Hogyan lehetne az erkélyen dohányzást helyesen kezelni, hogy mindenkinek jó legyen?
Hát nálunk az van, hogy a férjem dohányzik, én nem. Tényleg érezni a szomszéd szoba ablakában minimálisan, de nálunk szerintem a szomszéd ig nem is jut el. Néha nagyon rosszul esik az a szag, de igazából egy cigizés kb 2 perc pár óránként. Szerintem picit túlzás emiatt nem ablakot nyitni.
Ha a tarsasház szabályzatábsn nincs erre szabály, akkor meg lehet próbálni elfogadtatni közgyűlésen. Esetleg egy ventilátort irányítani a szomszéd felé, hogy visszafújja neki a füstöt.
Lakógyűlésen napirendi pontba kell vetetni, akkor szavazás lesz a vége, és ha megszavazza a többség, attól kezdve mindenkire nézve kötelező.
Azzal is érvelhetsz, hogy tűzrendészetileg sincs rendben, akár fel is gyújthatja valakinek a lakását a(z akár csak véletlenül) beszóródó csikk, ami emeletes házak esetében sokszor meg is történik. (Mármint a beszóródás, ami ha nem is okoz tüzet, akkor is milyen gusztustalan már? Mi van, ha az ablak melletti asztalnál esznek éppen, és csikk repül a levesbe? Fúj!)
Ez egy eléggé megosztó kérdés, ugyamis a legtöbb dohányos sajnos nincs tekintettel nemdohányzó társaira.
Nálunk valaki már a liftben rágyújt, miközben megy lefelé, ez se jobb. Az én lakásom alatt szoktak cigizni, így én is ebben a szituban vagyok, csak nekem nincs szomszédos erkély.
Neked is ugyanolyan jogod van pl. normál körülmények között szellőztetni. Nálam az válik be, hogy esténként illetve kora reggel totálra kinyitom az ablakon, akkor àltalában nincs cigifüst.
"Nálam az válik be, hogy esténként illetve kora reggel totálra kinyitom az ablakon, akkor àltalában nincs cigifüst."
Azért ez megoldásnak elég soványka...
#8, a nap többi részében
dolgozunk, akkor nem hagyom nyitva az ablakot. Én reggel korán kelek (3 körül, 8-kor indulok el itthonról, ez 5 óra, haza kb. 5 körül érek, akkor nyitom ki ismét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!