Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A nők miért nem szeretik,...

A nők miért nem szeretik, miért akadnak ki, ha a női-férfi mentális különbözőséget felhozzák nekik?

Figyelt kérdés
Én nem szoktam kertelni, őszintén beszélek mindenkinek mindenről. Igen is hatalmas különbség van a férfi és a női agy között. A két nem más-más erősségekkel rendelkezik. A férfiak eredő kreativitása, és logikája (ha a nagy átlagot nézem) mindig is magasabban volt a nőinél, ellenben a nők ügyintéző, egyszerre több dologra odafigyelő képessége felülmúlja a férfiak képességét. Ezek tények, nem találgatások. A férfiak kreativitási különbözőségük bizonyítására felhoznám, hogy a zeneszerzők, festők, tudósok, fizikusok és matematikusok stb elsöprő többségben férfiak voltak régen is, meg most is. Ez tény. Nem hímsovinizmus, történelemkönyvekből kiolvasható tény. Marie Curie ellenpéldája pedig azt bizonyítja, hogy ha egy nő valóban nagyon kreatív volt, azt elismerte a világ, és nem nyomták őt el, fent is maradt a neve. A nők ellenben a családösszetartásban, és a gyereknevelésben vannak jócskán a férfiak fölött. Mindkét nem tulajdonságai egyformán fontosak az életben. Ezért nem értem, hogy azon a tényen, hogy a férfiak agya kreativitás terén globálisan mindig is magasabb szinteken forgott, mint a nők agya, miért kell kiakadni? Ez valamiféle kisebbségi komplexus? Mert mondjuk a férfiak azon soha nem akadnak ki, ha egy nő azt mondja nekik, hogy "a nők sokkal jobbak gyereknevelésben" vagy hogy "a nők jobban tudnak egyszerre több dologra figyelni." Egyszerűen megvonják a vállukat, és elfogadják a tényt.

2018. máj. 13. 23:38
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
93%

Egy dolgot nem veszel figyelembe: a személyiség és a neveltetés erősebben nyom a latba, mint maga a nem. Az agy csodás dolog és igencsak alkalmazkodó.

Helyettem pl. fiút vártak, gyakorlatilag fiúként neveltek. Olyan is vagyok. Az általad felsorolt női erősségek egyike sem megy, a gyerekektől pl. szabályosan félek :D Lexikális tudás? Én voltam az egyetlen lány az osztályban mindig, aki bukdácsolt és olvashatatlanul írt, inkább csináltam valami disznóságot a fiúkkal, minthogy csajos dolgokon járt volna az eszem. Ellenben egy szó tanulás nélkül jó eredményt értem el az érettségin. Okos embernek tartanak.

Végül zenész és festő lettem - csak hogy csakazértis ellent mondjak neked :) Nem tudom, jó vagyok-e, igazából nem is érdekel, magamért csinálom, nem másokért.

Abban tökéletesen igazat adok, hogy jó női zenész nem igen van - bár vannak azért, csak ne a popban, metálban, hasonló divatos műfajokban keresd őket. Én bevallom, sosem hallgattam női előadót életemben, még magamat sem :D

Viszont. Itt jön az én általánosításom: mióta az eszemet tudom, meg vagyok győződve róla, hogy a nők úgy általában hazugok, hisztériásak, gyengék és idegbajosak, ezáltal sosem jöttem ki velük. Az elmúlt pár évben ismerős által sikerült megismernem egy csomó "férfit", akik tökéletesen kimerítették ezeket a dolgokat, sőt, túl jól is. Nem tudtam, hogy sírjak-e, vagy röhögjek :) Azóta viszont van nő barátom, aki ezeknek a tökéletes ellentéte.

Már nincs olyan nagy különbség a nemek között, mint régen volt. Nem ugyanaz a neveltetés, mindenki az lehet, aki lenni akar. A nőknek nem kell családanyaként tetszelegniük, a férfiaknak nem kell erősnek és sérthetetlennek lenniük. Van erős és okos nő, van béta hisztérika férfi. Esetleg - uram segíts -, szakállas nő. Kinek mi.

2018. máj. 14. 07:30
 22/60 anonim ***** válasza:
0%

Inkább ne hozd fel nekik, mert idegesek lesznek.

Senki sem szereti, ha szembesítik a gyengeségeikkel.

Azonkívül a nők jobban szomjazzák az elismerést, amit ráadásul nehezít az, hogy ez lényegében csak a külsejükre szorítkozik.

Nem szabad így megítélni őket, valóban ők a gyengébbik nem, és amíg nem szembesülnek evvel konkrétan, addig maradjanak meg abban az álomvilágban, amiben szeretnének élni.

2018. máj. 14. 07:34
 23/60 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy a mai vilagban maradjunk. J.K.Rowling szerinted miert roviditve irja a nevet? Harry Potter SOHA nem lett volna ilyen sikeres, ha egyertelmuen noi szerzo van megemlitve.

Ennyit arrol hogy nincs tehetseg vagy hogy mikként lehet nőként érvényesülni. Pedig ez a jelenkor!

A multban nem keves no irt ferfi alnevvel.

Ismerek egy Munkacsy dijas szobrasznot akit csak azert kritizaltak egesz eleteben mert no letere muvesz meghozza szobrasz.

Pedig elhiheted nekem, olyanok kritizaltak, akik minden tudasban igencsak elmaradnak mogotte.

Szerinted ez nem eloitelet? A tied nem az?

2018. máj. 14. 07:51
 24/60 anonim ***** válasza:
100%

Egyebkent mint muveszi vilagot ismero en is azt mondom hogy szeretnem latni azt a listat ami azt bizonyitja hogy tobb a ferfi muvesz....

Mert ugye te nem az ELISMERT, avagy ISMERT muveszekrol beszelsz csak? ;))

2018. máj. 14. 07:54
 25/60 Andizsuzsi ***** válasza:

"stílustervezők, koreográfusok elsöprő többségben miért férfiak"

Mégpedig milyen férfiak!

Kérdező! Ott bukik az állításod, hogy a művészi kreativitás szerinted kimerül a szobrászatban, festészetben. Nézd csak ezeket a képeket! Szerinted ebben nincs kreativitás? Nők készítették, iskolázatlan, egyszerű parasztasszonyok/lányok.

[link]

2018. máj. 14. 09:06
 26/60 anonim ***** válasza:
100%

21-es vagyok, nekem még egy dolog eszembe jutott :)

Kérdező, enyhén retardált dolog a régi időkre hivatkozni nők tekintetében. Te magad mutatsz rá, hogy milyen jó anyák a nők. Persze, mert azok kellettek, hogy legyenek. A legtöbben már kamaszfejjel háztartást vezettek. Mégis hol lett volna idejük a művészetekre, amikor nagycsaládot kellett ellátniuk? Feléjük ez volt az elvárás akkoriban, gondolj már bele, mit kapott volna egy anyuka, ha "művészkedik" gyereknevelés, háztartásvezetés helyett...

Ha már ennyire jó vagy töriből, meg olyan jó igazi férfiagyad van, akkor nem eshet nehezedre ilyen apróságokat észrevenni, ugye? :D

Szóval ha ilyen összefüggéseket akarsz felállítani, a mi generációink között keresgálj, mert mi már nagyjából szabadon tehetjük, amit szeretnénk (mert ugyan én is kaptam már meg, hogy miért nem szültem már, miért nincs család, miért hülyeségekkel foglalkozom?).

Másik, ha már itt tartunk. Nézd meg, mi lett a férfiakból. A legtöbbjüket anno bocsánatért hajlongva tuszkolták volna el utólag a Taigetoszra. Tízből talán hármat tudok mutatni, aki egyáltalán túlélte volna a sorkatonaságot, annyira jó dolguk van már. Ennyire változtak a körülmények.

2018. máj. 14. 09:24
 27/60 anonim ***** válasza:
100%

Egy dolgot még hozzátennék ezekhez.

Sajnos manapság még mindig hol direkt módon, hol manipulatív módon, megpróbálják a nőket eltántorítani a kutató pályától.

Itt van egy barátnőm, korosztályának az egyik legjobb vegyésze. Tud hozni vagy 20 példát minimum, hogy hogy jelezték neki azt, hogy nőként ezt nem kéne, vagy irreális elvárásokat támasztani elé csak azért, mert nő. Pl. ha már csinosabban felöltözött, vagy több sminket tett fel egy szempillaspirálnál egy konferenciára, akkor ment a suskus, hogy "hogy lehet megbízni egy olyan emberben, aki ennyi időt tölt piperészkedéssel". Hogy a tabár, akinek az évfolyamában ő volt a legjobb, ex catedra kijelentette, hogy "ne bízza el magát, jó szakember csakis férfi lehet". Na emiatt sok nő elbizonytalanodik... ahogy sok férfi is tenné, ha folyton megpróbálnék letörni az önbizalmát minden álló nap.

2018. máj. 14. 11:22
 28/60 anonim ***** válasza:
No igen :) Bár nem vegyészet, és még annyi ész sem kell hozzá, engem nem voltak hajlandóak felvenni autószerelő OKJ-ra, mondván, hogy nőket elvből nem. Pedig jobb kondiban vagyok, mint ott volt akkor némelyik nyüzüge. Biztos nem voltam mentálisan alkalmas :P
2018. máj. 14. 11:41
 29/60 anonim ***** válasza:
0%

"Te magad mutatsz rá, hogy milyen jó anyák a nők. Persze, mert azok kellettek, hogy legyenek. A legtöbben már kamaszfejjel háztartást vezettek. Mégis hol lett volna idejük a művészetekre, amikor nagycsaládot kellett ellátniuk? "

Ebben semmiféle elnyomás nem volt, ugyanis azt hozzá kell tenni, hogy míg az átlag paraszt nő (a társadalom többsége paraszt, jobbágy, alattvaló) a családjával,gyerekeivel tölthette az időt, a férfiak (mai szemmel) kényszermunkát végeztek földeken,bányákban vagy a harcmezőn estek el...

Valahogy a nők mindig úgy magyarázzák a történelmet, hogy a társadalom 1%-ba tartozó férfiakat hasonlítják össze az átlagos,hétköznapi nőkkel, de azt nem teszik hozzá, hogy az átlag férfiak se nem művészkedtek,se nem tudományoskodtak, simán csak halálra dolgozták magukat a családjukért. Persze így már nem lehet olyan szépen előadni az áldozat szerepet.

Aztán.

Nem igaz, hogy a férfi és nő nagy átlagban ugyanúgy működne. Már a biológia ellentmond ennek és ezt látjuk társadalmi méretekben. A fő vonalakat nem lehet tanult viselkedéssel sem elkozmetikázni össztársadalmi szinten, maximum egy kisebbségre igaz ez. Tehát taníthatsz te pl. informatikát,műszaki ismereteket, fizikát a nőknek, de nagy valószínűséggel férfiakkal fogsz ilyen témákról beszélgetni..

A nemi szelekció több millió éves eredménye, hogy a nőt más érdekli, mint a férfit, és fordítva. Ha mindkét nem ugyanabban akart volna sikeres lenni az evolúció során, már kihaltunk volna, de meglehet nézni a többi főemlőst is, a nőstény és hím más funkciót látnak el.

"Miért akadnak ki ezen?"

Sokoldalú a jelenség, például a család, mint érték relativizálódása, az újabb feminista hullámok, a vadkapitalizmus mind hozzátett egy kicsit.

2018. máj. 14. 11:51
 30/60 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem csak azt a részét emelted volna ki a hozzászólásomnak, amihez a felsőbbrendű mentális képességeiddel hozzá is tudsz böfögni, akkor láttad volna, hogy szó volt a férfiakról is és arról, hogy régen mit kellett tenniük, milyeneknek kellett lenniük. Bizony, erősek voltak, dolgoztak mint az állat. Ezért is nem voltak olyan ványadt síró-rívó fürdőskvák, mint a mai férfiak tetemes százaléka. Ugyanez a változás figyelhető meg a nőknél is: erősödtek, okosodtak, mert már nem kell azt tenniük, mint régen. Lassan átfordul az egész, ami mondhatjuk, elég gáz. Elnyomásról egy szó sem volt, arról volt, hogy mivel nem várták el a nőktől, hogy bizonyos dolgokat tegyenek, sőt, ezért nem is tették. Ahogy a fériak sem engedhették el magukat, mint manapság.

Amíg a buszon egy rakás tinifiút hallok dicsekedni egymásnak búzás hangon, hogy mit shoppingoltak össze, nekem ne magyarázza be senki, hogy agyilag férfinak vannak beállítva...és ez még csak a jéghegy csúcsa.

Bár megértem, kissé nehéz lehet komprehendálni a hozzászólásomat. Tudod, soha nem szoktam belemenni a "történelemmagyarázásba", pláne nem a nők oldalán, mert nem igen csípem általában őket, feminista meg pláne nem vagyok, mint észrevehetted volna, szimplán kiemeltem a legnagyobb blődséget a fenti "elméletben".

Mint láthattad, engem mindig is a férias témák érdekeltek, a férfias szakmákkal karöltve. Mert úgy neveltek, mint egy fiút. S ez volt az összes hozzászólásom lényege. A mentális különbségek a neveltetésből erednek és nem abból, hogy a nőknek varázslatos módon biológiailag máshogy működne az agyuk. Mert akkor nem lenne kivétel. Márpedig van, nem kevés. Mindkét oldalon.

2018. máj. 14. 12:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!