Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Büntetést kaphatnék azért, ha...

Büntetést kaphatnék azért, ha ezt tenném a szomszédaimmal?

Figyelt kérdés

Idegesítő, zajos szomszédokkal áldott meg a sors, akik nem folyamatosan ugyan, de sokszor zavarnak, zenét üvöltetnek, a kutyájuk is ugat, ha kell ha nem, a számukra normális beszédhang valójában már ordítozás. Próbáltam őket szép szóval, a béke megtartása érdekében nem egyszer megkérni, hogy változtassanak, mire ők lekicsinylő, fölényeskedő stílusban, egyszerűen kikérték maguknak, a válaszuk kb. azzal volt egyenlő, hogy nem érdekel, így jártál, szokd meg, vagy húzzál innen.

Sok ideje tűröm, és sokszor gondolkozom, hogyan lehetne úgy visszavágni, hogy személyi sérülést, anyagi kárt ne okozzak, és lehetőleg ne legyen rendőrségi ügy sem belőle, de azért mégis megkapja a szomszéd a magáét... A következő jutott eszembe...

Feladok egy viszonylag olcsóra beárazott apróhirdetést egy drága telefonra, PS5-re vagy más drága műszaki cikkre, és az ő elérhetőségeiket adnám meg, mondván, hogy lehetőleg hétvégén, illetve este telefonáljanak. Így elég sokan zaklatnák őket, de nem tudnak mit tenni, hiszen a hirdetésről ők nem is tudnak.

Előre bocsájtom, hogy...

- Egyrészt nem tervezem ezt ténylegesen megtenni, csupán a gondolattal eljátszva érdeklődöm, lehetőleg hozzáértők válasza iránt, hogy milyen problémákat okozhatna nekem az, ha ezt megtenném. Járhatna ezért valamiféle büntetés, ha valaha visszavezetnék ezt hozzám, és milyen törvényeket sértene ez egyáltalán?

- Nem szeretném, ha a bosszú jogosságán a válaszokban vitatkoznak velem bárki is. Nem csak azért, mert úgysem fogom ezt tényleg megtenni, de azért is, mert értelmetlen, hiszen a helyzetemet senki nem ismeri személyesen.

- Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy ezt elkövetni minimum etikátlan, és bunkó dolog lenne, úgyhogy kérem a kedves válaszadókat, ne próbáljanak meg erről kioktatni, sem arról, hogy a szomszéd ettől nem fog elcsendesedni. Tisztában vagyok vele. A kérdés csakis a lehetséges következményekre vonatkozik.

2021. márc. 10. 19:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Írod, hogy zenét üvöltetnek. Hangfalat hirdess áron alul az ő számukról, ha elég sokan hívják megunják és tényleg eladják áron alul és egy zajforrással kevesebb.
2021. márc. 10. 22:34
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a legjobb mindezt úgy megtenni, hogy nyomtatott/írott formában teszed ki a hirdetést a település központjába, forgalmasabb helyeken villanyoszlopokra, stb. Persze kapucniban és sötétben, amikor nem lát senki. A netes hirdetés alapján megtalálhatnak, így szinte esélytelen.
2021. márc. 10. 23:04
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

Zenehallgatas: te nem tudsz keresni vmi zenet,amit ok nem szeretnek?

Nem kell vmit heggesztened vagy fatvagnod a kertben??

Maganovit is nyithatnal a kertedben vagy kutya napkozit. Azok is hangosak.

Vagy ideiglenes kutyabefogado legyel. A legtobb menhely adja a kajat vagy fizeti es az orvosi ellatast is csak vedd magadhoz a kutyat/tobb kutyat! Vannak nagytestu melyhangu aranyos kutyuskak. Jo hangos az ugatasuk. 😂

Nincs dobolo ismerosod,aki a kertben probalhatna a zenekaraval??

Nincs kedved barkacsolni a kertben vagy butorokat javitani? Lakkozni?

Rokonaid mert nem latogatnak meg?? Ehetnetek a kertben ,zenelgetes stb.

Nincs korulotted sokat uvolto kisgyerekes csalad (marmint a gyerek sir sokat),akiket at tudnal hivni a kertbe idonkent ? 😂

Kutyas ismerosoket hivj at a kutyajukkal : min 2 kutya jatsszon a kertedben. A jol csinaljak,jo hangosak.

A szomszedod kutyaja azert ugat sokat,mert unatkozik.

2021. márc. 11. 02:57
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló szomszédom van nekem is, úgyhogy megértem miről beszélsz. 2 éve költöztek ide, azelőtt baromi csendes és nyugis környék volt. Ha megjelennek, akkor zeng az egész kerület olyan üvöltözés van. Amikor elmennek 1 hétre, akkor kb pezsgőt szoktam bontani.

Szerencsére mi épp felújítunk mindent, ezért vannak ötleteim.

1. 8-tól lehet zajongani, szóval ügyeltem arra, hogy a feléjük eső falon kezdjem a vésést a konyhában és ott kezdtem el leverni a csempét is.

2. Reggel 8-kor az ablakuknál kezdek a fűkaszával vagy a láncfűrésszel.

3. Eddig is játszottam a kutyával rendszeresen, de most ügyelek arra, hogy a focilabdát a saját betonkerítésemnek rugdossam (a kutya is jobban élvezi).

Plusz valamiért odavan a sípolós játékokért, szóval azt szoktam dobálni neki a hátsó kertben.

4. Leköltöztettem a házimozi rendszert a nappaliba, negyed hangerőn is lebontaná a házat amikor zenét hallgatok, szóval csak egy kicsit szoktam felhangosítani, a kert elejében is hallom a mélynyomót.

5. Sokat segített az is, hogy a párommal hangosan kifiguráztuk őket amikor a kertben ordítoztak egymással.

6. A kiülős helyet (ettől függetlenül) átvariáltuk, közelebb tettük a teraszunkhoz, hogy ne kelljen a kajával messzebbre menni, ezért ha csalàdi/baráti összejövetel van, akkor ők is élvezhetik.

7. A mozgásérzékelős reflektor is idegesítő lehet, mert a kutyára is felkapcsol, minket az emeleten nem zavar, de nekik pont bevilágít a kerítés felett a hálószobába. Mondjuk azóta behúzzák a függönyt.

8. Ki szoktam vinni a teraszra a szőnyegeket kiporszívózni ha jó idő van és a nagyteljesítményű porszívó baromi hangos és irritáló, pláne 8-kor. Pláne olyanoknak, akik 10-ig alszanak.

2021. márc. 11. 08:25
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Jha és egy bónusz

9. Elkezdtem a teraszon lecsiszolni a kerítéselemeket. Na az baromi hangos és idegesítő. Mellesleg sok porral jár.

2021. márc. 11. 08:26
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Megértem az elkeseredettsegedet, én marha voltam és elkoltoztem. Eljatszottam én is hasonló gondolatokkal :(
2021. márc. 11. 19:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha feljelent akkor van gond..Rendőrségnek ez egy perc megtudja ki adta fel a hirdetést. Sajnos miután feltetted itt a kérést azt se mondhatod véletlen volt. És ha ők kitalálják ez kárt okozott nekik, és mért ne találnák ki ha olyanok. Visszafelé sülhet el az egész.
2021. márc. 12. 18:52
 18/18 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem intzézd el és ásd el őket hátul. Ha nem kapnak el, akkor nem kaphatsz büntetést.
2021. márc. 16. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!