Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, hogy lassan 24...

Normális, hogy lassan 24 évesen még félig tininek érzem magamat?

Figyelt kérdés

Még úgy is élek. Otthon, a szüleimmel. Mellette egyetemre járok, tavaly szereztem alapszakon diplomát, ősszel kezdtem a mestert. Csak jövőre fogok diplomázni.

Van mellette diákmunkám, de még mindig sokkal inkább diáknak vallom magamat, mint egy felnőtt, dolgozó embernek.

A bulik, szórakozás, divat, könyvek érdekelnek, mint egy tinit. Imádok koncertekre járni vagy szórakozni, kirándulgatni. Viszont nagyon kettéoszlott a gimis baráti köröm. Sok lány már évek óta felnőtt életet él, van, aki szült is vagy házasodott, ők többnyire vagy nem mentek továbbtanulni, vagy alapszakon befejezték. Én később is kezdtem egy évvel, mert gimi után gap year-t tartottam.

Lassan 24 (áprilisban) évesen mennyire normális a jelenlegi helyzetem? Jó ez így? Én még nem vágyok a teljes önállóságra anyagi téren és a saját családra sem. A tanulással, diákmunkával, szórakozással teljesen jól megvagyok. Még élvezem a viszonylag gondtalanságot. Közben mégis megy az időm, és habár most jól érzem magamat, félek, hogy majd 25-26 évesen az életbe toppanva azt fogom látni, hogy mindenki előttem tart.

febr. 16. 11:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 A kérdező kommentje:
#47 Jó esetben előbb a lábamra fogok állni, mint elveszítsem őket. Ahogyan végzek az egyetemen; el is kezdem. Nem akarok örökre itthon élni, de jelenleg örülök, hogy tanulhatok és még kicsit gondtalanabb lehetek. Ennyi az egész. :) Majd ráérek a húszas évek második felében saját életet felhúzni. Szerencsére nem a nulláról kell kezdenem, se anyagi, se más téren. Most is van keresetem.
febr. 16. 14:48
 52/63 A kérdező kommentje:

#50 Mi a fene lenne azon fals, ha nekem jó?

A szülőkkel együttélés nem egy nagy massza, amit rá lehet kenegetni mindenkire, mert mindenkinek más tapasztalata és környezete van. Van, akinek öröm és jó a szülőkkel együttélés; míg másoknak egy kín. Olyan nincs; hogy mindenkinek ugyanazok lesznek ennek a rossz és jó oldalai. Akinek olyan apja van, aki megtiltja, hogy bárhová menjen, aki megszabja mit csinálhat otthon és állandóan veszekedést generál, az a gyerek/fiatal felnőtt csak ezt a rosszat látja; így kíván is menekülni otthonról.

De akinél ezek nincsenek jelen, ahogyan nálam se, annak miért KÉNE meglátnia a rosszat? Ha nincs rossz, akkor mit kéne? Még a házfelújításba is hatalmas beleszólásom volt tavaly, nemhogy apróbb dolgokba. Oda megyek nyaralni, szórakozni ahova akarok, azokkal, akikkel akarok. Mondok durvábbat, a szüleim fantasztikus barátaim és támaszaim. Imádom ezeket az embereket. Nem értem, miért kéne hátránynak lennie egy jó viszonyban. Nem, a miénkben nincsenek ilyenek. Lehet irigykedni.

febr. 16. 14:53
 53/63 anonim ***** válasza:
13%

Inkább S Z Á N L A K, semmint irigykednék...

Pontosan eldöntötted a kérdésednél, hogy te vagy a szuper, nem is értem, minek teszel fel kérdést, ha tudod a választ

febr. 16. 14:56
 54/63 A kérdező kommentje:
Én is szánlak. Akkor ezt megbeszéltük. :)
febr. 16. 14:57
 55/63 anonim ***** válasza:
52# Én nem azt mondom, hogy egyöntetűen negatív lenne az otthonlakás a szülőkkel. Hanem azt, hogy te 100%-ban csak a napos oldalát látod, míg annak negatívumait teljes mértékben ignorálod. Pedig adott esetben legalább annyi hátránya is lehet, mint előnye. Honnan tudod, hogy egyik pillanatban nem kattan el náluk valami, és nem kezdenek el cseszegtetni téged mindenért? Honnan tudod, hogy nem bolondul meg hirtelen valamelyikük, és nem dob ki az utcára? Lehet, hogy kiidegelnek téged, és nem hagynak neked magánszférát. Nem lesz saját tered. Szerintem meg a minél hamarabbi leválás LENNE az ideális. Mondjuk már gimiben, olyan 11-12 éves korban, de legkésőbb 14 éves korban koliba menni. Hidd el, ezt nem csak úgy kitalálom a saját fejemből.. Ez a mentalitás később fog visszaütni.
febr. 16. 15:00
 56/63 anonim ***** válasza:
0%
Te egy Disney-világban élsz kérdező, a valóság rosszabb. Vagy szándékosan félrevezetsz másokat. Hovatovább kártékonynak találom a gondolatmenetedet. Biztos jó dolog családban élni, azért van annyi cirkusz, veszekedés, családon belüli erőszak. Azért válik el annyi szülő.. Hagyjál már békén, kérdező...
febr. 16. 15:04
 57/63 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ennyi idősen, nappali egyetem mellett, diákmunkával, ezzel az érdeklődési körrel és hobbikkal teljesen normális, ahogy élsz. Semmi problémát nem látok benne. Ha a szüleid támogatják ezt az életet és nem zavarod őket, elfértek a házban, nem vágynak ennél nagyobb magánéletre, akkor meg főleg jó.
febr. 16. 15:05
 58/63 anonim ***** válasza:
0%
Akkor lakj nyugodtan 50 éves korodig a szüleiddel, kérdező! Most erre mit lehet mondani, de tényleg? Magaddal cseszel ki... Nem lesz gyerekkorod, cserébe felnőni se hagynak majd téged. Megéri??
febr. 16. 15:19
 59/63 anonim ***** válasza:
51%
Egyedul elkoltozni albiba felesleges, majd ha lesz parod akkor majd osszekoltoztok addig meg gyujtogesd a penzed
febr. 17. 09:25
 60/63 anonim ***** válasza:
58: Nem értem, hogy miből gondolod, hogy olyan sokaig lakna a szüleivel.
febr. 17. 22:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!