Erőss Zsolt egy példakép (volt)?
Nekem a példakép egy hős, aki másokért tett valamit, másokért érzett felelősség miatt halt (hősi) halált, vált mártírrá.
A hegymászást szenvedélynek tartom, és nem látok különbséget a kábszeres, vagy az alkoholista közt, aki belehalt szenvedélyébe. Erőss Zsolt eddig öt hegymászótársa halt meg közös túra közben, ( [link] )Kiss Péterrel együtt hatan (ha jól számoltam). Ilyen statisztika után (és család mellett) felelősségteljesen, sem új társat, sem új túrát nem vállaltam volna (amputált lábbal).
Nekem nem negatív példa, vagy csak én gondolom így?
Ja, mert ez a te általad kiírt kérdés reprezentatív értékű?
Nézz körül a nemzetisport.hu-n és ott nézd meg az arányokat, ott 1000+ komment volt és csak nagyon kevés fanyalgó!
A leghallgatottabb rádióműsorban szintén elhangzik hogy "nem tudják hová tenni azt a fajta arroganciát ami egyes emberekből árad".
A hanganyagot 0:51:00-tól érdemes meghallgatni, pont erről van szó!
Valamint elmondják azt is hogy ez a fajta hozzáállás egy "tipikus magyar jelenség", külföldön ilyen nincs!
Én kint élek UK-ban, az itteni ismerőseim is olvasták az itteni újságok által közölt cikkeket mint Zsoltról, mint a történtekről és egyszerűen nem hiszik el hogy a hazájában erre az emberre van aki nem tud büszke lenni és fanyalog!
Digo barátom!
Úgy látom itten megtörtént a "közfelkiáltás" és kiderült, hogy Zsolt nem lehet példaképe senkinek.
Adj már tanácsot, hogy kit választhatok :D
Ráadásul az is kiderült hogy őt a "média találta ki"!
Szerintem álljunk be a sorba és válasszunk valakit akit nem a média talált fel, pl Győzike, VV Éva, vagy Géza a Barátok Közt-ből! Ők ma példa értékű munkát végeznek otthon, csak végig kell nézni a magyar társadalmon!
„mert a teljesítményébe tényleg csak a legidiótábbak kötnek bele..”
Írtam, nem a 9-4 számít. Tudható, hallható és olvasható a közvélekedés (hasonló) megosztottsága. Az egyéni választásról is írtam, hogy vannak egyéni és a nemzet által (közfelkiáltással megszavazott) példák és hősök, Széchenyi, Kossuth, Petőfi, Bartók, Kodály, Rákóczi, IV. Béla, István, Mátyás, Dobó, Aradi Vértanúk, ... a Nobel díjasok...stb. Ez nem akadékoskodás, csak egy fontos különbségtétel. Egyénileg választhatunk magunknak egy nem létező regényhőst is, épp ezért engem ez nem is érdekel. Annyiban persze még is, ha egy ország fele Micimackót választaná egyéni példának, abból lehet gond. Ezért, és csak ezért gondolom fontosnak, hogy beszéljünk erről. Előítéletes vagy a sérültekkel kapcsolatban (apósom 9 éves kora óta féllábú, 4 gyermeke 5 unokája van) nem mászott meg hegyeket, mint sokan mások sem. Testi hátrányaik ellenére sokan élnek boldogságban. Ezek bemutatása lenne a példaértékű, mert családot többen szeretnének, mint hegyet mászni, vagy minden hátrányuk ellenére egy maroknyi csoporthoz csatlakozni. Egy példa szerintem akkor jó, ha mindenki el tudja képzelni, hogy Ő is meg tudja csinálni. Talán nincs igazam, de szerintem erre sokkal inkább alkalmas lenne annak a sok ezer fogyatékkal élő, munkát vállaló és családot alapított ember teljesítményének megmutatása, mint EZS példája.
Ember! Agyrém amit írsz. Csak az lehet példa, akinek a teljesítményét mindenki meg tudja csinálni? Észnél vagy? Ezek szerint a tök átlag Gipszjakab példaértékű, mert én is meg tudom csinálni, amit ő. Nagyjából a semmit? Míg egy olyan ember, aki olyat vitt végbe, amiről én még nem is álmodhatok, az nem az? Éljen a középszerűség!
Meg a te értékrended szerint ha egy mozgássérült sima átlag munkát végez az példaértékű, míg egy olyan ember, aki szintén rokkant, de olyat csinál meg, amit még az egészségesek sem, az már nem példa? Hogy van ez? Meg miért vagyok előítéletes a mozgássérültekkel szemben??? Mert írtam negatív példát is? Ha akarsz tájékozódni hallgasd meg azt az Erőss interjút amiben beszél arról, hogy sokan komolyan vették a gyógyulást és vele együtt mindent megtettek az egészségükért, ÉS VÉGÜL OLYAN TELJES ÉLETET ÉLTEK, amennyit az állapotuk megengedett, míg mások elvonultak bagózni meg sajnálni magukat.
Én úgy látom neked bármit ír az ember, csak hajtod, hogy Erőss Zsolt nem példakép. Én meg erre megint mondom, hogy nekem meg sokaknak az. Ennyi.
Hagyjuk már ezt a "közfelkiáltásos" marhaságodat is. Az, hogy kit tekintünk TÖRTÉNELMI példának sokszor az aktuális politika dönti el. Pl. ma már nem igazán menő példakép Sztahanov elvtárs. Ugye?
Na és hol történt meg Zsolttal kapcsolatban a közfelkiáltás? Erre megkérnélek válaszolj.
És te magadnál vagy? Minden fogyatékostól Guiness Rekordot várnál el, hogy magába punnydós sörözős élethez képest elfogadható példát kapjon? Szerinted a söröző előtt bagózó önsajnálókra, akikből több van, mi hat jobban? Egy hegymászós, vagy egy családos példa? Aki bajban van nem délibábokra vágyik, csak reális lehetőségekre, amire mondhatja, na ezt én is meg tudom csinálni. Lehet hogy sokan (akikről írt a sajtó, vagy szerepeltek az interjúban), tehát páran, kipattantan a kerekesszékből, és teljes életet éltek (honnan tudod, még meg sem haltak)... szóval néhányan változtattak valamin, de erre ne építs várat.
„Na és hol történt meg Zsolttal kapcsolatban a közfelkiáltás?” Ez komoly? Ez a kérdésed? Miről beszélünk, ha ezt kérdezed? Nézz utána, olvass vissza, hogy mi ebben a kérdésben az értelmetlen.
Igen, azt kérdeztem meg hogy hol történt meg a "közfelkiáltás"? Arra a pár vinnyogó, gyilkosozó, szánalmas életet élő és a neten nagylegénykedő kanapéhuszárra gondolsz, akik gyalázzák Erősst? Hogy ők megmondták, hogy nem lehet példakép meg persze te, mr. Mindenkinél Mindent Jobban Tudok / Csak az én vélemény az igazi uraság? Mert a te véleményed egyetemes jellegű.
És ember, ha úgy gondolod, hogy Gipszjakab meg Átlagjózsi az etalon, azt kell elérni, azt kell csinálni, amit ők, akkor hajrá.
Csak kérdezném, hogy Gipszjakab meg az apósod miért lehet példakép? Az ő esetükben mikor és hol volt közfelkiáltás?
Komolyan mondom ez már szánalmas, amit művelsz. A netet aztat írták, hogy az Erőss egy semmirekellő, hínnye de megaszondták, hát ez tény. Igazuk van, ebbe nem lehet belekötni.
Hajrá középszerűség. Mindenki húzza le a napi nyóc órát, vegye meg a napi sörét, simogassa meg a gyerek buksiját oszt heveredjen el a kanapén. Na jó egy hétvédi bowling belefér a kis lurkóval.
Egyébként azért írok most keményebben, mert iszonyatosan felhúzott megint a sok gyalázkodó idióta a könyvesblogon, ahol azon versenyeznek, hogy ki tud nagyobb alpáriságot mondani, meg nagyobbat rúgni egy halottba. Gratulálok nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!