A nők miért nem szeretik, miért akadnak ki, ha a női-férfi mentális különbözőséget felhozzák nekik?
De mégis valahogyan jobb eredményeket érnek el nagyvállalatok és a tudomány,orvostudomány mióta a nők is kiveszik a részüket belőle.Azt akarod mondani,hogy nem képesek a nők arra amire a férfiak?DE.Valahogyan mégis ezt sugallja a mondandód.
Figyelj.Csak annyi,hogy férfiak esetében igen magas a szórás.Köztük sok idióta van és sok okos,a nők között átlagot üti meg,onnan pedig kevesebb igen okos nő.De nem a nem határozza meg,hogy mitől kreatív valaki.Nevelés kérdése.
"Na, de most már szerencsére nem kell bujkálniuk, álnéven kiteljesedniük, itt van egy liberális világ, az internet segítségével minden adott hogy bárki befusson nemtől függetlenül. 50 év múlva okosabbak leszünk, és újra rátérhetünk a témára ha még élünk."
Szóval egyszerre várod el a nőktől, hogy 1-2 generáció alatt vetkőzzék le a millenniumokig beléjük nevelt káros sztereotípiák, és azt, hogy szó nélkül tűrjék, hogy érzelem vezérelt logikátlan kis lényeknek hívják őket.
Te is bizonyítottad, hogy mennyire racionális vagy...
Elnézést, rossz volt a link:
Ő Alan Walker.
https://www.youtube.com/watch?v=60ItHLz5WEA&list=RDEMnXfFddS..
És itt a leghíresebb száma.
Ő a klasszikus példája a Youtube-on való berobbanásnak. De sok másik NCS zeneszerző is hasonló utakat jár be.
Ohh hogy miért nem lehet kommentet törölni... másodjára is rossz linket adott meg...
remélem ezúttal sikerüli :) Azért akarom minden áron belinkelni, mert érdekes a karrierje. Középiskolában zenei programokkal örörködött, aztán egyszer csak létrehozott valami olyan dolgot, amit még ő se hitt... Ezt egy nő is simán megtehetné.
Megtehetné,de ez sem olyan.
Most attól hogy egy-egy férfi így fut be,nem lehet minden férfit egy szintbe hozni velük.Az ő érdemük.
Mit vársz a nőktől?
Azt hogy ugyanolyan szinten legyenek,ugyanolyan érdeklődést mutassanak minden iránt,mint a férfiak?
Nem.Én a kezdetektől nem állítottam azt,hogy a férfiak és nők nem különböznek.Viszont hogy te a kreativitást,intelligenciát csak a férfiakra nézve tartot jellemzőnek,az a felháborító.
Kreativitás?Miben?Ha el kell menni egy szülinapra,fel kell öltözni,ajándékot venni,akkor a férfi csak áll és néz maga elé.
Ha egy autó alól ki kell szeni a gyertyát,a kipufogót meg kell csinálni,akkor a nő csak néz maga elé.Igen,meg vannak a különbségek,de ha egy lány motoron nő fel,vagy az apja autószerelő és tőle tanul,vagy ha egy fiú jól főz,mert az anyja szakács,mi lesz a különbség?
Nem tudom melyik válaszoló írta azt,hogy nevelés kérdése,de igaza volt.Sokban függ attól.
A kreativitás mindkét nemben meg van.
Sok befutott női énekes van,akik világhírűek.Most az Alan Walker példa éppenséggel eléggé gyenge.Mert hogyha egy nő hozott volna össze egyet,azt is felkapták volna.Vagy nem..Sose tudni.Nyitottnak kellene lenni és nem elvetni vagy megbélyegezni a másikat.Főleg nem kreativitás terén,mert a kreativitás igins mindenkiben meg van.
Az érvedről, miszerint jellemzőbbek a kreatív tehetséges férfiak a világban egy kísérlet jut eszembe, amit be is linkeltem már ez alá a kérdés alá szerintem.
A kísérlet lényege az volt, hogy volt egy komolyzenei meghallgatás, amin a zsűrinek nem volt szabad látnia a jelentkezőket, hanem csakis és kizárólag az alapján volt szabad értékelniük őket, hogy hogy játszanak a hangszereiken. Mi lett az eredmény? Még így is jóval több férfit tartottak tehetségesnek, mint nőt. A kísérlet következő fordulójában szőnyeget is tettek a színpadra, szóval nem hallatszott a nők magassarkújának kopogása. És így mi lett a végeredmény? Férfi és női versenyzők nagyjából azonos arányban találtattak tehetségesnek. Az érdekesség az, hogy a bírák állították, hogy ők nem szándékosan szortíroztak így. Ez egy tudatalatti reakció volt, ami ha engem kérdezel, rohadt ijesztő.
Másik kísérlet: professzoroknak adták be kétszer teljesen ugyanazt a laborasszisztensi kérvényt, de egyszer női, egyszer férfi névvel. Az esetek túlnyomó többségében a férfinévvel ellátott kérelmet választották.
Ez van az informatikában is. Addig tartják jónak a nők munkáját, amíg ki nem derül a nemük. [link]
Arra is szeretnél példát, hogy mi van akkor, amikor a nő munkája az, hogy emberekkel kommunikáljon? Ne aggódj, felkészültem: [link]
Nőkkel akadékoskodóbbak, a nőknek bizonyítaniuk kell a hozzáértésüket akkor is, amikor a férfiaknak nem kell. Ez ahhoz a látszathoz vezet, hogy a nők kevésbé hatékonyak, nem megy nekik a munkavégzés, és csak másodikok lehetnek a férfiak mögött, miközben a hiba nem bennük van, hanem a világban.
A nők mái napig sem nulláról indulnak, mint a férfiak, hanem mínuszból. A mínuszhoz hozzá tartozik a világ, ami születésünktől fogva nem emberként, hanem nőkként kezel bennünket. Férfi az isten és megváltó, férfi a főnök, férfi a hős a filmekben, férfi "az ember", míg a nő a mártír, az oldalborda, a nő az engedelmes beosztott, a nő a hősök szerelme, akit folyton meg kell menteni, a nő "az ember" női kiadása.
Erre jön az, ahogy az emberek közvetlenül kezelnek minket (lásd a fent felsorolt kísérleteket)
Aztán amikor a női munkavállalás meg karrierépítés kerül szóba (a való életben is, de pláne az interneten) akkor jönnek a hozzád hasonlóak, és elkezdik elmagyarázni, hogy a világ 100%ig fair, csak a nők kevesebbet tudnak nyújtani, és aki emiatt panaszkodik az irracionális, és nem fogadja el a valóságot. A valóság meg szerintetek az, hogy a nők "egyenlőségesdit játszanak" (hányszor hallottam már ezt a kifejezést, úr isten) mert átmosták az agyunkat azzal a feminista baromsággal, hogy nekünk minden áron karrier kell. Hát kérdező, ez nem a valóság.
Drasztikus változást meg jó lenne, ha csak akkor követelnél, miután már nem vársz el további alázatot csak azért, mert a te gatyádban himbálózik valami, hanem elfogadod, hogy a világnak további fejlődésre van szüksége.
Hát valóban érdekes dolgok ezek. Ekkora előítélet lenne? Elég nagy szemétség, én például amikor az egyik lány barátom meg akart tanulni programozni, én foggal-körömmel segítettem neki, biztattam, és dicsértem, mert rajta kívül csak fiú barátaim értenek a programozáshoz, és igazi vérfrissítés volt hogy az a lány barátom is elkezdett érdeklődni a téma iránt. Eszembe nem jutott volna letörni a lelkesedését mindenféle ócsárlásokkal.
Amúgy én nem magamat akarom dicsérni azzal, hogy ilyen vagy olyan dolgokat állítok a férfiakról, mert attól én még nem alkottam maradandót. De egy olimpián is drukkolok a magyaroknak, és kicsit magaménak érzek minden magyar aranyat, holott azt egyáltalán nem én szereztem, hanem mondjuk a kajakos csapat, csak mivel én is magyar vagyok, így magam is dicsőséget érzek. Tudom, elég hülye és indokolatlan gondolkozásmód ez részemről, de én már csak ilyen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!