Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tulajdonképpen mi értelme...

Tulajdonképpen mi értelme élni, ha úgy is meghalunk?

Figyelt kérdés
Annak van nagyobb veszítenivalója, akinek jó élete van. Ugyanúgy meg fog semmisülni a 20 centis farkával, 180-190-es magasságával, dögös barátnője és +20 milliós kocsija nélkül, mint én csóró 170-es, sovány, szűz emberként. Persze addig még el kell viselni a gyötrelmeket, de a halál egyenesen megváltás lesz. A gyerekvállalásnak is annyi értelme van, hogy lesz egy ember, aki veled párhuzamosan élni fog egy ideig, de halálod után ő is meg fog szűnni számodra, mint ahogy te is meg fogsz szűnni dacára, hogy mekkora a péniszed, milyen szép melled van vagy mennyire vagy dögös/vonzó. Minden egyes napon - amikor meglátok egy sikeres/szép csajt (pasit) - arra gondolok, hogy ugyanúgy meg fog semmisülni, mint én, és ez kicsit megnyugtatja a lelkemet. Van köztetek olyan, aki hasonlóan gondolkozik? A korotokra és nemetekre is kíváncsi lennék.

2017. nov. 30. 11:28
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
19%

Igen, megfogalmazódott bennem, hogy leteszem a cigit, ha milliárdok súlya terheli meg halandó életem mindennapjait, persze igérni magunknak "ha majd..." tudom, hogy kevés az esélye, ezért olyan magasra teszem a lécet, de mégis, akkor már azért minél tovább élni egészségben értelmesebb, mint lezülleni, és nem felélni, hanem építkezni. Nevetséges három/két müszakban dolgozni havi netto 200 ezer forintért, mire elég? Sajnos a kapitalizmus rabszolgái vagyunk elég sokan, bár el lehet nyomni ennek a modernkori rabszolga-sorsnak a frusztrációját tudatmódosítókkal, de ennek az gyökere ott lesz az emberben, és kitéphetetlenül megbélyegzi lehetőségeinket, ha kis pénisz miatt nagy puncik járkálnak az utcát, több zsák pénz rejthető el benne, DE ott nem kamatozik.

Shalom.

2017. nov. 30. 19:10
 42/49 anonim ***** válasza:
0%
Az elöbbi hozzászólásom a tudatos elmédhez szólt. Én amikor Malajziában megismertem a szadista kigyó kung-fu mesteremet, akkor én is gondolkodtam, hogy mi értelme ennek, ha naponta szadista módon bánik a csontjaimmal. Legyengült és fáradt merev állapotban kerültem hozzá. Hideg tekintete volt a mesternek, nem akartam vele még egy levegőt sem szívni. Ő biztos megtudná mondani neked mi az élet értelme, én sosem kérdeztem tőle, bár sejtem mit mondana, de az neked butaság volna még. Szóval hideg tekintettel folyamatosan figyelt, elég lazán tartotta magát, nem úgy, mint a falkavezérek (területfoglaló) hiányzott a mozgásából minden merevség, minden görcs. Én nagyon görcsös voltam akkoriban, és ez a mentalitásom következménye volt. Semmit nem mondott, hogy ő micsoda/kicsoda. Tudod az emberek többsége már mondta VOLNA, hogy ő ilyen NAGY és HÍRES egyetemen tanult, tehát hansúlyozza, hogy ő nem akárki. Mikor kérdeztem mit akar, és kértem kopjon le, csak az mondta (angolul) az újjaidon lélegezz ki, mert az Qi erősítését szolgálja. Azt mondam, nem érdekel, és nem kérdeztem. Persze nem volt az a sértődékeny ember. Azt is tudtam miért mondta ezt "Qi". Azért, hogy érdeklődést kelltsen bennem, hogy megkérdeztem, mi az a QI. Hát nem kérdeztem, mivel a merev mentális minden újdonság ellen dolgozik.
2017. nov. 30. 19:36
 43/49 anonim ***** válasza:
33%
Nagyon összekapcsolod a halált a szexszel. Te ezzel vigasztalod magad, hogy azok is meghalnak majd akiket most úgy látsz, hogy előnyösebb az életük. De a kérdésed önmagában az jogos! Én gyakran úgy gondolom, hogy megváltás lenne ha meghalnék! De ezt nem én döntöm el. Hogy mikor, és miért egyáltalán élek stb. Sőt sokszor irigylem azokat akikről hallok, a hírekben hogy életüket vesztették. Élni jó....lenne, ha hagynának! De nem hagynak, olyan értelemben, hogy ha nem élhetem az életem ahogy én akarom, akkor az nem az én életem. Hanem csak egy kényszer helyzet, amit végig kell csinálnod! Gondolj csak kicsit azokra, most akiket például leányként férjhez adtak annó olyanokhoz , akiket nem ők vákasztottak. De hogy érthetőbb legyek! Akkor mondhatom, hogy élek, hogyha én döntök az életem felől minden értelemben! A legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig! Így életem végén elégedetten halnék meg. Mert éltem az életemet. Nem pedig végig kényszerültem elviselni az életemet! Óriási a különbség! Élni igazán, az ajándék! Annak van értelme! Túlélni, az pedig büntetés! Rosszabb a halálnál! Bizony rosszabb! Egy helyütt, még a biblia is elismeri, jobb annak, aki meg sem született!
2017. nov. 30. 23:58
 44/49 anonim válasza:
Az a logika...
2017. dec. 1. 14:13
 45/49 anonim ***** válasza:

41-es, egyetértek "Nevetséges három/két müszakban dolgozni havi netto 200 ezer forintért, mire elég? Sajnos a kapitalizmus rabszolgái vagyunk elég sokan, bár el lehet nyomni ennek a modernkori rabszolga-sorsnak a frusztrációját tudatmódosítókkal"

A nevetséges helyett inkább az elkeserítőt mondanám. De ha nem lenne kisember, melós, aki fenntartja a rendszert, akkor az összeomlana. Sajnos közel 100 év elmaradásban vagyunk a nyugathoz képest bérszínvonalban. A megoldás az lenne, ha arányosan, ciklikusan emelnék a béreket, hogy közelítsünk a nyugatiakhoz. Pl. aki Sopronban vagy az osztrák határhoz közel lakik az már nem vár a csodára, hanem kimegy osztrákba, ingázik, királyian keres, a pénzét viszont itt költi el.

2017. dec. 2. 16:20
 46/49 anonim ***** válasza:
Ja és felénk egy 200.000.-res nettó álomfizetésnek számít. Itt havi 140 már jónak mondható.
2017. dec. 2. 16:22
 47/49 anonim válasza:

Nem ez a helyes gondolkodás...Lehet, hogy halál után vége mindennek, de addig élvezni kell az életet!

És az nem kifogás, hogy "mert kicsi a pélóm"! Na és? Nem itt van a gond. Hanem ott, hogy sekisem szereti a depis srácokat

2017. dec. 4. 15:44
 48/49 anonim válasza:

"#1 a gondolatmenet ott hibádzik, hogy halállal nem ér véget az élet"

"A kérdező kommentje:

#1: Miért nem ér véget? Szerinted nagyfarkú, magas jóképű pasiként személyesen Szent Péter fog felkísérni téged aranytrónon a mennybe, míg én - a 170 centis kisp***ű nyikhaj lúzer - a pokol bugyraiban fogok égni örökkön-örökké?

Van rá tudományos magyarázatod, hogy miután atomokra bomlik a tested ugyanúgy élni fogsz tovább egy ember testében?"

Akkor visszakérdezek, neked van valamilyen tudományos bizonyítékod, hogy nincs halál utáni élet, vagy, hogy nem lehet?

Persze ilyen nincs senkinek. Ebben hinni lehet, viszont tudományosan nem lehet bebizonyítani.

"A kérdező kommentje:

Tudtam, hogy szét lesz offolva a kérdésem a bigott vallási szektások által. Aki okoskodni szeretne, az először írja le a tudományos indoklásait (miért van élet a halál után),"

A baj az, hogy te nem hiszel benne ezért könnyen rámondod arra aki más véleményen van, hogy "bigott vallási szektás", persze bizonyítani nem tudod, csak hiszed, hogy nincs halál után élet.

Mások pedig ugyan úgy csak hiszik, hogy van halál után élet, persze senki sem tudja bebizonyítani.

Akkor kinek is van igaza, ha senki sem tudja bizonyítani?

A kérdésre válaszolva pedig csak rajtad múlik, hogy hogyan töltöd el az itteni idődet, boldogan, mintha a mennyországban lennél, vagy pedig kínszenvedéssel mintha a pokolban lennél.

2017. dec. 26. 20:53
 49/49 anonim ***** válasza:

"Tulajdonképpen mi értelme élni, ha úgy is meghalunk?"

Nincs értelme. Nem is kell értelmet keresni. Az életnek nincs célja, ami majd egyszer beteljesül, mint ahogy az evolúció fejlődés, hanem változás. Nem halad az abszolút tökéletesség felé, csak alkalmazkodik ahhoz, ami épp van. Ez egyszerűen egy helyzet, ami adott, és mint olyanból, érdemes a legtöbbet kihozni.

2018. jan. 7. 21:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!