Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehetne az erkélyen...

Hogyan lehetne az erkélyen dohányzást helyesen kezelni, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Végre itt lenne egy kis enyhülés ekkora meleg után és nem lehet frissíteni a lakást mert dől be a cigifüst a szomszéd erkélyekről. Szóltam és azzal érvel mondjam meg akkor ő hol cigizzen. Ezt is megértem, nem vagyok hülye. De mégsem érzem normálisnak, hogy tovább aszalódunk ilyen kellemes levegőben a lakásban csukott ablakoknál. Hogy lehetne ezt megoldani vagy mivel érvelhetnék?
2021. jún. 26. 20:02
 21/91 anonim ***** válasza:
78%
Én visszajelenteném hogy nyitva nála az ablak és zavar a pörköltje szaga...tiszta zsírszag terjeng a pecomban pedig vega vagyok.Kérdés megoldva..
2021. jún. 26. 22:42
 22/91 anonim ***** válasza:
56%

“ i meg egy cigin ájuldoztok🤣🤣”

Nem azért de a kutyaugatás falun egészségesebb, mint a passzív dohányzás. Mondom úgy, hogy 15 évig cigiztem. Ja és falun nőttem fel. Pont a falusi zajokhoz képest (kutya, kakas) idegesítő, hogy a társasházban mindig van egy prosztó, aki füstöl, egy aki vasárnap reggel fúr, meg egy, aki este 11-kor hazaesik a kocsmából, és aktuális mineszterelnök takarodjot skandál.

2021. jún. 27. 00:09
 23/91 anonim ***** válasza:
61%
Faluhelyen max a dinnyéscigó dudálása volt szombat esti buli után idegesítő.
2021. jún. 27. 00:11
 24/91 anonim ***** válasza:
72%

Lehet ezen oldalakon keresztül veszekedni, de nem érdemes. Utána kérdeztem már, és igen a saját erkelyén azt csinál az ember lánya amit akar. Legalább is jogi értelemben, nincs olyan dolog amit tenni tudsz ellene. Én dohányzom, igyekszem lemenni a ház elé ha ragyujtok, de - fokban, munka után nem fogok lemenni sajnálom. Nem sokat cigizek az erkélyen, egy nap max kétszer. Volt olyan, hogy raplizott a szomszéd, hogy majd leönt egy vödör vízzel, stb. Tartott ez addig, amíg egy főzés közben meg nem égette magát . Nővér vagyok egy baleseti osztályon. Azonnal rohant hozzám, hogy segítsek rajta. Elláttam a sebet, bevittem az osztályra. Nagyon hálás volt. Megkérdezte hogyan hálálhatná meg ezt. Mondtam neki, hogy hagyjon nyugodtan cigizni az erkélyen. Természetesen azóta nem szól egy szót sem, de ettől igyekszem nem ott szívni 5 percenként a cigit, tekintettel vagyok másokra, erre a szomszéd is rájött szerencsére.

Szóval, ilyen törvényt nem fognak megszavazni, ugyanis felesleges. Egyszerűen nem tilthatják meg, mert a saját ingatlanod. Ha mégis megtiltanák, vagy feljelentenének, akkor sem lenne következménye annak, hogy ott cigizel. A párom rendőr-nyomozó, hát párszor riasztották ilyenért, semmi sem történt. Nincs ilyen jogszabály, szavazzon bármit is a lakóközösség...

2021. jún. 27. 08:00
 25/91 anonim ***** válasza:
38%

Butaság. Nyilván 1-1 cigit nem tilthatnak meg. De mások életminőségét nem lehet rontani, és ahogy németeknél született olyan ítélet ami megtiltotta, előbb-utóbb fog nálunk is. Ez egyedi elbírálás, pl. a német jogrendszerben az ilyen eseteknél az ítélet precedens értékű, es jogi kérdésnél, ha nincs jogszabály, akkor előveszik a már meghozott ítéleteket.

Persze nem Németországban vagyunk, de ugyanannak az európai gittegylenek vagyunk a tagjai, és folyamatosan hangolják egymáshoz a jogrendszert.

Egyébként az a legnagyobb baj a magyar gondolkodásban, és ez az alapja a rossz szomszédságoknak, hogy mindenki csak addig lát, hogy neki mit szabad. (Természetesen mindent) Aztán ha kap egy olyan szomszédot, aki összexarja az erkélyét, vagy naponta valami olyan büdöset főz, hogy elviselhetetlen, esetleg szivarozik folyamatosan, akkor meg visszanyalt a fagyi, aztán jön a “höblöblő, höblöblő🤬”

2021. jún. 27. 08:25
 26/91 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudom elképzelni, hogy vannak emberek, akiknek ez a problémájuk. Mondom ezt úgy, hogy nem dohányzom.
2021. jún. 27. 08:59
 27/91 anonim ***** válasza:
72%
Hiába jössz ezzel, hogy hol mi tilos. Ennyi erővel valahol tilos az abortusz, az alkohol, a szemetelés is szankciókat von maga után. Attól még itt ez van sajnos.
2021. jún. 27. 20:20
 28/91 anonim ***** válasza:
76%

Márpedig a saját erkélyén akkor gyújt rá az ember, amikor akar, a világon semmilyen jogszabály nem tiltja, szép is lenne. De azon is nyavalyognak egyesek, ha bent a lakásban cigizik a szomszéd, csak közben nyitva az ablak, mert ő úgyis érzi a füstöt. Azért, ami vicc, az vicc. Minden benti helyről és sok intézmény, buszmeg stb x méteres körzetéből tiltva van a dohányzás (megjegyzem nagyon helyesen) és mégis még mindig megy a nyafogás, most már ott tartunk, hogy a saját otthonában se gyújthasson rá az ember, na persze.

Ugyanilyen alapon ráillik az “egészen addig csinálsz azt, amit akarsz, amíg a szomszédot nem zavarja” monológra az, mikor a szomszéd főz már reggel 7-kor a jó ég tudja micsodát természetesen nyitott ablakkal és a többihez ömlik be a büdös kaja szeg és terjeng az egész lakásában. Megint mást pl a gyerek vinnyogás idegesít, személy szerint engem milliószor jobban idegesít egy kis cigi füstnél, mégsem úgy működik, hogy akkor én megtiltom a szomszédoknak a gyerekcsinálást, akiknek meg már van, azoknak közlöm, hogy adja őket zaciba. Egy panel ezzel jár, nem fog mindig mindenki hozzád igazodni mindenben, a cigis szomszéd is ugyanúgy tolerál másokat, pl tolerálja a fent említett büdös kaja szagot, gyerek bömbölést vagy hogy a fölötte levő elefántnak képzeli magát stb stb. Ilyen alapon mindenki mehetne verni a tam-tamot. És tévedés, hogy csak a passzív dohányzás káros, a rendszeres és állandó stressz, idegeskedés (fakadóan abból hogy a saját lakásodban nincs nyugtod, mert hol az egyik dübörög, hol a másik) is káros az emberi szervezetre. Főleg hogy a cigi füst nagyja eloszlik a levegőben, mire az ablakodhoz jut már messze nem olyan koncentrált. De gondolom a naponta több millió közlekedő autó senkit nem zavar, ami a ciginél fényévekkel jobban károsítja és szennyezi a levegőt, csak az a fránya cigi…🤷🏻‍♀️

2021. jún. 27. 21:53
 29/91 anonim ***** válasza:
22%
28, ok, hogy kisregényben leírod, hogy nincs ilyen törvény. Németeknél sincs. Ennek ellenére megtiltották a néninek a cikkben bizonyos időben, és ha nem tartja be, extrém sokba kerülhet neki. Olvasd el a cikket.
2021. jún. 27. 22:05
 30/91 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom 29, feltűnt hogy ez itt Magyarország és nem Német? És ott is csak idő korlátozás lett bevezetve, az is csak az erkélyen. Amit szépen megold annyival, hogy akkor nem az erkélyen, hanem a lakásban nyitott ablak mellől szívja, hű de sokra mentek vele. Vagy talán azt is megszabják majd, hogy az ablakodat mikor nyithatok ki? Jó vicc.

Azt mondjuk megnézném hogyan tervezik ezt ellenőrizni, hasraütésszerűen én is mondhatom, hogy szerintem ez meg az a szomszéd gyújtott rá, bizonyítani úgy sem tudom, márpedig ez nem bemondásra működik.

2021. jún. 27. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!