Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én bemegyek a farkasok...

Ha én bemegyek a farkasok közé báránynak öltözve csodálkozhatok-e azon ha a farkasok széttépnek? Ha én megyek a negrók közé egy gyűlölöm a negrókat táblával a nyakamban, csodálkozhatok-e azon ha bevert pofával jövök ki?

Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 08:29
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Neki nem kell semmit az eszébe vésnie nem őt fogják megerőszakolni. Ő is és én is szarok az egészre igazából magas ívből-engem nem fognak megerőszakolni.

De a tizenéves riherongy prosti-viselkedésű meg kapja azt ami a riherongy prostiknak jár-b**szák meg jól.

Elvégre annyira akar a prostikra hasonlítani-viselkedés, öltözék-hát akkor nesze.

Megkapod, ribi.

Ezt jobb ha az eszedbe vésed!

2014. dec. 17. 08:33
 32/40 anonim ***** válasza:
79%
Kedves kérdező! Rólad már az elején kimerült, hogy szociopata vagy. Feleslegesen adsz ennek hangot. Inkább keress fel egy pszichiátriát.
2014. dec. 17. 08:50
 33/40 anonim ***** válasza:
77%

A segg részeg viselkedés lehet köznépet megbotránkoztató is, azaz garázdaság egyik alfaját kimerítheti, amihez joga van,de a rendőr elvezeti és intézkedhet ellene feljelentés nélkül is.

Ellenben ami gáz, hogy az utca tele van olyanokkal, mint a kérdező, és bizony tőlük még egy 120kilós segg részeg férfi is fél, mert képesek azokat is megrakni, és lenyulni...

Ez az igazi gond, hogy a másik oldal terjed. Ezeket kéne oda juttatni, ahová valók, a sittre. De gyorsan. És ki sem engedni.

2014. dec. 17. 09:00
 34/40 anonim ***** válasza:
51%

#24, #27

Lennél szíves majd válaszolni az önnek feltett kérdésre is, vagy tekintsem nyugodtan semmisnek a #24 Ben foglaltakat?

2014. dec. 17. 09:28
 35/40 anonim ***** válasza:
19%

Talán oda kellett volna írnod ,hogy nekem szántad a kérdést.

Nem értem a problémád,de válaszolok igen tartok attól ,hogy kirabolnának vagy elütnének, de megtenném a kellő óvintézkedéseket,hogy minimalizáljam a lehetőségét annak ,hogy a lehetséges rossz bekövetkezzen ,ez az alap koncepció.

És most leírom szép részletesen ,hogy megértsd te is és mások is.

Ha valaki meggondolatlan vagy sz@arik az egészre, az ne csodálkozzon ,hogy megtörtént vele.

Pl: Itt volt az Eltés lány esete ,ő valóban nem nagyon tudott mit tenni, elolvastam a saját beszámolóját,nálunk történt egy olyan eset, hogy a csajt a saját munkatársa verte félholtra egy MÜller mögötti erdős részen,/"vásárlásból kijövet, odaállt autóval. "véletlen " összefutásnak tűnt ,de már minden ki volt tervelve, és majdnem agyonverte. Ha valakit elkapnak az utcán ,mint kb 3 hete fényes nappal a nyugatinál egy lányt, hátulról ütötte le a támadó, ilyen esetekben nem nagyon lehet mit tenni ,de a kb egy hónapja történt Pécsi eset ahol este a vasútállomáson a lányt elkapta egy ork és megtörtént a baj itt a lány mehetett volna taxival ,vagy imserős mehetett volna elé ,de magyarázd el a lánynak,hogy biztonságban érj ám haza, legyint egyet.

Viszont egy kőkemény ivós partiba ahol szexuális játékok lesznek és ott megtörténik félrevonulva úgy hogy először a lány is akarja..vagy összejön egy olyan sráccal aki drogos,piás, volt már ellene erszakos feljelentés,nagy szexgép, de felmegy hozzá ,mert vele kedves volt...az már viszont táptalaj, nem tett meg mindent annak érdekében hogy ,hogy elkerülje bajt, hangsúlyozom továbbra is,ettől sem a lány lesz a hibás ,hanem az erőszakoló ,de nem tett meg mindent annak érdekében ,hogy elkerülje, és nem viselkedett felelőségteljesen ,nem értem a felháborodást azzal a videóval szemben, szerintem reális aki ezt nem látja be, nyugodtan menjen alig felöltözve bedrogozva a népligeten keresztül, vagy minél eldugottabb helyeken ,de mindenképp olyanokkal ismerkedjen akik már voltak elítélve erőszakért....

2014. dec. 17. 10:10
 36/40 anonim ***** válasza:

#35:

Sajnálom, hogy nem tűnt fel, nem volt számodra egyértelmű, hogy a te beírásodra reagálok, és neked szól, amit írok. Talán ennyire nem is egyértelmű, amikor másnak próbál bárki is közölni valamit. Ezt belátom. Talán nem ártana mindenkinek.

Egészen az utolsó két mondatodig értettem mit mondasz, csak azt nem értem, hogy miért mondasz ennek ellent. Miért mondod, hogy mégis had csinálja, vessen magára, amikor előtte azt mondod, hogy nem tehet róla.

Igen, van olyan szituáció, amikor a nő kelletti magát a és többször kimondja, hogy akarja. Ellenben egy részeg emberből nagyon könnyű kihúzni bármi olyat, amit nem akar. Igen, tudom, hogy nem az alkohol a hibás, hanem aki iszik, és csak enyhítő körülmény. Aki itatja a másikat azért, hogy az az ítélő képességét elveszítse, majd a helyzettel visszaél, azt is kezeli a törvény. Az erkölcs már a gondolatát is kezelné, de azt nem várhatom el senkitől.

Abban nagyon mélyen egyet értek, hogy fel kell készíteni mindenkit arra, hogy el tudja kerülni a bűnözőket. Ott van például a "ne vezess alkoholos állapotban" kampány, aminek szintén voltak kis filmjei. Ott meg lehetett fogalmazni azt, hogy igenis, vedd el a másiktól a slusszkulcsot, ha részeg, és ne engedd vezetni, hogy megmentsél életeket. Itt is ez lett volna a cél. Csak elqúrták, nem kicsit, nagyon.

- Legyen egy társaság, akivel megegyeznek egy kódszóban, amivel figyelmeztetik a másikat, ha hülyeséget kezd csinálni.

- Legyen egy társaság, aki akkor sem hagyja, hogy megtegye beszámíthatatlan állapotban, ha a részeg társa akaratosan próbál magának ártani.

- Legyen arra eszköz, hogy az ilyen eseteket el tudják kerülni, akár kísérettel tömegközin, akár taxival, akár érte jövéssel. Ezek fontosak, és szépen leírtad. kedves #35 (csak, hogy egyértelmű legyen, kire utalok).

- Legyen olyan szórakozási hely, ahova zárt körben mennek bulizni, és nem engednek be szociopatákat és folyamatos kontroll alatt tartják a szervezők a bulit - lásd gólyatábor.

Azzal, hogy egy áldozatra, aki akár maga, kár más okozta tudat módosult állapota miatt tudatán kívül került és történik vele valami szörnyűség, elkezded jelzőkkel illetni a szörnyűség bekövetkeztében, ugyan azt a személyt illeted jelzővel, akivel ez a szörnyűség megesik, bár mindent meg tesz az ellen, hogy ez megessen vele, továbbá a felelősséget áthárítod az elkövetőről. Ezért kell fokozottan odafigyeléssel fogalmazni ilyenkor.

Nem hiszem, hogy helyes megfogalmazás, és nem hiszem, hogy mernéd vállalni a következményeket a kijelentéseid miatt, miszerint " nyugodtan menjen alig felöltözve bedrogozva a népligeten keresztül, vagy minél eldugottabb helyeken ,de mindenképp olyanokkal ismerkedjen akik már voltak elítélve erőszakért..."

Nincs helye itt a gúnynak. A kijelentéseddel azt mondod, hogy támogatod ezt a viselkedést, amit előtte elítélsz.

Csak remélem, hogy nem erről van szó. Remélem, hogy ha látsz egy bajba jutó / jutott lányt, akkor segítséget hívsz, vagy ha tudod egyedül kezelni a helyzetet, megoldod.

Aki már bódult állapotban van, mindenképpen törekedjen a biztonságra, ha haza indul. Akár kérje meg a helyszínen dolgozókat, hogy segítsenek neki. Fognak, mert tudják, hogy akivel jó fejek, az meg fogja hálálni, legközelebb is szívesen megy oda bulizni. Ahol meg elutasítják, oda soha többet ne menjen, mert rosszul fog járni.

A másik oldalról el van bva az egész törvénykezés is. Mert ha te jelentesz egy ilyet, téged vesznek elő és mutatnak meg az alvilágnak, hogy ez volt, az aki feljelentette az erőszaktevő társukat.

2014. dec. 17. 10:59
 37/40 anonim ***** válasza:
88%

Ez az egész ott van elbva, hogy a hatóság a bejelentőket és a segítség kérőket bűnösnek jelenti ki és minden adatukat kiadja az alvilágnak és a bűnözőket védik.

Ahol a magyar a magyarnak esik és egymást írtja Szt. István példájával kezdve a "tisztelt" házas üléseken át, nem várom el, hogy bárki oda szóljon valakinek, hogy azt a szegény lányt igazán ne rakd már meg hátulról, hiszen magatehetetlen. Ellenben el tudom képzelni, hogy vannak olyanok, mint a kérdező, aki még rá is ránt örömében, hogy igaza lett, és tovább megy, mint aki jól végezte dolgát.

Magyarországon, csak magadra számíthatsz. Erre büszke az egész nemzet. És ezt adják a tévében is. A sok birka meg megeszi.

Gratulálok nektek Magyarok!

2014. dec. 17. 11:04
 38/40 anonim ***** válasza:
20%

Elég érdekes a gondolkodás módod ,de van ilyen is.

Azért maradjunk annyiban mielőtt tudat módosult állapotba kerül az egyén aki jelen esetben nő, előtte még remélhetőleg volt józan azaz tiszta állapotban is ,amikor még előre leszervezheti a haverokkal ,hogy vigyáz haza,vagy ismerőssel ,hogy hívja fel ekkor meg ekkor.

Ezek szerint ha egy bedrogozott nő mondjuk elütne a járdán kocsival, és te túléled ,akkor mélyen sajnálni fogod szegényt, hogy hiszen nem tehet róla.

Amit mondok azt azért mondom mert úgy is gondolom, ergo felelősséget vállalok, igen.

Szerintem a szíved mélyén tudod te is,hogy igazam van ,a többi már csak szőrszálhasogatás.

2014. dec. 17. 11:13
 39/40 anonim ***** válasza:

#37 - te hülye vagy o.O

Bár az írásoddal nem tudok vitatkozni, van benne igazság.

2014. dec. 17. 11:20
 40/40 anonim ***** válasza:

@#38 - csak hogy tudd ismét, hogy első sorban neked szól :)

Nagyon sok mindenben egyet értek veled kedves #38. Leginkább abban, hogy az elővigyázatosság és az előre tervezés fontos és szükséges. És abban is egyet értek, hogy a legjobban ilyenkor a haverok tudnak vigyázni a másikra. Mert ők nem veszik magukra egy illuminált ember sértéseit, és akkor is segítenek, amikor más nem.

Ellenben tisztázni szeretnék két fogalmat, amit a #38 hozzászóló példáját is látva, úgy látszik összekever több mindenki - ráadásul azt veszem észre, hogy nem is tudatosan.

Amit szőrszál hasogatásnak hívsz, valójában egy "apróbb" különbség a kifejezésben, amitől teljesen más értelmet nyer a mondani való - így fogalmaznék inkább. Ahogy a már említett példa is mutatja, amit felhozol:

Az, hogy valaki "elkövető" (gázoló, megerőszakoló), vagy "áldozat" (gázolt, megerőszakolt) NEM - UGYAN - AZ :)

És ez nem szőrszál hosszanti aprításáról szól, hanem a fogalmak tisztázásáról és az össze-nem-keveréséről. Remélem azért a két szó közti különbség nem csak nekem nyilván való. És talán ebből is látszik, hogy a példa, amit felhoz az kedves #38as válaszoló, hogy valójában azt támasztja alá, ami ellen tiltakozik.

Ezt nem szívvel kell eldönteni, hanem ésszel.

(Lehet unalmas, de ismétlem, nem csak a férfiak követnek el erőszakot, és nem csak a nők szenvednek el erőszakot...)

Amit értelemmel is vallok, hogy úgy vélhető, hogy aki nem teszi meg az óvintézkedéseket, az nagyobb veszélyben lehet a bűnözők miatt. Ellenben sokan nem is tudnak arról, hogy milyen óvintézkedéseket lehet tenni. És a nem tudás jelen esetben nem mentesíti a Környezetet az alól, hogy empátiával és türelemmel elmondja, hogy hogyan lehet bizonyos esetekben felkészülni az ilyen esetek elkerülésére. És bizony a rossz arcúakat (bármennyire is rasszista kijelentés) el kell kerülni. Az, hogy idegenektől nem fogadok el csokit, igenis fontos kijelentés egy szülő szájából. De nem azt kell mondani, hogy ha már elfogadtad, akkor dögölj meg, ahol vagy, nem segítek neked, te akartad, hanem az, hogy nem véletlenül mondtam, most segítek, nem lesz könnyű... A kettő között megint árnyalatnyi különbség van. Ez a különbség az, amit én értek szívvel és értelemmel is.

2014. dec. 17. 11:45
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!