Komolyan erre van ma igény?
A rádióban hallottam egy számot az előbb, valami olyasmi volt a szövege hogy "yolo
a kocsival a fába belerongyoló pedig a spoiler a legfainabb lett" Kérdem én mi a jóbüdös franc ez? Már nekem ciki hallgatni... komolyan erre van igény ma Magyarországon? hogy süllyedhettünk idáig?
Ez a dal tényleg egyfajta görbe tükör, de a tinilánykáknak ez nem esik le, és tényleg menőnek gondolják.
Ennél sokkal rosszabbak, és szánalmasabbak is vannak. Pl. Mr. Missh-Budapest. Hallgasd meg!
Zeneileg tényleg nincs benne sok munka, viszont ha egy kicsit továbbfejlesztett változatára vagy kíváncsi, hallgasd meg a Pixa College Bounce remixet belőle. Nyilván neked már kívül esik a "szakterületeden", mert elektronikus zene, de hidd el, kell tehetség ahhoz, hogy valaki összerakjon egy ilyet, és kell érzék, hogy valakinek ez eszébe jusson.
Ami az előadásmódot illeti, popzenét szerintem nem lehet sokféleképpen előadni. Továbbra is azt mondom, aki popzenétől azt várja, mint egy jazz/klasszikus/hangszeres zenétől, annál komoly gondok vannak.
Igen, jó poénnak gondolom, és tök jónak tartom, hogy valaki rávilágított erre a jelenségre, hogy a sok huszonéves kisgyerek a szülei pénzével próbál kitűnni. Az előadók is jót röhögnek ezen, és én is, függetlenül attól, hogy én saját magam dolgoztam meg azért, amim van, tehát nem rólam szól a dal.
Elektronikus zenét is tudnék neked olyat mutatni, amitől libabőrös leszel. De az írásodból is látszik, mennyire vagy kulturálisan nyitott. Gyakorlatilag egy sznob vagy, aki, ha tehetné, az egész világon betiltaná a popzenét, vagy azt, ami a saját kis felfogásod szerint nem "képvisel értéket". Én annak idején zenei általánosba jártam, tudom értékelni a klasszikus zenét, hiába nem az én stílusom. Azt javaslom, te is tegyél így a saját ízléseden kívül álló darabokkal, főleg, ha sok munka van mögötte, vagy esetleg több millió másik embernek ez tetszik.
Ne gyere már légyszíves ezzel a liberális maszlaggal, igenis fel kell szólalni az ellen ami, nem jó, hogy nem jó! Értem én hogy van akihez ez áll közel, máshoz meg más. De rengeteg embert nem érdekel a zene, hallgatja amit eléraknak, és ilyen módon bizony befolyásolható is. Most mondhatod hogy sokat látok bele, de igenis hatással vannak ezek a dalok az emberekre, mégha nem is azonnal éreztetik hatásukat.
Ezért szomorú hogy játsszák őket, mert a sok hülye meghallgatná az értelmesebb zenét is ha történetesen valaki azt mondaná hogy most az a divat. És talán idővel nem is lennének annyira hülyék. Így viszont csak még butábbak lesznek. Ergo mindenki rosszul jár, az átlagemberek csak tovább butulnak, az igényes zenét alkotó művészek háttérbeszorulnak, nem kapnak lehetőséget, mert inkább a sz..art tolják helyettük, aki igényesebb zenét hallgatna, az meg kénytelen szenvedni ezektől. Valaki meg jó kis pénzeket akaszt le ebből.
Konzervatív vagyok. Aki befolyásolható, azt hadd befolyásolják, se te, se én nem fogjuk megnevelni a népet.
Én igényes zenét hallgatok, a video- és zenemegosztóknak köszönhetően elég egyszerűen meg is találom őket. Senki nem kényszerít arra, hogy "szenvedj". De ha szenvedni akarsz, hát szenvedj, senki nem fog megállítani.
Az emberek nem a Wellhellotól lesznek buták. Attól lesznek buták, ha a szüleik nem nevelik fel őket normálisan, és ezt egyikőnk sem fogja tudni megváltoztatni. Csak amíg te például eltiltanád a gyerekedet egy Wellhellotól, addig én beszélgetnék vele, hogy mit talál értékelhetőnek pl.: egy Mr. Bustában. (Azért valljuk be őszintén, az már tényleg az alja.) Ha normális értékrenddel bír egy gyerek, érteni fogja a Wellhellot, és nem fog Mr. Bustát hallgatni, ha pedig mégis, akkor az egy jel, hogy változásra van szükség. Nem a kiadónál meg a rádiónál, hanem otthon. Persze másban mindig könnyebb hibát keresni. :)
Mégegyszer leírom, konzervatív vagyok. És nagyon sajnálom, hogy az ilyen csőlátású, korlátolt emberek miatt sokszor lenézik a "régi vágású", hagyománytisztelő embereket.
Jaj, ne már, 13-as! Olyan szánalmas, hogy ha valaki le meri írni, hogy nem tetszik neki az, amit a média nyomat, vagy kritizálni mer valami mainstream dolgot, akkor egyből megjelenik valaki azzal a dumával, hogy: "Sznob vagy!" Elárulom neked, a "sznob" szó azt jelenti, hogy azért kedvel/nem kedvel valaki valamit, hogy okosabbnak tűnjön. De mi van, ha a kérdező tényleg nem kedveli a Wellhellót? Ez szóba se jöhet?
Igen, én is ismerek jó elektronikus zenét meg jó popot is. A kérdezőről se hiszem, hogy minden popot be akar tiltani vagy utál. Viszont ha van egy szar popegyüttes/popszám, akkor hadd legyen már szabad elmondani, hogy szar! És ettől még nem lesz sznob valaki!
És én nem tiltanám el a gyerekemtől az ilyen zenét, hanem ugyanazt csinálnám, amit te, ha Bustát hallgatna, beszélgetnék vele róla. Igen, a szülőnek is van felelőssége. A szülőnek is. Meg a médiának is. Csak a média szarik rá, mert sajnos a legtöbb ottani embernek fontosabb a pénz, mint a jó ízlés. Pedig azért nem arról van szó, hogy ha jobb zenéket játszanának a rádiókban, akkor éhen halnának.
Ha nem tetszik, hallgassak mást? Tehát azt mondod dugjam homokba a fejemet... Nem! Nem az a megoldás hogy ha valami rossz, akkor szó nélkül eltűrjük. Ezt a felfogást kellene elfelejteni végre. Csak annyi kéne hogy minden ember aki felismeri hogy káros ez az igénytelenség kiállna a véleménye mellett, és nem kitérne hanem szembemenne azzal amit le akarnak erőszakolni a torkán, akkor sem Welhellok nem léteznének, sem ostoba és igénytelen tévéműsorok, sem műmájer ripacs celebek... és nem lenne kinyírva a kultúra Magyarországon. Sznobnak tartasz, mert felismerek egy aktuális és jelentős problémát, amit a többség képmutatóan letagad? Pedig nem én vagyok a sznob, hanem azok akik fürödnek az említett moslékokból befolyó pénzekben. Nézz meg valamelyik aktuális celebbel egy interjút, az a megjátszott álszent undorító viselkedés és ripacskodás amit leművelnek, meg azok a műkönnyek amikor valami kvanagy fájdalom éri őket, pl lepontozza őket a zsűri vagy kapnak egy kirtikát, közben meg várja őket 3 luxuskocsi, na az a sznobság! Persze jól csinálják az emberek érzelmeire próbálnak hatni, az eszük helyett. Ez a legegyszerűbb, így legyegyszerűbb manipulálni másokat...mindegy is. Nem megyek bele.
A gyerekeddel pedig úgysem fogod tudni megbeszélni hogy miről szól a Welhello meg a többi. Hallottál Te már olyanról hogy egy tini a szüleitől kérne tanácsot az aktuális divatról? Ugye hogy nem? Azt hallgatja ami menő, amit a többség hallgat, ha nem így tesz kiközösítik. Ez már jó ideje így van. A szülőnek is van felelőssége, de ha a gyerek a rádióban, a tévében, a neten, az iskolában, a barátaitól mindenkitől csak szemetet láta, akkor édeskevés hogy te elmagyarázod neki miről szól. Ehhez kevés az ember. Annyit tudsz tenni hogy szigorúan fogod a gyerekedet és eltiltod, akkor meg kirekesztett lesz. Szerinted ez így jólvan? Hogy csak ilyen áron lehet megóvni a gyerekedet a szeméttől? Szerintem nincs, na ezért kéne megszüntetni ezeket a hulladékokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!