Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehetne az erkélyen...

Hogyan lehetne az erkélyen dohányzást helyesen kezelni, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Végre itt lenne egy kis enyhülés ekkora meleg után és nem lehet frissíteni a lakást mert dől be a cigifüst a szomszéd erkélyekről. Szóltam és azzal érvel mondjam meg akkor ő hol cigizzen. Ezt is megértem, nem vagyok hülye. De mégsem érzem normálisnak, hogy tovább aszalódunk ilyen kellemes levegőben a lakásban csukott ablakoknál. Hogy lehetne ezt megoldani vagy mivel érvelhetnék?
2021. jún. 26. 20:02
 61/91 anonim ***** válasza:
84%
Nincs ebben semmi dráma, jogos felvetés, hogy az ember nem szeretne napjában többször is utcára battyogni, hogy rágyújthasson, mikor ott az erkélyre is, ami számára pont erre a célra szolgál, de meg sem lepődöm, hogy értelmes válasz helyett megint csak a nesze semmi fogd meg jól komment jön vissza. :)
2021. jún. 29. 00:45
 62/91 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes, a mi baráti körünkben kb mindenki cigizik és kivétel nélkül mindegyik értelmes, intelligens tanult ember, sikeres munkahellyel, boldog házassággal, szóval hagyjuk az általánosítást, mert értelmetlen. Semmiféle összefüggésben nem áll a dohányzás az intelligenciával, se az értelmi képességekkel, de ez már tényleg nevetségesen szánalmas, hogy egyesek ilyen szintekre süllyednek a saját “igazuk” védelmének érdekében, hogy ontják magukból a rosszindulatú szennyet, ami ráadásul még csak nem is igaz.
2021. jún. 29. 00:50
 63/91 anonim ***** válasza:
5%
68 tőled meg csak az értelmetlen siránkozás jön vissza. Miután senki nem mondta szerintem, hogy egyáltalán ne legyen szabad rágyújtani (eleve a kérdésben sem így volt), innentől értelmetlen a siránkozásod, de a veled való kommunikáció sem vezet sehová.
2021. jún. 29. 05:26
 64/91 anonim ***** válasza:
87%
67 Kérlek mondd, hogy nem panelban laksz. Illetve leirhatnád melyik megyében laksz, mert bár nem dohányzom, de a közeledben semmi esetre nem vennék lakást. Ha mégis, tuti, hogy elintezném, hogy pszichiátriára kerülj, mert Te kajak nem vagy normális. Dolgoztam pszichiátrián, felismerem ha valakinek baj van az elméjében. Nálad ritka nagy gondok vannak... Nem is akarok veled vitázni, csak a megyét írd le... Undoritóak, és alantasak a kommentjeid.
2021. jún. 29. 07:33
 65/91 anonim ***** válasza:
92%

67 gondolom ez is a te válaszod: Az alkohol is kábítószer. Érthetetlen, hogy miért nincs korlátozva legalább a használata. Bár én alapvetően nem vagyok ellene semmilyen kábszinak, mert élvezeti értéke mindnek van, és keretek között legálissá lehetne tenni szinte mindent, csak olyan árat és feltételeket kell megszabni ezeknek a termékeknek, hogy senkinek ne jusson eszébe gátlástalanul használni, függővé válni bármi által. Amit mindenkép tiltanák, az a dohány. Annak élvezeti értéke sincs.

Agybeteg...

2021. jún. 29. 08:11
 66/91 anonim ***** válasza:
7%

65 ös Azt tudod, hogy a pszichiátrián miről lehet megismerni, hogy ki a "beteg" és ki a dolgozó?

Az egyik köpenyt hord.

De rendszerint ő az aljasabb, mint ahogy most kifejtetted a te álláspontodat, személyeskedsz, mikor mindenki más általánosságban írt az emberekről. A dohányos az egy szenvedélybetegség a ugyanolyan rossz vagy még rosszabb mint az alkoholisták, drogosok, vagy azok, akik annyit esznek, hogy úgy el vannak hízva, mint egy ház. Na ők szorulnak kezelése.

2021. jún. 29. 09:02
 67/91 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem meg abszolút te szorulsz arra. Soha ne mondd, hogy a bagós rosszabb mint az alkesz, vagy a drogos. Azt sem tudod miről beszélsz. Én láttam már kisírt gyermek szemét akit az alkesz apja vért sz@rrá, mert elvonási tünetei voltak. Mennyi balesetet okoznak az ittas emberek. Azért is gondolom, hogy elmebeteg vagy mert ilyeneket normális ember nem ír. Az alkohol, drog tudatmódosító szerek, a cigi nem az. Lehet mondani, hogy a cigivel is árthatsz másnak, de nem úgy ahogy az itallal, droggal. Aki ilyet ír az egyszerűen nem lehet normálisnak mondani. Pláne a másik kérdéshez írt válasz, amiben majdcsaknem a drogokat isteníted, a cigin meg vinnyogsz. Ez egyszerűen nem normális dolog, személyeskedés ide, vagy oda. Teljesen felesleges veled vitatkozni annyira undorítóak a kommentjeid, hogy el sem olvasom a továbbiakban. Ez nem is a cigiről szól már, hanem egy szellemi fogyatékos ostoba kommentjeiről, aki itt éli ki magát. Csak azt remélem, de nagyon, hogy nem panelban laksz. Hiszen a kommentjeidből kiindulva, képes lennél bármire a dohányosok ellen.
2021. jún. 29. 09:21
 68/91 anonim ***** válasza:
87%
Ja értem, tehát a jogos felvetés, hogy ha megy a hiszti az erkélyen cigizésen, akkor mégis hol cigizzen az ember, arra érdemben még senki nem tudott válaszolni, senki nem írta még le mi lenne a “tuti” megoldás, de az a siránkozás, ha valaki megkérdezi, hogy akkor ugyan hogyan gondolták ezt megoldani. No komment.
2021. jún. 29. 09:54
 69/91 anonim ***** válasza:
30%

Részetkröl van megoldás? Csak annyi hogy "én én én. nekem jogom van. ÈN azt csinálok amit akarok."

Egy ideje követem a kérdést. A dohányosként elvárjátok, hogy mi adjuk a szátokba a megoldást. Meg ne rágjuk helyettetek a dohánylevelet?

Egyik oldal sem ismeri azt, hogy "kersünk közös megoldást". Mindegyik csak odáig lát, hogy "énénén".

2021. jún. 29. 10:35
 70/91 anonim ***** válasza:
73%
Senki nem várja el, hogy bárki is megoldást adjon a másik szájába, de ha egyszer a nem dohányosokat zavarja a cigi füst és ők vergődnek újra és újra ezen a témán, akkor azonkívül, hogy “ne gyújtson rá az erkélyen, mert engem zavar” kicsit jobban is megerőltethetnék magukat, ez ugyanis nem megoldás! Az senkitől sem várható el, hogy ugyan ott az erkélye, de inkább járjon le minden alkalommal az utcára cigizni, mert a szomszédnak úgy felel meg. Ahogy az sem, hogy időbeosztás szerint cigizzen az ember, csak ekkor meg ekkor, hogy a szomszéd tudjon rá “készülni”, ugyanis a többségnél nem előre, időre meghatározott dolog a dohányzás, hanem éppen amikor megkívánja, rágyújt. És ha a meghatározott időn kívül jön rá az, hogy cigizne egyet? Kérjen engedélyt, hogy a saját otthonában ezt megtehesse? Ugyan már. Akit zavar a cigi füst, az csukja be arra az időre az ablakát, de ne a másiknak akarja megszabni, hogy mit, hogyan és mikor csinálhat a saját tulajdonában. Pont az ilyenek lennének a legjobban felháborodva, ha a dohányos szomszéd meg közölné erre, hogy akkor ő tüntesse el a folyton folyvást vinnyogó kölkét, mert őt meg az zavarja. Vagy csak bizonyos időszakban főzzön es csukott ablak mellett, mert őt meg a kaja bűz zavarja. Azt hiszik a kedves nem dohányosok, hogy ők aztán milyen alkalmazkodóak, csak ők azok, akik figyelembe veszik a többi embert, bezzeg a csúnya bagósok, holott a francokat! A dohányos ember is ugyanúgy tolerálja azt a sok szart, amivel a panel lét jár, akkor tegye ezt meg a nem dohányos is, ha pedig ennyire nehezére esik, akkor költözzön családi házba. Ott majd aztán lehet azon nyavalyogni, hogy a szomszéd bográcsol és jön át a füst. Gondolom ott is a szomszéd lesz a szaralak, mert mégis hogy képzeli.
2021. jún. 29. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!