Hogyan lehetne az erkélyen dohányzást helyesen kezelni, hogy mindenkinek jó legyen?
“ feltűnt hogy ez itt Magyarország és nem Német?”
Nem tudom, feltűnt-e, hogy mindkettő eu-tag, és az eu tagságunk óta nagyon sok dolgot átvettünk. Ilyen pl. az is, hogy vasárnap tilos a fűnyíróval zajongani a jövőben:
De a te elméleted szerint ezt sem szabhatja meg senki, hisz a te területed, flexelhetsz meg nyírhatsz éjfélkor is nem?
De sokmindenben még magyarország szigorúbb is
“Egyáltalán tehet-e valamit, ha a környezetében elviselhetetlenné válnak a szagok?
Igen! Nem kell áldozatnak lennie, hiszen a magyar jogszabályok alapján jogunk van úgy élvezni saját lakásunkat és annak környezetét, hogy annak a szaga, illata is természetes számunkra. A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) kormányrendelet alapján tilos a levegőt olyan bűzzel ill. szagokkal szennyezni, amely másokat zavar, vagy környezetidegen. A szervezetek, amelyek ezt nem tartják be, számíthatnak arra, hogy a területi környezetvédelmi hatóság nem fogja nekik ezt elnézni.”
(Forrás: [link] )
31 Igen, és? Itthon továbbra sincs még csak hasonló sem érvényben, innentől kezdve teljesen lényegtelen, hogy mi van Németországban vagy máshol. Semmilyen jogszabályt nem sért az erkélyeden való dohányzás, ahogy a lakásban cigizés sem.
Amúgy meg légy szíves ne értetlenkedj már, hol írtam hogy rendben van éjjel fúrni vagy éppen füvet nyírni? A dohányzással ellentétben, a hangoskodásra bizony vannak szabályozások, segítek: csendrendeletnek hívják, bizonyos decibel felett csendháborítást követsz el, amiért téged fognak elővenni. Minden panelban kint van a szabályzat, amiben külön idősávokra bontva részletezve van, hogy mikor lehet olyan hangos tevékenységet végezni, ami mások nyugalmát zavarhatja és garantálhatom, hogy az éjjeli flexelés nem lesz benne, mint megengedett tevékenység.
32 te meg lehet végigolvashatnád a teljes cikket, ahelyett hogy a neked tetsző részletet bekopizod, ez ugyanis egy kis cigi füstnél sokkal kellemetlenebb, erőteljesebb, intenzívebb szagokról szól, mint a dögszag, szennyvíz, rothadó szemét stb stb. Azért ezek távolról sem hasonlíthatóak össze a cigi füsttel, ami még csak véletlenül sem olyan intenzív, mint az említett szagok. Ennyi erővel én is mehetnék patáliázni erre hivatkozva, hogy a szomszéd Marika néni rendszeresen nyitott ablakkal főz és terjeng a büdös kajaszag meg az az undorító zsír szag a lakásomban, amitől kavarog a gyomrom. Na kb ugyanennyi értelme van az egésznek.
Ja, hát Lengyelország is EU tagállam, szóval remélem ennek alapján behozzák az abortusz törvényt hazánkban is, és csak akkor vetethetünk el babát, ha az anya veszélybe kerül max.
_ironia_
"Ez egyedi elbírálás, pl. a német jogrendszerben az ilyen eseteknél az ítélet precedens értékű, es jogi kérdésnél, ha nincs jogszabály, akkor előveszik a már meghozott ítéleteket."
Ez ebben a formában nem igaz. Németországban is a Római jog van érvényben, ami nem ismeri a precedenst, az csak az Angolszász jogban létezik.
Én igen, mert nekem közel s távol nincs akit zavarna. :)
Nem nekem kell magyarázkodni. Nem is értem mit akarsz ezzel elérni.
"a cigi füst nagyja eloszlik a levegőben ... a naponta több millió közlekedő autó"
Ennyi erővel azoknak a szennye is eloszlik a levegőben, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!