Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hogyan lehetne az erkélyen...

Hogyan lehetne az erkélyen dohányzást helyesen kezelni, hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés
Végre itt lenne egy kis enyhülés ekkora meleg után és nem lehet frissíteni a lakást mert dől be a cigifüst a szomszéd erkélyekről. Szóltam és azzal érvel mondjam meg akkor ő hol cigizzen. Ezt is megértem, nem vagyok hülye. De mégsem érzem normálisnak, hogy tovább aszalódunk ilyen kellemes levegőben a lakásban csukott ablakoknál. Hogy lehetne ezt megoldani vagy mivel érvelhetnék?
2021. jún. 26. 20:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/91 anonim ***** válasza:
69%
Mond meg neki, hogy dohányozzon lent. Nálunk több mindenki lemegy dohányozni, hogy az ő és más lakásába ne menjen be a szag. Nálunk meg az erkélyen füves cigit szoktak szívni az még rosszabb.
2021. jún. 26. 20:08
 2/91 anonim ***** válasza:
27%

Hát nálunk az van, hogy a férjem dohányzik, én nem. Tényleg érezni a szomszéd szoba ablakában minimálisan, de nálunk szerintem a szomszéd ig nem is jut el. Néha nagyon rosszul esik az a szag, de igazából egy cigizés kb 2 perc pár óránként. Szerintem picit túlzás emiatt nem ablakot nyitni.

Ha a tarsasház szabályzatábsn nincs erre szabály, akkor meg lehet próbálni elfogadtatni közgyűlésen. Esetleg egy ventilátort irányítani a szomszéd felé, hogy visszafújja neki a füstöt.

2021. jún. 26. 20:14
 3/91 anonim ***** válasza:
57%
Tegyél ki egy ventilátort az erkélyre és fordítsd a szomszéd felé max erősségre kapcsolva, amikor bagózni kezd.
2021. jún. 26. 20:14
 4/91 anonim ***** válasza:
30%

Lakógyűlésen napirendi pontba kell vetetni, akkor szavazás lesz a vége, és ha megszavazza a többség, attól kezdve mindenkire nézve kötelező.

Azzal is érvelhetsz, hogy tűzrendészetileg sincs rendben, akár fel is gyújthatja valakinek a lakását a(z akár csak véletlenül) beszóródó csikk, ami emeletes házak esetében sokszor meg is történik. (Mármint a beszóródás, ami ha nem is okoz tüzet, akkor is milyen gusztustalan már? Mi van, ha az ablak melletti asztalnál esznek éppen, és csikk repül a levesbe? Fúj!)

2021. jún. 26. 20:16
 5/91 anonim ***** válasza:
78%
Hasonló a helyzet nálunk is, vagy megfulladok a zárt szobákban, vagy dől a cigifüst, néha ilyenkor legszívesebben csomagolnék valami civilizált helyre, de hol van ilyen.
2021. jún. 26. 20:27
 6/91 anonim ***** válasza:
70%
Kedves 1-es. Akkor szerinted egy mázsa lószart is tarthatok az erkélyemen, ezzel ellehetetlenítve a többiek életét?
2021. jún. 26. 20:30
 7/91 anonim ***** válasza:
66%

Ez egy eléggé megosztó kérdés, ugyamis a legtöbb dohányos sajnos nincs tekintettel nemdohányzó társaira.

Nálunk valaki már a liftben rágyújt, miközben megy lefelé, ez se jobb. Az én lakásom alatt szoktak cigizni, így én is ebben a szituban vagyok, csak nekem nincs szomszédos erkély.

Neked is ugyanolyan jogod van pl. normál körülmények között szellőztetni. Nálam az válik be, hogy esténként illetve kora reggel totálra kinyitom az ablakon, akkor àltalában nincs cigifüst.

2021. jún. 26. 20:36
 8/91 anonim ***** válasza:
55%

"Nálam az válik be, hogy esténként illetve kora reggel totálra kinyitom az ablakon, akkor àltalában nincs cigifüst."

Azért ez megoldásnak elég soványka...

2021. jún. 26. 20:39
 9/91 anonim ***** válasza:
33%
Engem is zavar a cigifüst de, hogy majd pont te fogod másnak megszabni, hogy dohányozhat-e a saját lakásában az kicsit nonszensz.
2021. jún. 26. 20:42
 10/91 anonim ***** válasza:
78%

#8, a nap többi részében

dolgozunk, akkor nem hagyom nyitva az ablakot. Én reggel korán kelek (3 körül, 8-kor indulok el itthonról, ez 5 óra, haza kb. 5 körül érek, akkor nyitom ki ismét.)

2021. jún. 26. 20:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!