Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tulajdonképpen mi értelme...

Tulajdonképpen mi értelme élni, ha úgy is meghalunk?

Figyelt kérdés
Annak van nagyobb veszítenivalója, akinek jó élete van. Ugyanúgy meg fog semmisülni a 20 centis farkával, 180-190-es magasságával, dögös barátnője és +20 milliós kocsija nélkül, mint én csóró 170-es, sovány, szűz emberként. Persze addig még el kell viselni a gyötrelmeket, de a halál egyenesen megváltás lesz. A gyerekvállalásnak is annyi értelme van, hogy lesz egy ember, aki veled párhuzamosan élni fog egy ideig, de halálod után ő is meg fog szűnni számodra, mint ahogy te is meg fogsz szűnni dacára, hogy mekkora a péniszed, milyen szép melled van vagy mennyire vagy dögös/vonzó. Minden egyes napon - amikor meglátok egy sikeres/szép csajt (pasit) - arra gondolok, hogy ugyanúgy meg fog semmisülni, mint én, és ez kicsit megnyugtatja a lelkemet. Van köztetek olyan, aki hasonlóan gondolkozik? A korotokra és nemetekre is kíváncsi lennék.

2017. nov. 30. 11:28
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:

#18 ...vagy hogy a kérdezõ nyugisan írogassa a síránkozó kérdéseket a további évezredekben.

Szerintem ha lenne halhatatlanság, a kérdezõ találna más indokot arra, amiért értelmetlennek látja a létezést a kis p#niszevel.

Gondolj bele, van aki 15-20 év alatt elveszti. Ha neked 80 év alatt nem jön össze, nem hinném, hogy az örök élet bármi reményt nyújtana számodra.

2017. nov. 30. 13:25
 22/49 anonim ***** válasza:

Omg. Attól, hogy nem írta le konkrétan így, mit kellett volna kikövetkeztetni. Szerinte azért nincs értelme az életnek, mert meghalunk. Szerintem nem logikátlan a következtetés. Sajnálom, hogy nem mélyültem bele a kérdezõ nihilizmusága, és megprobáltal logikusan, derūlátóan válaszolni.

2017. nov. 30. 13:28
 23/49 anonim ***** válasza:

megprobáltam*

b*

2017. nov. 30. 13:28
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

"Tulajdonképpen mi értelme élni, ha úgy is meghalunk?"

Ne keverd ossze a dolgokat! Az eletnek semmi koze a halalhoz csak annyiban, hogy az elet a halalig tart. A halal bekovetkezese csak az elet hosszusagat hatarozza meg.

Az, hogy a halal utan mi fog kovetkezni, arrol sokan sokfele keppen vitatkoznak ...

Atfogalmazva a kerdest: minek eszunk, ha ugy is ehesek leszunk. Nem csak azert eszunk, hogy az ehsegunket csillapitsuk, hanem azert eszunk, mert az elethez tapanyagra van szuksege a szervezetunknek.

2017. nov. 30. 13:34
 25/49 Mansour ***** válasza:
52%

# 22

A kérdése alapján logikus lenne a következtetésed, de amiket utána leír, az alapján már nem. De semmi gond, a kérdező majd tisztázza, ha akarja...

2017. nov. 30. 13:38
 26/49 anonim ***** válasza:
38%

Elet ertelme a gyermek es ezaltal az orok elet remenye.

Foldi eletunk csak egy test, ez hal meg. Tetteink megmaradnak a tortenelemben, tudasunk megmarad a nevelesunkben/tanitasainkban, jellemzoink megmaradnak a genjeinkben.

2017. nov. 30. 13:54
 27/49 anonim ***** válasza:
38%
Gyermekunkben tovabb el a genunk, ami utodlassal oroklodik (ez a valos orok elet).
2017. nov. 30. 13:57
 28/49 Mansour ***** válasza:
58%
Előző, és ez szerinted kit tesz boldoggá?
2017. nov. 30. 14:01
 29/49 anonim ***** válasza:
29%
Szaz szonak is egy a vege, a parzas az elet ertelme, az utodok nemzese/szulese. Az allatvilagban is ez a helyzet es ebben az ember sem masabb.
2017. nov. 30. 14:03
 30/49 anonim ***** válasza:
38%
Boldogga? Milyen kerdes ez? Az elet nem csak nota es kacagas. A boldogsagert kuzdeni kell, a boldogsagot el kell erni. A boldogsag nem adottsag, hanem lehetoseg.
2017. nov. 30. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!