Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti, hogy ismeritek fel, és...

Ti, hogy ismeritek fel, és hogy védekeztek a manipulatív emberek ellen?

Figyelt kérdés

2017. nov. 4. 15:29
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

Csak azt tudják manipulálni, akinek elég felesleges hely van az agyában ahhoz, hogy külső gondolatok is beleférjenek :)

Tessék gondolkozni és tisztán látni, nem bedőlni minden hülyeségnek.

2017. nov. 4. 18:12
 22/45 anonim ***** válasza:

Minden ember három oldalról áll befolyás alatt. Befolyásolja az ösztön (pl. szexuális vágy) Befolyásolja a lelkiismeret, nevelés, programozott erkölcsi nézeteivel és környezet pillanatnyi követelményeivel. Az előbbi alul van, az utóbbi fölötted.

Az ösztön a realitással harcol, és nem mindig az "én" marad a győztes.

A legnagyobb baj, hogy a pszichológiát manipulációra használják. Hány manipulálható ember bolondult meg 2012.12.12. hisztéria miatt, mert kiforgatták a Maja (nem a méhecskét) jóslatot.

A középkorban a keresztyénség manipulálta az embereket, jelenleg a média a pszichológiai fogásokkal. Ügyes a rendszer. Először (középkor) elfojtják a szexust, mert két irányba nem szólgálhasz vagy-vagy. Vagy az élvezel vagy vallásos (cölibátus)

És itt a reklámnál durván szexusra építik fel a reklámokat. A durex kottont most orrba-szájba nyomja az M1 (a fidesz csatornája), azt mondja:" Te...."

Ez a "Te" orrba-szájba éjjel negyvennyolcszor. Mi köze az óvszernek az élvezéshez? Semmi!

Ha nincs tévéd, akkor megúszható sok butaság.

2017. nov. 4. 19:32
 23/45 A kérdező kommentje:

Nem nézek tv-t. :)

Amúgy a vallás is manipulálja az embereket. Szegény birkák vagy bárányok bégetnek, hogy róluk nevezték el a birka módjára mozognak tovább a h.lyeség után.

Jól fogalmaztál, ezen infora voltam kiváncsi, hogy itt tisztában vannak-e vele, hogyha egész nap bizonyos képeket, szót ismételnek akkor is ha az agy nem figyel rá, muszáj elhárító üzemmódba kapcsolni,nehogy átprogramozzák az embert, mert észrevétlenül is próbálják az embert manipulálni, ahogy kedves előző válaszában olvashattuk.

2017. nov. 4. 20:11
 24/45 anonim ***** válasza:

A környezet szennyezése és mérgezése az utóbbi években egyre inkább tudatosult. Viszont az emberi psziché szennyezése és mérgezése sötét és titokzatos terület. Az emberi lélek szennyezése sokkal nagyobb veszély.

Jól mutatja az agressziv cselekményű filmek által gyakorolt tudattalan befolyás. Már a James-Bond film is növeli az agresszív magatartást, nem beszélve a Fűrész c.

alkotásról.

Az agresszív főhősök a velük való azonosulás folytán ösztönzik az agresszív magatartást.

Az erőszakot és a kínzást mindig szabad volt mutatni, de meztelen embert a képernyőn évekig tiltva volt. Ez tévesen értelmezett pszichohigénia megnyilvánulása volt. A meztelen emberi test sem a gyermeki lélekben, sem a felnött pszichéjében nem okoz kárt, de az erőszakot (bosszú címén) dicsőítő filmek igen. Az erőszak ilyen ábrázolása ellen ritkán tiltakoznak. Évről évre nő azoknak a filmeknek a száma, amelynek témája valamilyen erőszakcselekmény.

A fiatalok különösen ki vannak szolgáltatva a "titkos csábítók" befolyásának. A felnőttektől ezzel szemben elvárnak bizonyos pszichohigéniai érzéket. A valóságban azonban csak kevésnek van ilyen érzékük, jól látható volt a dohányreklámoknál.

" A magabiztos, boldog, fiatal, optimista emberek dohámyoznak..." Azaz, megvásárolhatónak tűnik ezzel nemcsak a cigi, de a magabiztosság, boldogság, fiatalosság és az optimizmus is. Végül az ember teljes függőségbe kerül a fogyasztástól: akár autóról, kozmetikumokról, cigiről, vagy design bútorokról van szó, mindez (és még sokkal több) szükséges ahhoz, hogy az ember teljesebb értékű, magabiztosabb, boldogabb legyen. A fogyasztás útján azonban a boldogság nem vásárolható meg.

Ám, aki rabul esett ennek a tévhitnek, az nehezen szabadul meg tőle. Az egész frusztráló nevelési rendszer hajlamossá teszi rá, hogy higgyen a fogyasztási boldogságban. Dolgozik és robotol, hogy az így keresett pénzen boldogságot vásároljon magának. Honnan tudná, hogy ez nem megy? Senki sem mondja meg neki, sem a heti vita műsor a tévében, sem reklám, plakát, politikusok, a tanárok vagy főnökök. A pszichológusok, pszichiáterek és zen mesterek tudják, milyen téves ez a nézet, fe ők túl ritkán tudnak nyilatkozni. A legrosszabb lélekszennyezések gyermekkorban történnek. A gyermek átveszi a szülei életfelfogását. Az optimista életfelfogás pozitívan befolyásolja a lelket, ez a jobbik eset.

2017. nov. 5. 00:08
 25/45 anonim ***** válasza:
25%
Kár a szóért, ezzel az emberek nagy része tisztában van, csak könnyebb beállni a sorba és homokba dugni a fejüket.
2017. nov. 5. 01:56
 26/45 A kérdező kommentje:

Utolsó, a válaszodra a válaszom nem. Pl.én nem csak tudom, de teszek ellene, és időnként úgy, hogy észre sem veszik. Vagyok olyan szabad madár típus, hogy nem hagyom magam és addig ügyeskedem míg ők akarnak nem manipulálni. Csak kiváncsi voltam, hogy ki, hogy ismeri az ilyen trükköket, mint bizonyos szó ismétlés stb.

Utolsó előtti a meztelen képeket ne mutasd egy perverznek, szociopatának, pszihopatának vagy pedofilnak.

Ja és a gumi reklámozása szerintem már csak azét is előnyös, mert megóv különböző betegségektől, és megóvja a meg nem született gyereket egy nehéz élettől, mert mondjuk éretlenek a szülők. De a politikai párt részéről kész ellentmondás, azok után hogy azt hangoztatja, hogy ha nincs 3 gyereked nem kapsz pénzt ergo egy senkinek tartja, arról nem is beszélve, és itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem, hogy nagy többség a pénz miatt akar gyereket szülni, de közbe fogalma sincs az ember lelki egészségéről, és a gyerek egyfajta vmit vmiért tárgynak minősítik, és ez szerintem undorító, és mikor már meg tudja kérdezni, hogy anyu apu én hogy születtem, akkor a válasz majd ez lesz, hogy tudod kislányom nem voltál betervezve, de kellett a CSOK, vagy hazudnak neki, hogy mennyire várták, és szegény gyerek nem tudja, hogy hazugsággal manipulálták be. Ez is egyfajta ember kereskedelem szerintem, mert ez a pénz miatt betervezett gyerek születhetett volna olyan helyre szabadon ahol tényleg igazán szerették volna őt. Lehet hőbörögni, de több szinten próbálják az embert manipulálni.

2017. nov. 5. 06:33
 27/45 anonim ***** válasza:

Nem rólad beszéltem, te csillogó rózsaszín unikornis :D

Azokról, akik legbelül tudják, hogy ez a helyzet, ha szóba kerül viszont hevesen tiltakoznak vagy téged állítanak be hülyének és/vagy üldözési mániásnak.

Ne tudd meg, mennyi ilyennel találkoztam már. Egyszerűbb elfogadni nekik, hogy ez van és kész.

2017. nov. 5. 11:46
 28/45 anonim ***** válasza:
Pedig ennek a csillogó rozsaszín unikornisnak az utolsó sorai semmi mással nem pótolható igazságok.
2017. nov. 5. 12:22
 29/45 A kérdező kommentje:

De miért kéne homokba d.gni a fejünket, én meg ezt próbáltam elmondani neked. Ha már csak egy ember nemet mondott, tesz azért, hogy észhez térítse a többit, üzenet egy csillogó rózsaszín unikornistól.

Nevezz ahogy akarsz a lényegen úgy sem változtat. :)

2017. nov. 5. 16:29
 30/45 A kérdező kommentje:
Amugy igy már értem mit szerettél volna mondani, én is találkoztam már ilyennel nem egyszer.
2017. nov. 5. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!