Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehetne az erkélyen...

Hogyan lehetne az erkélyen dohányzást helyesen kezelni, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Végre itt lenne egy kis enyhülés ekkora meleg után és nem lehet frissíteni a lakást mert dől be a cigifüst a szomszéd erkélyekről. Szóltam és azzal érvel mondjam meg akkor ő hol cigizzen. Ezt is megértem, nem vagyok hülye. De mégsem érzem normálisnak, hogy tovább aszalódunk ilyen kellemes levegőben a lakásban csukott ablakoknál. Hogy lehetne ezt megoldani vagy mivel érvelhetnék?
2021. jún. 26. 20:02
 71/91 qkker1 ***** válasza:
13%

"de ne a másiknak akarja megszabni, hogy mit, hogyan és mikor csinálhat a saját tulajdonában."

De te megszabhatod?

2021. jún. 29. 11:01
 72/91 anonim ***** válasza:
76%
Mégis mivel szabom meg?! Elvégre nem én nyígok azon és nem is én akarom megmondani, hogy a szomszéd cigizhet-e az erkélyen vagy a lakásában nyitott ablaknál….
2021. jún. 29. 11:04
 73/91 anonim ***** válasza:
78%
Pontosan ki írt olyat és hol, hogy a dohányos megszabhatja a másiknak mit csinálhat az otthonában?? Csak mert bárhogy olvasom, a kérdés még mindig a nem dohányosok nyavalygásáról szól és éppen arról, hogy ők szeretnék korlátozni a dohányzó szomszédaikat a saját otthonuk használatában, kényük-kedvük szerint.
2021. jún. 29. 11:11
 74/91 qkker1 ***** válasza:
12%

"Mégis mivel szabom meg?! "

Azzal, hogy zárjam magamra a lakásom ablakait, ha nem tetszik, hogy szívod azt a szart!

2021. jún. 29. 11:13
 75/91 anonim ***** válasza:
77%
Látom a szövegértelmezési képességeiddel neked is vannak bajok.🤦🏻‍♀️ Ez egy tanács volt, hogyha annyira zavar a cigi füst, akkor fogod és becsukod az ablakod, nem pedig megpróbálod megszabni a szomszédnak, hogy rágyújthat-e a saját erkélyén, ennyi! Téged zavar a cigi füst, akkor minek költözöl be több száz ember közé, ahol várhatóan lesznek olyanok, akik dohányoznak?! Közös lónak, túrós a háta, ha valaki nem tudja elfogadni, hogy nem fog mindenki mindenben hozzáalkalmazkodni, akkor nem kell panelbe költözni. Bar az ilyen, ha kikerül kertes házba, akkor ott majd a grillezés meg bográcsozás miatti füst miatt fog vekengeni…
2021. jún. 29. 11:19
 76/91 anonim ***** válasza:
14%

“ne gyújtson rá az erkélyen, mert engem zavar”

Senki sem mondta, hogy ne gyújts egyáltalán rá. Talán a füst nem csak függöséget okoz az agykéregben, hanem a szövegértelmezési központot is befolyásolja.

"Az senkitől sem várható el, hogy ugyan ott az erkélye, de inkább járjon le minden alkalommal az utcára cigizni"

Szintúgy. Én sosem neheztelek a szomszédomra, pedig idönként érzem amikor rágyújt. Mondjuk nem is egy egoista tapló, aki elvárja, hogy mindenki más a házban az ö cigiszüneteihez igazodjon.

2021. jún. 29. 11:24
 77/91 anonim ***** válasza:
73%
Ebben ki szabott meg és mit? Ha jól látom nem arról megy a diskurzus és nem arról íródott a kérdés, hogy a szomszéd miért nem csukja be az ablakát, mert engem tökre zavar, hanem arról, hogy a nem dohányos próbálja megszabni, hogy a dohányos mit csinálhat az erkélyén.🤦🏼‍♀️
2021. jún. 29. 11:24
 78/91 anonim ***** válasza:
15%

Nem próbálja megszabni. Csak az egoizmustól a kérést megszabásnak érzékeled. Vagy a másik lehetöség, hogy annyira függö vagy, hisztériában törsz ki akkor is ha szépen kérnek valamit.

Amikor leszoktam, én is idegesebb voltam a kelleténél.

2021. jún. 29. 11:29
 79/91 anonim ***** válasza:
83%

Értem, tehát senki nem azt mondja, hogy ne gyújtson rá egyáltalán a szomszéd, csak 8 oldal óta megy a dohányosok fikázása. Csak akkor nem értem mégis milyen megoldást/választ várnak itt az emberek. Mert hogy erre még nem jött válasz.

Persze nyugodtan lehet személyeskedni, én még mindig nem dohányzom, de az egoista tapló jelző pöccre pontosan ugyanígy illik arra az antidohányosra is, aki puffog és veszekszik a szomszéddal a cigizés miatt, mert ő meg azt várja el, hogy minden dohányos ő hozzá meg az ő igényeihez igazodjon és csak akkor gyújtson rá lehetőleg, amikor őfelségét éppen nem zavarja…

2021. jún. 29. 11:30
 80/91 anonim ***** válasza:
83%

Valaki akkor elmondaná, hogy szerinte mi a megoldás? Komolyan kérdezem, minden rosszindulat nélkül. Rengeteg kommentelő agyba-főbe szidja azt, aki dohányzik (nem csak azt, aki otthon, hanem úgy alapból az összeset), szerintük be kéne tiltani, nincs joguk mást zavarni a füsttel, b.unkó egoista mind miegymás. Ugyanakkor nem az a baj, ha rágyújt. Akkor? Mi lenne a megoldás?

Ha X néha rágyújt, az nem gond? Oké, de néha rágyújt Y meg Z is? Mivel jó eséllyel nem csak egyedül X cigizik az egész tömbben, akkor mi van? Vezessenek menetrendet, hogy mikor ki mehet ki cigizni? Őszintén nem értem.

2021. jún. 29. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!