Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nők miért nem szeretik,...

A nők miért nem szeretik, miért akadnak ki, ha a női-férfi mentális különbözőséget felhozzák nekik?

Figyelt kérdés
Én nem szoktam kertelni, őszintén beszélek mindenkinek mindenről. Igen is hatalmas különbség van a férfi és a női agy között. A két nem más-más erősségekkel rendelkezik. A férfiak eredő kreativitása, és logikája (ha a nagy átlagot nézem) mindig is magasabban volt a nőinél, ellenben a nők ügyintéző, egyszerre több dologra odafigyelő képessége felülmúlja a férfiak képességét. Ezek tények, nem találgatások. A férfiak kreativitási különbözőségük bizonyítására felhoznám, hogy a zeneszerzők, festők, tudósok, fizikusok és matematikusok stb elsöprő többségben férfiak voltak régen is, meg most is. Ez tény. Nem hímsovinizmus, történelemkönyvekből kiolvasható tény. Marie Curie ellenpéldája pedig azt bizonyítja, hogy ha egy nő valóban nagyon kreatív volt, azt elismerte a világ, és nem nyomták őt el, fent is maradt a neve. A nők ellenben a családösszetartásban, és a gyereknevelésben vannak jócskán a férfiak fölött. Mindkét nem tulajdonságai egyformán fontosak az életben. Ezért nem értem, hogy azon a tényen, hogy a férfiak agya kreativitás terén globálisan mindig is magasabb szinteken forgott, mint a nők agya, miért kell kiakadni? Ez valamiféle kisebbségi komplexus? Mert mondjuk a férfiak azon soha nem akadnak ki, ha egy nő azt mondja nekik, hogy "a nők sokkal jobbak gyereknevelésben" vagy hogy "a nők jobban tudnak egyszerre több dologra figyelni." Egyszerűen megvonják a vállukat, és elfogadják a tényt.

2018. máj. 13. 23:38
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
Na...Megint sikerült összehozni az ehónapi nag férfi-női háborút. :D Grat.
2018. máj. 14. 19:24
 42/60 A kérdező kommentje:
Legalább elinfláljuk már most a témát, így a jövőben már kevésbé fog bárkit is felháborítani :)
2018. máj. 14. 20:05
 43/60 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem mondanám.Ez az a téma,amiben mindenkinek más véleménye van,más nézete és amiben nem tudnak dűlőer jutni.Hol a férfiaknak fáj,hol a nőknek.Ezért én csak annyit csinálok,hogy azt csinálom ami nekem jó és le van sz*rva mindenki,aki lenéz v vmi.Mert sajnos van ilyen.Piszok sok pasi nézi le a nőket és nem fogadja el a dolgokat,ha egy nő jobb nála.

Egyébként kérdező..Te is személyeskedsz,ha úgy vesszük.Mivel a kiírásod a nőkre vonatkozik,ezért ha úgy vesszük minden egyes nőre rábélyegzed ezt az egészet.

2018. máj. 14. 21:23
 44/60 anonim ***** válasza:
100%
Na, látom felhozták a művészetet mint a férfiak erősségét és hogy túlnyomóan több a férfi. Na, micsoda véletlen pont egy galériában dolgozom, a legtöbb kiállító nemzetközileg elismert díjazott művész, esetünkben az esetek nagy részében szobrász. Fogtam a tárgylistát és összeszámoltam. 78 kiállító. Ebből 48 nő, valahogy nem tudom kiszámolni ebből a túlnyomó férfi uralmat. Mielőtt még azzal jönne valaki hogy fuj feminista a tulaj, nem, a tulaj egy nyugdíjas korú, régi értékeket valló férfi.
2018. máj. 15. 15:50
 45/60 A kérdező kommentje:
Oké, de azt se felejtsük el, hogy alkotni valamit az egy dolog. Viszont alkotni valami maradandót, ami átírja a történelmet, és évszázadokig fent marad, már egy másik szint. Az sem mindegy, hogy valaki teljesen egyedit alkot e, kitalál e valami új stílust, vagy csak egy meglévő stílust sajátít el, és azt fejleszti tökéletesre.
2018. máj. 17. 20:13
 46/60 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyire maradandót alkotsz, részben a saját kortársaidon múlik, hogy hagynak-e érvényesülni, részben pedig az utókoron.

Volt egy kolléganőm, igazi kis művészlélek, alkot is, tervez, fest... Mesélte, hogy egyszer jelentkezett egy céghez a ruhaterveivel. Munkát nem kapott, a terveit lenyúlták és megvalósították, csak épp nem az ő nevén... És ezek nem gondolnám, hogy ritkák. Aztán lehet, hogy azt gondolod, hogy azt a valamit x ember alkotta, akinek a nevén kiadják, csak lehet, hogy nem is ő a valódi alkotó. Aztán ha nem vagy elég befolyásos, hiába futsz a jogdíjért meg a többiért...

Shakespeareről mai napig vitatott, hogy ki volt, egyáltalán egy ember volt-e, vagy egy szerzői csoport.

Volt olyan kolléganőm, aki egy időben a hangját kölcsönözte együtteseknek, csak nem őt ismerik, hanem azokat, akik az arcukat adták hozzá meg riszálták magukat meg tátogtak.

2018. máj. 17. 21:20
 47/60 anonim ***** válasza:
#46 na igen, meg egyszerűen a nőknek nem volt többszáz évük hogy maradandót alkossanak, ha Mozart idejében te nőként szimfóniát írtál kiröhögtek és megkérdezték miért ezt csinálod gyerekgyártás helyett, manapság meg már kb senki nem alkot többszáz évig maradandót, az épületek 50,max 100 évet bírnak, a zene változik, egy kezemen meg tudom számolni hány olyan modern dal van amiről el tudom hinni hogy mondjuk 200 év múlva is hallgatni fogják.
2018. máj. 18. 08:02
 48/60 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlen amúgy, hogy rengeteg női szerző férfi álnéven írt régebben, mert csak úgy adták ki a műveit. George Eliot, Georges Sand, csak hogy két nevet említsek. Aki nem csalt így, az nem kerülhetett nőként magasra. Nem azért, mert a nők szarabbul írtak volna, hanem "mer' a nőnek kuss van és otthon van a helye".

Plusz azért na... így kijelenteni, hogy férfiak vs. nők... egyes fériak vs. egyes nők, talán. Mintha a valóvilágmániás IQ nuku munkásgyerek okosabb lenne, mint egy felsővezető nő.

2018. máj. 18. 11:05
 49/60 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem fogalmaztam érthetően, de én csakis a legmagasabb, legfelsőbb rétegre gondoltam, a legmagasabbra jutó elmék nemeit hasonlítottam össze, a legfejlettebb férfiakat a legfejlettebb nőkkel, nem az alkoholista Pista bácsit Anne Frank-al... Na, de most már szerencsére nem kell bujkálniuk, álnéven kiteljesedniük, itt van egy liberális világ, az internet segítségével minden adott hogy bárki befusson nemtől függetlenül. 50 év múlva okosabbak leszünk, és újra rátérhetünk a témára ha még élünk.
2018. máj. 19. 02:28
 50/60 anonim ***** válasza:

De protekció még mindig van, tehát hiába vagy tehetséges, ha belefutsz olyanba, mint az az ismerősöm, aki nagyon tehetséges, kreatív, mégis lenyúlták a terveit...

És a sztereotípiák is még mindig élnek, ezt a te kérdésed is bizonyítja, és aki ilyen emberekbe fut bele, az úgy jár, mint én az informatika szakmában nőként, hogy évek kellettek, hogy érvényesülni tudjak, mert ilyenekbe futottam bele sorozatosan (amellett, hogy amúgy is a válságban voltam pályakezdő, szóval még azok is féltették a munkájukat, akiknek addig biztos helye volt, és volt nem egy ismerősöm, akit a válság időszak miatt küldtek el korkedvezménnyel nyugdíjba, így oldva meg a létszám leépítést, na mindegy, ez már más lapra tartozik, csak nekem összejött ez a kettő egy kupacban).

2018. máj. 19. 07:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!