Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Normális, hogy lassan 24...

Normális, hogy lassan 24 évesen még félig tininek érzem magamat?

Figyelt kérdés

Még úgy is élek. Otthon, a szüleimmel. Mellette egyetemre járok, tavaly szereztem alapszakon diplomát, ősszel kezdtem a mestert. Csak jövőre fogok diplomázni.

Van mellette diákmunkám, de még mindig sokkal inkább diáknak vallom magamat, mint egy felnőtt, dolgozó embernek.

A bulik, szórakozás, divat, könyvek érdekelnek, mint egy tinit. Imádok koncertekre járni vagy szórakozni, kirándulgatni. Viszont nagyon kettéoszlott a gimis baráti köröm. Sok lány már évek óta felnőtt életet él, van, aki szült is vagy házasodott, ők többnyire vagy nem mentek továbbtanulni, vagy alapszakon befejezték. Én később is kezdtem egy évvel, mert gimi után gap year-t tartottam.

Lassan 24 (áprilisban) évesen mennyire normális a jelenlegi helyzetem? Jó ez így? Én még nem vágyok a teljes önállóságra anyagi téren és a saját családra sem. A tanulással, diákmunkával, szórakozással teljesen jól megvagyok. Még élvezem a viszonylag gondtalanságot. Közben mégis megy az időm, és habár most jól érzem magamat, félek, hogy majd 25-26 évesen az életbe toppanva azt fogom látni, hogy mindenki előttem tart.

febr. 16. 11:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

#18, Milyen jogokra gondolsz?

Van munkám, ha nem is teljes állás, így van pénzem, amit költhetek. Oda és akkor megyek, amikor akarok, de ez már tizenéves koromban is így volt, mert már akkor bíztak bennem a szüleim és okos kamasz voltam. Most meg 24 évesen nem fogják a szoknyámat ráncigálni, hogy maradjak otthon. A véleményüket elmondják, de azt teszem, amit szeretnék, amíg van rá keretem.

febr. 16. 11:45
 22/63 anonim ***** válasza:
29%

pl.: ház dolgaiba nem szólsz bele, hisz kamaszszinten vagy

a közösségi életben nem titulálod magad felnőttnek, hiszen érettségben nem tartasz ott; effélékre

Lassan 25 leszel, akkor ugye elveszted az SZJA-kedvezményed, tehát változik az anyagi oldala. Ezekre is készülj!

febr. 16. 11:48
 23/63 A kérdező kommentje:
#22 Szerencsére beleszólhatok, mert tisztelnek a szüleim. Gyerekként is beleszólhattam. Ez nem jogok kérdése, hanem a normális családi dinamikáé.
febr. 16. 11:50
 24/63 A kérdező kommentje:
25. szülinapom után nem sokkal fogok diplomázni, így annyira nem hat meg az SZJA. :) Addig meg tökéletes a jelenlegi bevételem.
febr. 16. 11:51
 25/63 anonim ***** válasza:
19%

Akkor ne sirj hogy tininek erzed magad akkor otthon laksz mint egy tini

Majd ha haztartast kell vezetned rezsit fizetni bevasarlast takaritas mosas fozes

Akkor leszel felnott

febr. 16. 11:54
 26/63 A kérdező kommentje:

Édes istenem, ki sír? :D Inkább élvezem. :D Csak nem tudom mennyire “átlagos” az ilyen, ezért kérdeztem.

Te meg élvezd a rezsit, jó éjszakát!

febr. 16. 11:55
 27/63 anonim ***** válasza:
15%

Ha élveznéd akkor nem írtál volna ki errol kerdest

Lelkiismeret furdalasod van

Egyebkent én már 40 feletti vagyok

febr. 16. 11:57
 28/63 A kérdező kommentje:
#27 Gratulálok, a kor nem érdem, hanem állapot.
febr. 16. 11:58
 29/63 anonim ***** válasza:
49%

Azt kérded, mennyire "átlagos". Nagyon nem az.

Persze lesznek ennek bőven hátulütői, amit majd szépen meg is fogsz kapni a környezetedtől, ha időszerű lesz. Ezeket persze most még nem látod, mert nincs élettapasztalatod, nincs emberismereted.

Az élvezetek mellett ezek az árnyoldalak szintén a felnőtté válás elodázásával járnak.

Van egy mondás: a tetteid megválaszthatod, a következményeit nem!

Te döntöttél, és kamasz maradtál (agyban) és ennek élvezed előnyeit és tapasztalod vagy tapasztalni fogod hátrányait is.

febr. 16. 12:04
 30/63 A kérdező kommentje:

#29 Remélem már kidühöngted magadat. :)

Most adjunk teret a többi válaszolónak is. :)

febr. 16. 12:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!