Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti, hogy ismeritek fel, és...

Ti, hogy ismeritek fel, és hogy védekeztek a manipulatív emberek ellen?

Figyelt kérdés

2017. nov. 4. 15:29
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
100%

Mit akarsz rajta leszerelni?

Nem létezik leszerelés.

Valaki próbál téged manipulálni, irányítani. Ha észreveszed hogy irányítani akarnak és manipulálni, átlátod a helyzeted, onnantól már nem tudnak irányítani.

" szót ismételnek akkor is ha az agy nem figyel rá, muszáj elhárító üzemmódba kapcsolni,nehogy átprogramozzák az embert,"

Ha nem tűnt volna fel, mindannyian már átvagytok programozva hatalmas mértékben. Mikor már anyu pocijában voltatok, már akkor elkezdődött a programozásotok. De azért aranyos vagy, hogy ilyen technikákról beszéltek, elhárításokról, holott semmi ilyen nem létezik, csak az hogy gondolkodsz -e, van e saját önálló gondolkodásmódod, tudatos vagy -e, vagy nem. Ha nem gondolkodsz, mások irányítanak. És ha valaki önállóan kezdene el gondolkodni átlagemberek közül, 5 perc alatt hatalmas fejfájás lenne neki, mert ilyet nem szoktak az emberek.

"Csak kiváncsi voltam, hogy ki, hogy ismeri az ilyen trükköket, mint bizonyos szó ismétlés stb. "

Amíg ilyen trükkökről beszéltek, az olyan gyenge manipuláció amit legalapabb gondolkodással is észre lehet venni, gyerekes semmiség.

Ha olyan emberrel kerültök szembe aki tényleg tud manipulálni, az pár perc beszélgetéssel rávesz titeket arra hogy hetek múlva szakítsatok a párotokkal mondjuk.

A manipuláció sokkal sokkal komplexebb mint amiről itt beszéltek, ez csak bohóckodás.

"De bizonyos helyzetekbe a beszéddel, dallal is bemanipulálták már az embereket úgy, hogy nem is tudtak róla, szóval ez az opció csak részben igaz."

És mire hat a beszéd és a dal? A gondolkodásodra. És mi van ha önállóan gondolkodsz? Akkor nem mások irányítják a gondolataid, hanem te. Ezek alapján nem érted hogy miről is szól a manipuláció.

2017. nov. 5. 17:26
 32/45 anonim ***** válasza:
69%
Pont, hogy nem gondolkodni kell. Mindenki elemez mindent. Semmi értelme. Figyelni kell, jelenlenni 100% és max annyit kérdezni: most mi történik.
2017. nov. 5. 18:52
 33/45 A kérdező kommentje:

Lehet fikázni Ádámka a gyermetegnek gondolt kérdésem, de hidd el vannak akik bizonyos élethelyzetben érzelmileg instabilabbak, és olyankor könnyebben ki tudnák használni a helyzetét, és ez nem arról szól, hogy fejfájást okozna a gondolkodás.

Több oldalról kérdeztem ezt a kérdést, nem csak média, kereskedelem oldaláról.

Egyébként szerintem nem írtam h.lye kérdést, tényleg kíváncsi voltam kinek mi a véleménye. Nem szükséges kiakadni egy szimpla kérdés miatt Ádám.

És nem gond, hogy ennyire h.lye vagyok a szintedhez.:)

2017. nov. 5. 21:15
 34/45 A kérdező kommentje:

A konklúzióm van aki gondolkodik, van aki figyel és nem gondolkodik így szűri ki, és a figyelt helyzetek alapján szereli le a manipulatív helyzetet vagy személyt.

Köszönöm mindenki véleményét. Jó éjt!

Egy tipegő

2017. nov. 5. 21:19
 35/45 A kérdező kommentje:

Dalba kódolt parancs bizonyos hangfreqenciával, vagy csak erről nekem meséltek? Katonáknak játszották, és mivel ez is egy olyan élethelyzet amikor a magánnyal is meg kell küzdeniük, igy csak pszihésen nagyon edzett katonák tudták visszarántani a h.lyeségtől a társaikat. A felvillanó reklámok is ilyenek voltak, ami ugye már szerencsére tilos.

Csak, hogy világosabban válaszoljak.

De inkább azon válaszod érdekelne, amit írtál, hogy profi manipulativ embert aki pár mp alatt ráveszi az embert, hogy x hét alatt tegye ezt vagy azt, miből ismered fel. Mik azok a jelek? Ez igen rejtett manipuláció és kíváncsi vagyok emberi oldalról, hogyan lehet ezt felismerni.

2017. nov. 5. 21:50
 36/45 anonim ***** válasza:

A facebookon a mai napig nem csillapodott (én is kapok, ezért tudok róla) Az a lényege, hogy küld el tíz barátodnak....különben (itt jön a fenyegetés,zsarolás) pl. Szerencsétlen leszel öt évig, elvesztel valamit, ami fontos.

Abban igaza van Ádámnak, hogy ez kutyafaxnyi manipuláció, de látható még ezen sem látnak át "nem gondolkodnak", ezek a kis bolondok, és így terjed a butaság a facebookon. Nos ezeknek a kis majmoknak bármit beadhatsz, mert teljesen agyhalottak, nem használják az eszüket semmire.

2017. nov. 5. 22:51
 37/45 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy nincs igaza Adamnak, de vannak olyan helyzetek sajna amikor intelligens emberek érzelmi válságban vannak, vagy érzelmileg labilisak. Na ilyenkor mi van?

Amugy guglihoz is fordultam, hogy mit ir ilyen embereknel, amirol Adam irt. engem pont ez érdekelne, hogy pl. hogy lehet védekezni az ilyen emberek ellen. Személyes tapasztalatokra lettem volna kiváncsi.

Ó ilyen h.lye spam levelet tudod mennyiszer dobtam már ki nem csak email fiókból? :)

2017. nov. 5. 22:59
 38/45 A kérdező kommentje:
Én max egy jó hosszú mosolyt küldök tovább mindenkinek. Hehe :)))))))
2017. nov. 5. 23:03
 39/45 anonim ***** válasza:
80%

"Pont, hogy nem gondolkodni kell. Mindenki elemez mindent. Semmi értelme. Figyelni kell, jelenlenni 100% és max annyit kérdezni: most mi történik."

Ha megkérdezed mi történik, az már elemzés.

Nem fikázok, tényeket írok.

"de hidd el vannak akik bizonyos élethelyzetben érzelmileg instabilabbak, és olyankor könnyebben ki tudnák használni a helyzetét, és ez nem arról szól, hogy fejfájást okozna a gondolkodás. "

Pont hogy de. Olvasd el mit írsz.

Valaki stresszes, érzelmileg instabil, annak igenis fejfájást okoz az önálló gondolkodás, mert az érzelmei teljesen bezavarják. És miért zavarják be az érzelmei? Mert külső hatásoktól függ.

Ha valaki beszól nekik, idegesek lesznek, ezért nem tudnak tisztán, önállóan gondolkodni, mert megbántva érzik magukat.

Miért ne hinném el hogy vannak ilyen élethelyzetek?

??

"és olyankor könnyebben ki tudnák használni a helyzetét,"

Igen, tudom.

Ha nem gondolkodással akarod hárítani a manipulációt, akkor mivel? Hisz erről szól a manipuláció, tereli az egyik a másik gondolatait.

"Több oldalról kérdeztem ezt a kérdést, nem csak média, kereskedelem oldaláról. "

Manipulációról van szó. Hogy tudnád több oldalról kérdezni? A kereskedelem is manipulál, és más emberek is manipulálnak. De mindegyik manipuláció, mindegyikre ugyanúgy kell védekezni, önálló gondolkodással.

Szóval, én azt mondtam hogy önálló gondolkodással lehet védekezni ellene. Erre te leírod, hogy vannak akik nem tudnak önállóan gondolkodni mert érzelmileg instabilak. Oké. Ez egy tény. Mégis ezzel próbáltál ellenem érvelni, de konkrétan nem is ellenem érveltél, hanem leírtál egy random nem ide tartozó tényt.

Nem tudok veled vitázni, mert nem nekem írsz választ.

"Egyébként szerintem nem írtam h.lye kérdést,"

Oké. Ezt miért írod le?

Szerintem én nem vagyok ló.

"ényleg kíváncsi voltam kinek mi a véleménye. "

Oké. Gondoltam, elég egyértelmű volt az egész hogy kíváncsi voltál és ezért írtál ki kérdést, általában mások is ezért szoktak. Miért írtad ezt le?

"Nem szükséges kiakadni"

Nem szükséges soha semmi. Nem szükséges írnunk sem egymásnak.

Nagyon csúnyán félreértelmezted az írásom és azt hitted kiakadtam, de ez nem az én bajom.

"És nem gond, hogy ennyire h.lye vagyok a szintedhez.:)"

Miért fikázod magad?

Nekem mindegy hogy neked gond -e vagy sem, nem értem ezt se hogy miért írtad le.

" Ez igen rejtett manipuláció és kíváncsi vagyok emberi oldalról, hogyan lehet ezt felismerni."

Profi manipulációt felismerni.. Nagyon nehéz.

Igazából ehhez az kell hogy folyamatosan tudatosan gondolkodj, teljesen önálló gondolataid legyenek, folyamatosan figyelni hogy a másik ember mit érez, mit gondol, és mit mond.

Vegyünk téged példának.

Írtam neked egy választ, de nem figyeltél rá eléggé, ugyanis azt hitted hogy kiakadtam, lenéztelek, lehülyéztelek, holott soha nem volt semmi ilyen, csak az érzelmeid irányítottak és belemagyaráztad ezt. Én tényeket írtam le, semleges hangnemben, és közöltem veled a tényeket, hogy nem létező dolgokról beszéltek.

Viszont mivel megcáfoltalak, te úgy érezted bántva vagy, ezért már nem is figyeltél arra amit írsz, csak értelmetlen összevisszaságot írtál az érzelmeid miatt, amit nem tudtam értelmezni sem.

Én minden egyes szavamra figyelek, hogy mit hogy írok le, összefüggő e amit írok, te pedig nem gondolkodsz elég tudatosan, ezért NAGYON sok minden elkerüli a figyelmed.

Tehát csak önálló gondolkodással, elemzéssel tudsz rájönni mikor manipulálnak.

Nézzük a bibliát hogy manipulál. Azt mondja, bűnösök vagyunk, és hálásnak kell lennünk istennek.

Ezzel már arra manipulálja a tudatalattidat, hogy érezd magad rosszul amiért létezel, és örülj hogy Jézus milyen jófej, szóval adományozhatnál is az egyháznak, legyél hálás.

Nagyon idétlenül írtam le, de nagyjából ilyesmire gondolj.

" de vannak olyan helyzetek sajna amikor intelligens emberek érzelmi válságban vannak, vagy érzelmileg labilisak. Na ilyenkor mi van? "

Akkor gondolkodjon, hogy megoldja az érzelmi gondjait, különben sokkal manipulálhatóbb lesz. Az érzelmeidet te formálod, gondolatokkal, te uralod.

Nézzünk egyp éldát az érzelmekre, mire is gondolok itt.

Tegyük fel, X megveri Y-t. Te X-et megutálod, mert azt látod hogy egy szadista. Később megtudod, Y terrorizálta évekig X-et, és X az áldozat aki végre kitört. Ilyenkor mi történik?

Megváltozik az érzelmed X-el kapcsolatban, nem utálod hanem sajnálod és szurkolsz neki.

Gondolatokkal formálod a hited, és azokkal pedig az érzelmeid.

2017. nov. 5. 23:35
 40/45 anonim ***** válasza:

Ádámmal egyetértek.

"Az a lényege, hogy küld el tíz barátodnak....különben" - Én azóta nem kapok ilyeneket, amióta az ilyeneket küldő néhány ismerősömnek annyiszor küldtem vissza, ahány embernek tovább kellett volna küldeni... :-D Még élek... :-D

2017. nov. 6. 06:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!