Büntetést kaphatnék azért, ha ezt tenném a szomszédaimmal?
Idegesítő, zajos szomszédokkal áldott meg a sors, akik nem folyamatosan ugyan, de sokszor zavarnak, zenét üvöltetnek, a kutyájuk is ugat, ha kell ha nem, a számukra normális beszédhang valójában már ordítozás. Próbáltam őket szép szóval, a béke megtartása érdekében nem egyszer megkérni, hogy változtassanak, mire ők lekicsinylő, fölényeskedő stílusban, egyszerűen kikérték maguknak, a válaszuk kb. azzal volt egyenlő, hogy nem érdekel, így jártál, szokd meg, vagy húzzál innen.
Sok ideje tűröm, és sokszor gondolkozom, hogyan lehetne úgy visszavágni, hogy személyi sérülést, anyagi kárt ne okozzak, és lehetőleg ne legyen rendőrségi ügy sem belőle, de azért mégis megkapja a szomszéd a magáét... A következő jutott eszembe...
Feladok egy viszonylag olcsóra beárazott apróhirdetést egy drága telefonra, PS5-re vagy más drága műszaki cikkre, és az ő elérhetőségeiket adnám meg, mondván, hogy lehetőleg hétvégén, illetve este telefonáljanak. Így elég sokan zaklatnák őket, de nem tudnak mit tenni, hiszen a hirdetésről ők nem is tudnak.
Előre bocsájtom, hogy...
- Egyrészt nem tervezem ezt ténylegesen megtenni, csupán a gondolattal eljátszva érdeklődöm, lehetőleg hozzáértők válasza iránt, hogy milyen problémákat okozhatna nekem az, ha ezt megtenném. Járhatna ezért valamiféle büntetés, ha valaha visszavezetnék ezt hozzám, és milyen törvényeket sértene ez egyáltalán?
- Nem szeretném, ha a bosszú jogosságán a válaszokban vitatkoznak velem bárki is. Nem csak azért, mert úgysem fogom ezt tényleg megtenni, de azért is, mert értelmetlen, hiszen a helyzetemet senki nem ismeri személyesen.
- Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ezt elkövetni minimum etikátlan, és bunkó dolog lenne, úgyhogy kérem a kedves válaszadókat, ne próbáljanak meg erről kioktatni, sem arról, hogy a szomszéd ettől nem fog elcsendesedni. Tisztában vagyok vele. A kérdés csakis a lehetséges következményekre vonatkozik.
5: örökre nem hiszem, hogy le akarnák némítani a telefonjukat. Pont ezért jó ez a megoldás, mert a hívások folyamatosak lennének, de azért eléggé elszórtak ahhoz, hogy mindig zavaró legyen. Pont úgy lenne, ahogy ők is zavarnak. Nem állandóan, de eleget ahhoz, hogy nagyon idegesítő legyen.
6: először én is erre gondoltam, de egyrészt a covid miatt szerintem az már veszélyeztetés lenne, ha idejönne mindenféle alak (nem törvényileg veszélyeztetés, hanem ténylegesen), másrészt egy "tévesen" megadott lakcímet talán még nehezebb is kimagyarázni mint egy telefont, harmadrészt akkor ugyanúgy az én utcámba jönnének a "látogatók".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!