A nők miért nem szeretik, miért akadnak ki, ha a női-férfi mentális különbözőséget felhozzák nekik?
Azt nem mondanám.Ez az a téma,amiben mindenkinek más véleménye van,más nézete és amiben nem tudnak dűlőer jutni.Hol a férfiaknak fáj,hol a nőknek.Ezért én csak annyit csinálok,hogy azt csinálom ami nekem jó és le van sz*rva mindenki,aki lenéz v vmi.Mert sajnos van ilyen.Piszok sok pasi nézi le a nőket és nem fogadja el a dolgokat,ha egy nő jobb nála.
Egyébként kérdező..Te is személyeskedsz,ha úgy vesszük.Mivel a kiírásod a nőkre vonatkozik,ezért ha úgy vesszük minden egyes nőre rábélyegzed ezt az egészet.
Az, hogy mennyire maradandót alkotsz, részben a saját kortársaidon múlik, hogy hagynak-e érvényesülni, részben pedig az utókoron.
Volt egy kolléganőm, igazi kis művészlélek, alkot is, tervez, fest... Mesélte, hogy egyszer jelentkezett egy céghez a ruhaterveivel. Munkát nem kapott, a terveit lenyúlták és megvalósították, csak épp nem az ő nevén... És ezek nem gondolnám, hogy ritkák. Aztán lehet, hogy azt gondolod, hogy azt a valamit x ember alkotta, akinek a nevén kiadják, csak lehet, hogy nem is ő a valódi alkotó. Aztán ha nem vagy elég befolyásos, hiába futsz a jogdíjért meg a többiért...
Shakespeareről mai napig vitatott, hogy ki volt, egyáltalán egy ember volt-e, vagy egy szerzői csoport.
Volt olyan kolléganőm, aki egy időben a hangját kölcsönözte együtteseknek, csak nem őt ismerik, hanem azokat, akik az arcukat adták hozzá meg riszálták magukat meg tátogtak.
Nem véletlen amúgy, hogy rengeteg női szerző férfi álnéven írt régebben, mert csak úgy adták ki a műveit. George Eliot, Georges Sand, csak hogy két nevet említsek. Aki nem csalt így, az nem kerülhetett nőként magasra. Nem azért, mert a nők szarabbul írtak volna, hanem "mer' a nőnek kuss van és otthon van a helye".
Plusz azért na... így kijelenteni, hogy férfiak vs. nők... egyes fériak vs. egyes nők, talán. Mintha a valóvilágmániás IQ nuku munkásgyerek okosabb lenne, mint egy felsővezető nő.
De protekció még mindig van, tehát hiába vagy tehetséges, ha belefutsz olyanba, mint az az ismerősöm, aki nagyon tehetséges, kreatív, mégis lenyúlták a terveit...
És a sztereotípiák is még mindig élnek, ezt a te kérdésed is bizonyítja, és aki ilyen emberekbe fut bele, az úgy jár, mint én az informatika szakmában nőként, hogy évek kellettek, hogy érvényesülni tudjak, mert ilyenekbe futottam bele sorozatosan (amellett, hogy amúgy is a válságban voltam pályakezdő, szóval még azok is féltették a munkájukat, akiknek addig biztos helye volt, és volt nem egy ismerősöm, akit a válság időszak miatt küldtek el korkedvezménnyel nyugdíjba, így oldva meg a létszám leépítést, na mindegy, ez már más lapra tartozik, csak nekem összejött ez a kettő egy kupacban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!