Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Szomszédok zavaró kutyái?

Szomszédok zavaró kutyái?

Figyelt kérdés

Előre leszegezem természetesen nem bántanám soha a kutyákat. Tanácstalan vagyok a szomszédokkal

Van 3 kutyájuk, 2 foxi féle meg valami tacsi mix. Kinti-benti kutyák, éjjelre szigorúan bent vannak mindig, szóval éjjel csönd van. Nappal is jó kutyák, legtöbbször nincs baj, viszont amikor elér hozzájuk a postás az valami kibírhatatlan amit művelnek! Pont akkor aludna a 17 hós lányom, de az az ugatás halálosan megrémiszti. Jeleztem a szomszédoknak, elnézést kértek, de hogy ők hétköznap nem tudnak hazajönni a munkából becsukni majd kiengedni a kutyákat - kaptam a flegma választ, az sem változtatott semmin hogy mondtam, a gyermek megijed. Vagy ha valaki kutyát sétáltat akkor is mindig mint a bolondok ugatnak, pedig amúgy barátságos kutyák. Kb minden nap elkapom a lányukat amikor sétálni viszi őket és szólok, de amikor legutóbb odaszóltam hogy ugatnak a kutyák, csak flegmán visszaszólt hogy “miért, nyávogjon?”

Nem tudom be lehet ezt jelenteni valahol vagy mi ilyenkor a teendő? Valaki hasonló helyzetben volt már?

2021. aug. 29. 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
90%

44

Miért? Nekem ugyanolyan fontos a kutyám, mint másnak a gyereke.

2021. aug. 29. 10:28
 42/73 anonim ***** válasza:
91%
Nem egyenlő, de én éjszakás műszak után ugyan úgy nem szeretek az ordítozó gyerekekre felkelni, mint az ugató kutyákra.
2021. aug. 29. 10:28
 43/73 anonim ***** válasza:
95%

Szoktatás kérdése. Szoktasd rá a gyereket, hogy zajban is tudjon aludni.

Aludjon másik szobában.

Csukd be az ablakot.

2021. aug. 29. 10:30
 44/73 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen mindegy, ki hogy látja, hogy egyenlő-e a gyerek a kutyával. Ha nekem gondom van, megoldom. A szomszédnak joga van kutyát tartani, a kutya ugat, ráadásul napközben, ezért sehol nem tudsz panaszt tenni.

Ha neked ez gond, neked kell megoldást találni. Másik szobában altatni, szigetelést megerősíteni, gyereket szokatni, stb. A te problémád, te megoldod.

Lehet proliskodni meg összegyűlni, hogy jaj a hülye kutyás, jaj ugat a kutya. Ok, és? Senkit nem érdekel, mert ehhez joga van.

Ha a gyereked nyugalma ilyen fontos, akkor lehet másik szobába menni, ablakot cserélni, hangszigetelést intézni.

Lehet igazad van, lehet nem, de akkor is ez a te problémád, oldd meg! A kutyatartás engedett, az ugatás engedett. Tiéd a pálya!

2021. aug. 29. 10:32
 45/73 anonim ***** válasza:
7%
Hát persze. A kutyának joga van ugatni, mert mint tudjuk a kutyáknak már több joga van, mint az embernek, a szomszédnak joga van kutyát tartani, itt már mindenkinek joga van mindenhez, csak másoknak nincs joguk a nyugalomhoz, amibe beletartozik, hogy nem a szomszéd dögjeinek az őrjöngésére vagyok köteles kelni.
2021. aug. 29. 10:36
 46/73 anonim ***** válasza:
9%
Birtokvédelmi eljárást kezdeményezhetsz a jegyzőnél. Ha nem képes a szomszéd megnevelni a kutyáit, akkor ne tartson kutyát.
2021. aug. 29. 10:37
 47/73 anonim ***** válasza:
86%
Jólvan ne vergődj már :D Írja, hogy általában jól viselkednek, magyarán megvannak nevelve, de a postás felbőszíti őket. Van ilyen. Elmegy a postás, a kutyák is megnyugodnak.
2021. aug. 29. 10:38
 48/73 anonim ***** válasza:
92%
Te figyelj már, nekem is jogom van a nyugalomhoz, megyek is át a szomszédba szólni az anyukának, hogy hallgattassa el a 8 órája visítozó kölykét!
2021. aug. 29. 10:39
 49/73 anonim ***** válasza:
84%

Hirtelen a szomszéd szül a gyereket, akihez az ég világon semmi közöm és én neveljem át a kutyámat, hogy ne ugasson? Ez a dolguk. Felfogod? A kutya ugat. Jelez. Őrzi a házat. A gyerek másfél éves. Egy nála idősebb kutya már ennyivel több ideje éli életét otthon.

Megjegyzem, a családnak és magának a gyereknek is jobb ha hozzá van szoktatva, hogy zajban is tudjon aludni. Egy életen át tartó haszon.

2021. aug. 29. 10:40
 50/73 anonim ***** válasza:
0%

#47-nek címezve.

2021. aug. 29. 10:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!