztam fel.

De ha a hivatalos szervek is így csinálják mert ez működik, akkor szerintem irreális elvárás a rendőröktől várni hogy majd megoldják. Birtokon belül, ki tudja kinek van igaza ... A rendőrök nem jogászok, lövésük nincs akkor most mit lehet és mit nem, egyik sem fog intézkedni amíg konkrét parancsot nem kap fentről.

2022. márc. 29. 08:56
 37/51 anonim ***** válasza:
100%

#33: nagyon egyetértek veled!

Kérdező tényleg menj el egy másik kormányablakba, mert ilyen a világon nincs, hogy erre nincs per nélküli jogi megoldás!

Miért nem költözik ki? Mit mond?

A pénzt se akarja visszaadni? Mármint hgy visszacsinálni az adásvételt...

2022. márc. 29. 09:23
 38/51 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csinálnám hogy:

1. Kicserélném a zárakat, még akkor is, hogyha Ő ott van. Ha napközben elmegyek akkor bezárom a házba. Nem tud ki be járni, maximum az ablakon.

2. Miután a zárcsere megtörtént egyik nap elmennék dolgozni, és mikor hazaérek kihívom a rendőrséget, hogy betörtek a lakásba. A rendőrség kiér, és eljátszom azt, hogy szembesülök azzal, hogy Ő-t ismerem, mert Ő az előző tulaj, de a zárat lecseréltem és mégis itt van bent. A rendőrség kipaterolja, és győztem.

Tök egyszerű csak egy kicsit taktikázni kell ezen. :). Vagy éjszaka amikor alszik, zárcsere után, hívok pár gyúrós legényt, felemelik az ágyát és kirakják az utcára. Szevassz. :)

Rengeteg megoldás van, csak akarni kell.

Ne te perelj. Majd pereljen ő, ha erőszakkal kipaterolod, úgy is veszíteni fog a peren. :D

2022. márc. 29. 11:34
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Mégis vitt vársz tőlünk? Az előttem szólók leírták tanácsinkat. Azokat a tanácsokat jobb ha meg fogadott. Vagyis fogadj ügyvédet, és perej! 2., Mivel az ingatlan már a te neveden van, így mond le a közüzemi (Villany, Gáz, Víz, Csatorna, Szemét szállítás) szolgálatásokat. 3. Menj be egy kormány ablakba és jelentsd ki őt a lakcímről.
2022. márc. 29. 11:57
 40/51 anonim ***** válasza:
0%

Sokszor elhangzott itt mint tanács a közüzemek megszűntetése csakhogy TILOS kiköttetnie, még ha tulajdonos is MERT tulajdonban van, azaz életvitelszerűen ott lakik az előző tulaj, márpedig a jog rendelkezik arról hogy ELEMI JOGA VAN a vízhez (mint az élethez nélkülözhetetlen dolog), és azt hiszem ez vonatkozik a villanyra, fűtésre ha van stb.

Ha be is megy a szolgáltatóhoz, alaposan meg kell indokolni és ellenőrzik, nem fogják elzárni a vizet stb.

De ha mégis, akkor a kérdező farag rá.

Mert a jog a birtokban lévőt védi a tulajdonossal szemben.

2022. márc. 29. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!