Mit tegyek a cigis szomszédaimmal?
10edik emelet.
Kozepso lakas.
Mindket oldalrol kifogtam lancdohanyos szomszedokat.
Hol az egyik gyujt ra hol a masik.
Most hogy jona tavasz sokat szelloztetek (szelloztetnek) de csak a cigifust szall be.
Beszeltem mindkettovel.
Mondtak h nem fognak orankent lemaszkalni a 10edikrol. Sajat erkelyukon akkor szivjak amikor akarjak...es amugy ez igaz is.
41 Szerinted 1-től 10-es skálán mennyire érdekel, hogy te, mint anonim valaki a gyk-ról mit hiszel el és mit nem?😀 Várj, segítek: semennyire. Pont elég, ha én tudom, hogy így történt, te meg azt hiszel, amit csak akarsz, nekem ettől nem lesz sem jobb, sem rosszabb.
Az eddigi logika mentén a nemdohányosok is pont ugyanolyan “más emberek életét semmibe vevő véglények”, annyi különbséggel, hogy valahogy dohányost ez a kérdés alatt se láttam káromkodni, személyeskedni és mocskolódni, ellenben jó pár nemdohányossal, akiknek valahogy mindig első szavaik között szerepelnek a “büdös proli”, “büdös paraszt”, “véglény” meg társai kifejezések..
41# Aki azt teszi az embertársával arra kevés jobb szó van mint az általad leírtak. Te miért is szidnád a nemdohányzót? :-o Hány olyan probléma ütötte fel a fejét, hogy a szomszédom nem cigarettázik, nem bűzlik tőle a lakásom, mit tegyek? A ti(bárki) ablakotokon mi száll be a nemdohányzás miatt? A szellőzőtökön milyen bűz száll be a lakásotokba a szomszédaitok nemdohányzása miatt? A cigarettázás csakis a dohányos szórakoztatására van és opcionális. Ezzel semmit nem tud a dohányos "szembeállítani" és a nemdohányzók összességének felróni. Az autó, a gyereksírás, főzés hozzátartozik az élethez és kb. nem befolyásolható, továbbá ezek sem a nemdohányosok passziói. Miért nem szívhatja a dohányos gyerekápoló a gyerekágyak között a kórházban? Mert zavaró, kibírhatatlan és káros, ezért tilos. Ugyanez a cigaretta a nemdohányzó plebs lakásában ugyanilyen érzést kelt. Csak ott a cigarettázó jogai miatt megteheti, és bejuttathatja a másik lakásába-életterébe a cigarettafüstöt, bármikor bármennyit, ahogy neki jólesik. Van egy réteg aki úgy vélekedik egy közösségben ahogyan a magadfajta dohányosok:( Képzeld el mi lenne egy társasházban, ha csak ilyen emberekből állna, mint te. Mindenki élne a jogaival, de ami a csövön kifér: éjjel-nappal, hétvégén, ünnepnapon cigaretta, ugrálókötél, gördeszka, JustDance ps4, súlyzók pakolása, Szécsi Pál közepes hangerőn, mindenkinél ugatós kutya, magassarkúban vagy csak döngve trappolni a parkettán, nonstop pacalfőzés, lasztipattogtatás, visítva, hörögve maszturbálás akár kánonban, ordítva röhögés -éjjel-nappal, minden a megengedett decibel alatt, csak semmi jogsértés! Kinek mi a kikapcsolódás, ami nem illegális ahhoz joga van a saját lakásában ahogy azt itt is többektől olvashattam. Minden lakásban ez menne, természetesen bármikor is.
Addig tartanak a jogaim amíg egy embertársamat a szükségesnél nagyobb mértékben nem zavarom vele. Ez az elv amit egy iskolázottsági és szocializáltsági szint fölött alkalmazunk is a gyakorlatban.
"Az autó, a gyereksírás, főzés hozzátartozik az élethez és kb. nem befolyásolható"
ENgem a gyereksírás jobban zavar, mint a cigi füst.
Elárulom: se kocsival járni nem kötelező (pláne a sarki boltig is, ahogy sokan azt teszik), se gyereket gyártani nem kötelező, pláne nem egy panelba, ahol alaphangon egy rakás ember nyugalmát zavarja egy folyton-folyvást bőgő kölyök. A 46 pedig nagyon helyesen írta, az állandó zajforrás stresszhez vezet, ami bizony nagyon is káros az egészségre! Akkor most tiltsuk be az autókat meg a gyerekszülést is??
Az meg külön mulatságos, hogy veritek itt a tam-tamot egy kis cigifüst miatt, mondván uristen egészségkárosító, miközben az a töménytelen kipufogógáz, ami a naponta közlekedő rengeteg autóból ömlik ki, fényévekkel károsabb az egészségre, de persze bacogassuk a szomszédot, hogy a saját otthonában is hozzánk igazodjon, végülis nincs már minden benti helyről kitiltva a dohányzás, hát nehogy már legalább a saját otthonában, amiért megdolgozott, el merjen szívni egy cigit..🤦🏻♀️
Lószart vezet a cigifüst maximum, mást nem. Az állandó gyerekbőgés semmivel nem jobb, ahogy az állandó fejed feletti dübörgés sem és még lehetne sorolni! Az is bizonyítottan tud egészségkárosító lenni a stressz miatt, miért is lenne a cigifüst bármiben is kivétel??
Majd ha beszüntetik a gyerekcsinálást a panelben (mert rengeteg embert pl sokkal jobban idegesít némi cigifüstnél az állandó és stabil bömbölés meg hisztizés), na majd akkor lehet verni az asztalt a cigi miatt is, kb pont ugyanannyira reális az elvaras.
Na mert annyi rengeteg “érvük” van a nem dohányosoknak.. Ja, nem.:D
Amúgy meg ne te akard már eldönteni, hogy mi a nagyobb stresszforrás más számára, oké? Köszi. Számomra mérföldekkel nagyobb stresszforrás és sokkal irritálóbb egy gyerek nyavalygása, mint a cigifüst. Egyszerűsítem: ezerszer inkább cigifüst, mint akár csak egyszer egy neveletlen gyerek. És ezzel nem én vagyok az egyetlen. Azon meg még a könnyem is kifolyt, hogy egy hisztiző, lakásban ugráló, motorozó, óbégató gyerek rohadtul nem CSAK egy embert zavar.:D:D A nagy büdös francokat! Van, ahol még emeletekkel lejjebb/feljebb is lazán hallani, de megsúgom, hogy nem egy embert, hanem a körülötte levő kb az összes szomszédot zavarja, mert hogy hallani alattuk-felettük-mellettük is, úgyhogy hagyjuk ezt a mellébeszélést.
Jaa, hogy dugják be a fülüket?? Ahh értem, nos akkor te meg csukd be az ablakod. Probléma megoldva. :) Csukott ablakkal ugyanis lehet tv-t nézni, zenét hallgatni, beszélgetni stb stb, füldugóval viszont nem, arról nem is beszélve, hogy sok ember füle nem is bírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!