Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Erőss Zsolt egy példakép (volt)?

Róóz Peter kérdése:

Erőss Zsolt egy példakép (volt)?

Figyelt kérdés

Nekem a példakép egy hős, aki másokért tett valamit, másokért érzett felelősség miatt halt (hősi) halált, vált mártírrá.

A hegymászást szenvedélynek tartom, és nem látok különbséget a kábszeres, vagy az alkoholista közt, aki belehalt szenvedélyébe. Erőss Zsolt eddig öt hegymászótársa halt meg közös túra közben, ( [link] )Kiss Péterrel együtt hatan (ha jól számoltam). Ilyen statisztika után (és család mellett) felelősségteljesen, sem új társat, sem új túrát nem vállaltam volna (amputált lábbal).

Nekem nem negatív példa, vagy csak én gondolom így?

2013. jún. 1. 16:17
 131/141 anonim ***** válasza:
70%

Utolso ugy legyen!

Azert az sokat elmond a tobbi magyar (expediciozasra is alkalmas) maszorol hogy ennek az expediciosorozatnak most vege, megpedig azert mert "nincs aki a helyukre lepjen" nincs aki folytatni tudna.

Hogy az allam mennyire tamogatta oket most nem tudom, de sokszor hallani penztelensegrol pl annak kapcsan is hogy a magyarok nyomas alatt voltak, teljesiteniuk kellett. Soria konnyen fordulhatott vissza a csucs alol, mert neki van lehetosege jovore is megprobalni, a magyaroknak erre nincs penzuk. Ez is elhangzott tobb helyen.

2013. jún. 5. 22:36
 132/141 anonim válasza:
100%

Digónak válaszoltam,most a kedves kérdezőnek is írnék pár sort az én személyes véleményemről ezzel kapcsolatban.

Példaképet mindenki olyat választ magának amilyet akar.Van akinek Győzike van akinek egy Nobel díjas,mindenkinek más az értékrendje,de aki szereti a mászást vagy volt már hegyi túrán az másképp néz Erőss Zsoltra,mint akinek a hétvégi bevásárlás jelenti a heti sporttevékenységet.Egy 8000-es Himalája túra mindig 2 esélyes,vagy lejössz,vagy ott maradsz.Itt nincs olyan,hogy ha betartom a túrázás képzeletbeli nagykönyvének pontjait akkor nem lehet baj.Itt bármikor lehet baj és ezt minden hegymászó tudja.Erőss Zsolt 10, 8000méter fölötti csúcsot hódított meg,azért ez valamivel komolyabb teljesítmény,mint egy alkoholista 10- szeri "padlófogása".

A legeredményesebb hegymászó volt az országban ,de ha valakinek ez is kevés a kitartásáért és az elszántságáért ,hogy műlábbal is folytatta a mászást lehet példakép.

Egy biztos ha példakép,ha nem, ezt a teljesítményt egyhamar nem szárnyalja túl magyar ember és nem azért ,mert nincsen jó hegymászónk.

2013. jún. 5. 22:49
 133/141 figo85 ***** válasza:
100%

Digónak az állami támogatásról:

Nem 100%, de azt olvastam, hogy évi egy millió forintot kapott az expedíciósorozat. Hát ez azért nem egy egetrengető összeg - gondolom ezt rendesen ki kellett pótolni szponzorokkal meg valószínűleg saját zsebből is.

2013. jún. 6. 09:15
 134/141 anonim ***** válasza:
60%

A 8-10. képernyőn írtam több alkalommal is. Úgy látom, akikkel vitáztam, épp úgy nem nyitottak rendesen olvasni, értelmezni mások szavait, mint ahogyan az életben is ösztönösek, és csupán rámagyaráznak érzelmeikre valamiféle mondvacsinált gondolatsort. Mások szavai meg leperegnek róluk, nem gondolkodnak el rajta, csak kötik az ebet a karóhoz, hiába gondolkodtatom el.

Átgondoltam, mi a meglátásuk, fordítva nem történt meg, holott logikusan, lényegre törően, valamint konkrétumokkal, tényekkel is alátámasztva fogalmaztam.

Ennél fogva részemről a vita lezárva, értelmetlennek találom a folytatást.

2013. jún. 6. 10:18
 135/141 figo85 ***** válasza:
91%
Mivel nincs kiírva a neve az utolsó hozzászólónak, nem tudom, hogy mire gondol, mi a problémája? De ha nem akarja kifejteni és ő is kinyilatkoztat, mint a kedves kérdező, miszerint neki van igaza és kész, felőlem rendben.
2013. jún. 6. 11:21
 136/141 figo85 ***** válasza:
100%

Most olvastam egy tavalyi interjút Erőss-sel, ebben az állt, hogy a Mt. Everest útnál kaptak egymilliót állami támogatásként, utána néhány alkalommal ennél kisebb összeget, de az utóbbi időkben semmit.

Ennyit a sok demagóg "há' de mennyi adómat elvitte" szövegről.

2013. jún. 6. 13:42
 137/141 anonim ***** válasza:
70%
Ehhez képest azért meg senki sem hőbörög hogy 1km autópályát 326 millióért építenek meg. :)
2013. jún. 6. 17:30
 138/141 figo85 ***** válasza:
100%

Úgy látom befejeződött az eszmecsere.

Hogy mennyire jól használta fel Erőss Zsolt az ismertségét és milyen fontos útmutatást nyújtott, arról itt egy nagyon tanulságos videó:

http://www.youtube.com/watch?v=C9n4l5bXBhw

2013. jún. 9. 11:16
 139/141 anonim ***** válasza:
60%

De akkor K. Péter is "példakép" volt-

Csak nem ugyanaz miatt, mint Zsolt

Péter az emberség miatt

2013. jún. 13. 12:26
 140/141 anonim ***** válasza:
76%

Ez a túra most nem csak Zsoltról szólt!

Azért tragikus éppen, mert mind a ketten odavesztek

(Egy hülyeség miatt) pedi még az idő is viszonylag jó volt (Nem volt hóvihar meg hasonló)

2013. jún. 13. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!