Szomszédok zavaró kutyái?
Előre leszegezem természetesen nem bántanám soha a kutyákat. Tanácstalan vagyok a szomszédokkal
Van 3 kutyájuk, 2 foxi féle meg valami tacsi mix. Kinti-benti kutyák, éjjelre szigorúan bent vannak mindig, szóval éjjel csönd van. Nappal is jó kutyák, legtöbbször nincs baj, viszont amikor elér hozzájuk a postás az valami kibírhatatlan amit művelnek! Pont akkor aludna a 17 hós lányom, de az az ugatás halálosan megrémiszti. Jeleztem a szomszédoknak, elnézést kértek, de hogy ők hétköznap nem tudnak hazajönni a munkából becsukni majd kiengedni a kutyákat - kaptam a flegma választ, az sem változtatott semmin hogy mondtam, a gyermek megijed. Vagy ha valaki kutyát sétáltat akkor is mindig mint a bolondok ugatnak, pedig amúgy barátságos kutyák. Kb minden nap elkapom a lányukat amikor sétálni viszi őket és szólok, de amikor legutóbb odaszóltam hogy ugatnak a kutyák, csak flegmán visszaszólt hogy “miért, nyávogjon?”
Nem tudom be lehet ezt jelenteni valahol vagy mi ilyenkor a teendő? Valaki hasonló helyzetben volt már?
Utolsó: a kutyáik jobban élnek mint sok ember a városunkban ezt meg kell mondjam erre nem lehet panasz!
Valóban lehet kicsit túltoltam. Ez viszont ledöbbentett mennyien látják a kutyák lemérgezését helyes megoldásnak. Megpróbálunk kicsit mi is alkalmazkodni. Köszönöm mindenkinek
Szerintem meg annak van valami súlyos mentális baja, aki úgy dobálózik a szociopata kifejezéssel, hogy halvány lila gőze sincs arról, hogy mit jelent…
Semmi probléma nincs azzal, akinek a SAJÁT kutyája fontosabb, mint a SZOMSZÉD kölke. Majd mindenki maga eldönti, hogy számára mi a sorrend és ki hol helyezkedik el rajta, ilyen egyszerű.
Az, hogy a kutyák megugatják a postást, egy természetes ösztön, alapjáraton pedig a kérdező is leírta, hogy normálisak, nem vonyítanak egész nap indokolatlanul, nincs más gond velük. Az hadd ne a szomszéd baja legyen, hogy a kérdező mikor altatná a gyerekét és hogy a lánya megijed 5 perc ugatástól. Ez van, szoktassa hozzá, altassa máshol/máskor vagy költözzön tanyára, de ne várja el, hogy mindenki az ő gyereke alvásidejéhez alkalmazkodjon. Ő szülte magának, önszántából, akkor oldja meg az altatását, ne a szomszédot akarja munkából haza rángatni, mert pár percig ugatnak a kutyák!🤦🏻♀️
Mellé, se kutyám, se gyerekem nincs, de ahhoz sincs semmi közöd, ha valaki kutyát tart gyerek helyett, lévén hogy gyereket szülni nem kötelező! Mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja és ha neki a saját kutyája fontosabb egy idegen gyereknél, akkor fontosabb, ennyi.
Egyébként meg ne essünk már a ló túloldalára, itt baromira nem arról van szó, hogy a kutyák 0-24-ben ugatnak és nincs egy perc csend se, pusztán ha jön a postás, akkor megugatják! Ne akarjunk már ennyibe belehalni. Aztán ha a kérdező gyerek bőg?? Szerinted az soha, senkit nem zavart vagy senkit nem fog zavarni majd a jövőben?! Elárulom: de.
Imádom mikor valaki kinyomott magából egy gyereket és ezáltal máris azt hiszi ő felsőbbrendű és még a nap is neki kell süssön, mert jaj a gyerek. Kit érdekel rajtad kívül, hogy a te gyereked pont akkor aludna, amikor jön a postás és emiatt néhány percig ugatnak a kutyák?? Ez a te problémád, nem másé. Nem gondolhatja senki komolyan, hogy majd ők ezért hazarohangálnak munkából és ki-bezárogatják a kutyákat. Igen, a kutya ugat, ha ismeretlen közelít a portája felé, ez a dolga. Nem arról van szó, hogy éjjel-nappal ugat és teljesen ellehetetleníti a szomszédok életét! Gondolom a kérdező gyereke is szokott bőgni/hisztizni, mégsem megy a szomszéd verni a tam-tamot, hogy zárja be egy eldugott kis szobába a ház végébe és tegyen rá hangtompítót, pedig sokak számára sokkal idegesítőbb a gyerekbőgés néhány perc kutya ugatásnál.
Az meg nonszensz, hogy némelyek annyira elmehaborodottak, hogy azt tanácsolják a kérdezőnek, hogy éjszaka direkt üvöltesse a zenét “nevelő” célzattal.😅 Majd mikor csendháborítás miatt rájuk hívják a rendőrséget, lehet pislogni. Na meg ezáltal a többi szomszéddal is kibacnak, akik lehet viszonoznák a “kedvességét”, plusz ezután nem kell majd csodálkozni, ha a kutyás szomszédok úgy döntenek estére is kiengedik a kutyákat direkt a kérdezőék ablaka alá, hogy legalább okkal nyavalyogjanak. Nagyon megéri, valóban….
Minek kanyarodsz el a témától? Itt pusztán annyiról van szó, hogy a kutyák pár percig, míg a postás el nem megy, ugatnak, amibe a kérdező épp hogy nem akar belehalni, mert hát a gyerek akkor aludna. Az is nagy divat manapság, hogy a gyerek szent és sérthetetlen, ő mindenek felett áll és mindenki is alkalmazkodjon hozzájuk. Volt mikor valaki azon vekengett, hogy miért fél1kor porszívóz a szomszéd, mert az ő gyereke éppen akkor aludna és hogy merészeli. Úgyhogy nem kell kihegyezni a kutyákra a dolgot, pont ugyanannyi elmeroggyant van a gyerekesek között is.
Petárdázni amúgy alapból is tilos, úgyhogy nem is értem hogy jön egyáltalán ide, tűzijátékkor meg mindenki beviszi a kutyáját a házba az időre, most augusztus 20-án sem hallottam, hogy bárhol tiltva lett volna a tűzijáték kutyakra hivatkozva.
A gyerekesnek meg a gyerek az isten és leszarják a többi ember nyugalmát. Tessék, meg lehet ám ezt is fordítani! Vagy az rendben van, ha a folyton visítozó kölök zavarja a szomszédot, de ha az ő kutyája akár csak 5 percet is ugatni mer, máris nekiállunk hőbörögni? Persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!