Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért bunkók a mérnökhallgatók?

Miért bunkók a mérnökhallgatók?

Figyelt kérdés

2014. ápr. 22. 23:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim válasza:

A Pollackot nem kéne a BME-hez méricskélni...mert szinvonalban van egy jókora különbség a kettő közt.

Nem hinném, hogy aki Pollackon jobbára csak bulizgat az túl sokáig húzná BME-n.

Nem tudom körülnéztél e valaha a BME-n, de akkor feltünne igen hamar, hogy többnyire kis nejlondzsekis hikomat srácok mászkálnak fel-alá és az éppen aktuális házikról beszélnek.

Viszont ha tennél egy sétát az ELTE-n, ott meg miegymást nem hallanál, minthogy jelentős arányban lányokat tartalmazó hordák lézengenek és a bulikról beszélnek meg a társasági életről.

2014. ápr. 23. 12:48
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

a mérnök vs bölcsész vita egyrészt közhelyen alapul, másrészt személyes frusztráción

1.a bölcsészek statisztikailag ugyanúgy el tudnak helyezkedni és megélni, mint a mérnökök, van, hogy többet keresnek, mint egy mérnök, tehát a szórás miatt is értelmetlen általánosítani.

2.az a mérnök, aki nem közhelyből, hanem meggyőződéssel utálja a bölcsészeket, általában a saját énképével van gondban, és bizonyítani akar (kisebbrendűségi komplexus).

3.vannak kifejezetten magas eq-val rendelkező, művelt mérnökök is.

4.sajnos az elsővel egyet kell értenem, sok mérnök szociális problémákkal küzd, mert az élete egysíkú. de ez sajnos ugyanúgy igaz a szorgalmas bölcsészekre, orvosokra, de akárkire is, aki egyetem mellett dolgozik.

inkább abban a részében van különbség, amikor az illető egész délután, hajnali 3ig játszik a gépén ahelyett, hogy emberekkel érintkezne, így nincs sok tapasztalata/motivációja megértésre.

2014. ápr. 23. 12:50
 13/44 anonim válasza:

a bölcsész szakok könnyebbek, mint a mérnökik.

BME-n nincs tavaszi szünet. Sem őszi. 16 hét simán lehet a szorgalmi időszak.

Jártam angolra BME-n és a tanárunk korábban ELTE-n tanitott, és a lánya is oda jár. És Ő mondta el, hogy első 2 hétben totál nincsen semmi komoly munka, a szorgalmi időszak végén meg megint nincsen.

A BME-n meg megőrülsz szorgalmi időszak végén, de mondjuk a 6.hét meg a 10. hét környékén is mert, ZH-ZH-ZH HÁZI-HÁZI-HÁZI

Mérnöki szakon nem létezik az a fogalom, hogy "beadandó"...

Villamoson már a kiszürödö beszélgetésekböl le lehetett szürni, hogy ki a bölcsész és ki a mérnök. Mert a bölcsész lányok tanulás témában olyanokról beszéltek, hogy pl 20 oldalas beadandójuk van...

Nekem gépészen nevetséges számú kreditekért (3-4) voltak olyan házik, amiben 20 oldal volt csak a számítás! Azon kívül még sok-sok óra modellezés 3D-ben, meg abból rajz készítés. Ja meg ZH meg még vizsgázz le szóban és írásban.

Ugyhogy maradjunk annyiban, hogy a müszaki pálya sokkal szopóbb. A bölcsészek csak azért förmednek fel erre a kijelentésre, mert szerintem fel sem fogják, hogy mennyivel nehezebb a másik szak.

(ez a fejtegetés a BME-ELTE viszonylatában értendő)

Persze nézhetnénk ugyanazt a szakot a BME-n és gyengébb intézményben. BME-n csak szopsz és szopsz. Ha gürizel végig, akkor sem biztos, hogy jó átlagod lesz.

2014. ápr. 23. 13:13
 14/44 anonim válasza:

de amugy fel lehetne tenni a kérdést ugy is, hogy miért buliznak többet a bölcsészek, és miért szexelnek többet a bölcsészek?

Miért van több reménytelen szűz mérnök karokon?

2014. ápr. 23. 13:19
 15/44 anonim válasza:

Végzős mérnökhallgató vagyok.

Szerintem ez ideológiai kérdés, nálunk is vannak lazább tárgyak, és biztos hogy a bölcsészeknek is vannak olyan vizsgáik amikre sok100 oldalt kell tudni.

Én egyébként mérnökként szimplán azért "nézek le" sok szakmát, mert ha belegondoltok össze sem lehet hasonlítani azt hogy valaki házakat, autókat, gépeket tervez, vagy teszemazt könyvel egy irodában.

Hol lennénk ma mérnökök nélkül? Barlangokban élnénk, és kövekkel rajzolgatnánk a falára. Ha körülnéztek magatok körül, mérnökök nélkül egyik tárgy sem létezhetne.

Persze nem mondom hogy ez az egyetlen fontos szakma, nagyon fontos például az orvos, kémikus, gyógyszerész, és tényleg minden foglalkozás, de a mérnökök sajnos nincsenek eléggé megbecsülve ahhoz képest, hogy mennyit köszönhetünk nekik.

Ennyi :) . Én amúgy nem vagyok bunkó, csak akkor, ha valaki ezeket abszolút nem látja :)

2014. ápr. 23. 18:58
 16/44 anonim ***** válasza:
Én bölcsész vagyok, és nem azért jöttem ide, hogy elmondjam, hogy milyen nekünk (bár aki azt mondta, hogy szorgalmi időszak végén semmi nincs, az tévedett, mert Zh-k akkor vannak), de mindegy, tényleg nem érdekel, hogy kinek milyen érve van. Én csak azt szeretném kérni, olvasgatva a válaszokat, hogy - bár mindekinek vannak barátai, nekem is van BME-s barátom, nyilván ő is ismer engem, valamelyest hallanak az emberek híreket -, ne tegyünk ilyen megjegyzéseket, hogy melyik egyetem folyosóján miről beszélnek. Én hajlandó vagyok elfogadni, hogy a BME nehezebb, őszintén, de lehet ott valami gondolatolvasás szak is, mert ezt nem szeretem, de tőlük, se tőlünk, mikor már ilyen szinten belelátunk a másik életébe. Tudjuk, miről beszél a folyosón, stb. Mert elhiszem, hogy ismerősei mindenkinek vannak, de ezt túlzásnak érzem. (Azt nem mondom, hogy nem beszélünk bulikról, mert azt nem hinné el, aki írta, és nyilván annak nincs értelme.)
2014. ápr. 23. 19:17
 17/44 anonim ***** válasza:
*se tőlük, se tőlünk
2014. ápr. 23. 19:19
 18/44 anonim ***** válasza:

Még egy megjegyzés: én azért nem tudom komolyan venni azokat, akik a bölcsészeket szidják, mert általában csak minket szidnak. Lehet, hogy csak lemaradtam róla, de én még sosem hallottam, hogy a kommunikáció szakosokat, a pszichológia szakosokat, vagy a művész szakosokat szidnák. Ezek közül még a PPK a legnehezebb, de a ti logikátok szerint akkor a BME-hez képest az is könnyű. (Vannak ott óráim.) Abból, hogy senki nem szidja a színművészetiseket, mondván, hogy a színészetből sem lehet megélni, vagy a festőket, vagy másokat, nos, ebből arra következtetek, hogy:

a., elvből a bölcsészeket utálják sokan, mert azt divat mondani

b., fogalmuk sincs, mely szakok tartoznak a BTK alá (azt hiszik, a pszichológia, a művészet, az ilyen BKF-féle médiaszakok is BTK-hoz tartozó karok).

2014. ápr. 23. 19:25
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó megjegyzés: attól, hogy a szak könnyebb, nem automatikusan hülyébb, aki oda jár, hiszen a nagy nyelvészprofesszorok is BTK-sok voltak valaha, meg a 6 nyelvű tolmácsok, meg az a néhány nagyon jó tanár, akiket ismerünk (legalábbis én ismerek párat, akik nagyon jók voltak), és őket nem bátran nevezném butának. Szóval az, hogy BTK-s vagyok, és ott könnyebb az egyetem, nem jelenti, hogy a nehezebbet nem tudnám abszolválni, de ha engem az érdekel, ami, akkor az érdekel. Most majd megkapom, hogy ha ilyen-olyan egyenleteket látnék, nem tudnék hozzászagolni sem, stb. És persze, de arra próbálom felhívni a figyelmet, hogy ha az én szakom VALAMI CSODA FOLYTÁN annyira nehéz lenen, mint az orvosi, akkor is ide jelentkeztem volna, mert nem hülye vagyok, vagy lusta, csak ez érdekel. És a tananyagot nem én állítottam össze. És ha ilyen nehéz lenne, akkor is elvégezném, mert érdekel, és lenyűgöz annyira, hogy ennyi energiát belefektessek.
2014. ápr. 23. 19:30
 20/44 anonim ***** válasza:

"a bölcsész szakok könnyebbek, mint a mérnökik. "

ez a mondat értelmetlen, mert nem minden ember ugyanazokkal az adottságokkal rendelkezik.

"a mérnökök sajnos nincsenek eléggé megbecsülve ahhoz képest, hogy mennyit köszönhetünk nekik. "

valószínűleg mások is ezt gondolják a saját szakmájukról, akiket lenézel.

2014. ápr. 24. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!