Mennyit ér az IQ-m?
Kis koromban nagyon bizarr jellem voltam, képes voltam órákat homokvárak felépítésével, lerombolásával majd ismételt felépítésével eltölteni. Beszéltem a játékaimmal, s a kezeimmel, még a levelekkel is. Több alkalommal visszakérdeztem tanórákon, hogy minek kérdezget a tanár, ha már úgyis tud mindent. Ezért rengeteg tesztre és vizsgálatra küldtek, lévén feltételezték, hogy hülyébb vagyok az átlagnál. Ezek a felmérések igen váratlan eredményt produkáltak, hisz mindenki meglepetésére az IQ-m körülbelül 125 és 135 között mozog - konkrétan sosem sikerült megállapítani. Az is kiderült, hogy Asperger - szindrómám van, és ez teljesen megmagyarázza miért is vagyok olyan gyatra tanuló.
Szerintetek mennyire számítok 'okos'-nak. Mennyire kellene magam szellemi fejlesztésével foglalkoznom?
#1 130 fölött extrém magasnak számít...
nem a netes tesztekből kell kiindulni amik a leghügyébbnek is 150-et adnak...
Igen, a neteseken igen jókat lehet szórakozni, de én szerencsére szakembereknél fordultam meg, rengeteg szakemberné. Egyik alkalom sem hasonlított egy teszthez sem - vagyis, csak a hat éves koromban elvégzettek.
De eddig több mint tíz alkalommal lettem letesztelve.
Az Aspelger-em miatt fordultam meg ennyi agyturkásznál.
Egy 15-ös szórású IQ tesztnél 130 fölötti IQ-t csupán a népesség 2,26%-a tud elérni, szóval 130 fölött már kiugróan magasnak számít. 125 fölötti IQ-t is csupán 4,75% tud elérni.
Egyetértek az előzőkkel. Az okos szót nem véletlenül tettem idéző jelbe.
Amúgy az elméleti asztrofizikát tanulmányozgatom, s sajátos teóriákat állítok fel. Pazarolni mindennél jobban gyűlölök, akármiről is legyen szó. Ezért megpróbálom magam folyamatosan fejleszteni, csak sajnos általában ez az iskolai érdemjegyeim rovására megy. Mert ezzel a tudással nem igen tudok jeleskedni ott, de remélem, majd ha eljutok odáig, hasznára lehetek a világnak.
17/F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!