A nők miért nem szeretik, miért akadnak ki, ha a női-férfi mentális különbözőséget felhozzák nekik?
Drága, az egyes emberek között sokkal nagyobb különbség van, mint a nemek között.
Pár éve már a nők teljesítenek jobban az IQ teszteken: [link]
Amiről te írsz, van egy erős társadalmi hagyománya, hogy régen a lányokat eleve nem tanítatták annyira, nem vártak el tőlük mást, mint a családi teendőekt, nem motiválták őket. Sőt, az olyanok miatt, mint te, lehetőséget sem kaptak.
Egy mérnök(nő)
Az IQ nem egyenlő a kreativitással. Sőt, igazából a tudást három részre szedném: Intelligencia, kreativitás, lexikális tudás. Ugye, a lexikális az, amit az ember életében megtanul, az IQ a problémamegoldó képesség és az aktuális helyzet átlátása, a kreativitás pedig egy afféle művészi, alkotási vonás, hogy maga az agy képes valamit teremteni.
Direkt azért hoztam Marie Curie példáját, hogy láttassam, hogy már az 1800-as években is elismerték azt a nőt, aki tényleg nagy elme volt. Most már pláne nincs elnyomás. Épp böngészem a jelenkori fizikai nobel díjasok listáját, kb a 20. névnél tartok, eddig az összes férfi...
Őszintén és tárgyilagosan ábrázoltad a különbségeket, viszont azért nőként úgy érzem, hogy érzékeny pontra tapintottál, amikor leírtad, hogy a férfiak dominálnak a tudományok, művészetek stb. terén. Szerintem más nőnek is átfut az agyán a gondolat, hogy "mi nők akkor hülyébbek vagyunk." A gyereknevelés, amiben állítólag jobbak a nők, nem olyan bonyolult, mint a fizika.Persze vannak kivételesen nehezen nevelhető lurkók.:)
Igen szerintem ez egyfajta kisebbségi komplexus.
Egyetértek azzal, hogy a férfiak általában logikusabban gondolkodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!