Mennyire lehet zavaró a szomszédoknak, amit csinálok?
Alapvetően csendben vagyok a lakásban, gyakorlatilag majdnemhogy semmilyen zajjal nem járok, viszont néha zenehallgatás közben (talán havonta egyszer) egy kicsit nagyon megtekerem a hangerőt.
2 millió forintos a hi-fi rendszerem, ami van, és egyszerűen öröm rajta egy kicsit feltekerni a hangerőt, de 2 percnél többet soha nem volt hangosabb. Viszont csak akkor tekerem meg a hangerőt, ha olyan ember jön hozzám, aki még nem látta, hallotta, és szeretném neki hangosabban megmutatni, mert úgy nagyobb élmény. Talán 2 havonta egyszer fordul elő ez a 2 perc, akkor is napközben.
Egyébként máskor olyan halkan hallgatom, hogy biztos, hogy nem hallatszódik az át.
Engem zavarna, ráadásul nem látnám az értelmét, hogy 2 percig bömböltetni mire is jó... mondjuk pár hetente rendezett több órás házibuli is zavarna de annak legalább érteném a célját.
Amúgy ügyet nem csinálnék belőle, átmennék szólni.
Semmiképp sem mondanám, hogy ez bömböltetés, alapvetően jazz zenét szoktam betenni, és a hangszínpad jobban megnyílik nagyobb hangerőn, és megszoktam mutatni, hogy nagyobb hangerőn sem esik össze a hangkép, nincs torzítás, ilyesmik.
Miért jönnél át szólni? Akkor ennyi erővel én is átmehetnék szólni sok mindenért, ők zajosabbak, hétvégén fúrnak stb. ráadásul azt sem tudom kik a szomszédaim, sosem találkoztam velük még, pedig 1 éve itt lakom, talán ha egyszer láttam őket.
"Miért jönnél át szólni? Akkor ennyi erővel én is átmehetnék szólni sok mindenért, ők zajosabbak, hétvégén fúrnak stb."
És? Én nem zajongok, nem fúrok. Én ezért szoktam szólni a szomszédaimnak, ha hangoskodnak.
Szerintem sincs ezzel gond.
A szomszédos társasházban ott jó hangosan bömböltetik a diszkó zenét napközben, és az engem nagyon zavar. Nem értem, hogy bírják az ott lakok.
#8:
Ezeknek a rendszereknek nem feltétlenül a hangerő a lényege, hanem a minőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!