Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi van, ha nem tudom feldolgoz...

Mi van, ha nem tudom feldolgozni, hogy megöregedtem, és egy rakás trauma az életem?

Figyelt kérdés
Azt hittem, fel tudom dolgozni, de nem.. Az igazságtalanság fájó kínként hatol a csontomig. Nem tartom magam kimondottan jó embernek, de sohasem akartam szándékosan ártani senkinek sem, senkinek sem akartam soha rosszat. E tekintetben tiszta a szívem, Isten látja lelkemet. Itt vagyok öregen, szinte a fél életem elmúlt, és traumák törik darabokra a szívemet. Tehetetlen dühöt érzek egyszerűen, hogy mennyi igazságtalanság, jogtalan bánásmód ért engem. Ez az érzés teljes leblokkol, megbéklyóz engem. Azt hittem, sikerül túllépnem, de nem. Legszívesebben visszacsinálnám az egészet. Egy lelki roncs vagyok, mert azzá tettek. Nekem is állattá kéne válnom, csak így tudnék túlélni-de nem akarok én is olyan lenni. Üvölteni tudnék legszívesebben, hogy bárcsak az egész világ megsüketülne, az engem ért igazságtalanságok, sérelmek miatt.

jan. 28. 03:31
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
0%

36 szerintem pasi

40 az utolsó mondatod szerintem is így van, az emberek érzik, hogy kivel mit engedhetnek meg maguknak.

Viszont az az ő bizonyítványuk is, ha lekezelik a másikat.

Amúgy kérdező ez tömény önsajnálat, keress egy terapeutát tényleg.

jan. 28. 13:27
 42/57 A kérdező kommentje:
41# Önsajnálat? Oké.. Akkor annak a lelki nyomornak a hatványát kívánom neked, amit én átéltem.
jan. 28. 13:36
 43/57 anonim ***** válasza:
25%
Pszichologushoz menj, ne itt rinyálj
jan. 28. 13:46
 44/57 A kérdező kommentje:
Köszönöm a támogató, kedves kommenteket, a többiek meg feleslegesen írtak. Szép napot mindenkinek!
jan. 28. 13:59
 45/57 anonim ***** válasza:
Az első oldalon kérdeztelek, hogy milyen eszközeid voltak/vannak és miket tettél eddig, hogy feldolgozd a traumáidat. Látom azóta a pokol elszabadult. Sajnálom, hogy ennyire rosszul vagy. 5 üzenetváltásig. motivált embereknek irányt tudok mutatni. "Ingyen, bérmentve."
jan. 28. 14:05
 46/57 anonim ***** válasza:
51%

Vigyázz mert minden ilyen “jó” kívánságod visszaszáll rád.

Egyébként pont nem vagy ezzel a kommenteddel különb, mint akik állítólag tönkre tettek téged. Én nem kívántam neked rosszat, de te rögtön, hogyha neked szar legyen nekem is.

Honnan tudod, hogy nekem nem az? Honnan tudod, hogy nem volt részem lelki bántalmazásban? Vagy a másik kommentelőnek. Nem tudod milyen szarokon mentünk át. Nem tudsz semmit. Tarts egy kis önreflexiót, mert egyre jobban az az érzésem, hogy nem a környezeted a hibás, hanem te vagy az, és minden kommenteddel jobban. Tudom, tudom áldozathibáztatás szerinted. De a kommentjeid alapján hibátlan vagy és mindenki más szar, itt is, amikor normális dolgokat írtak neked.

És amit itt összehisztiztél eddig, mert ez önsajnálatos hiszti volt igenis, segítségre van szükséged. Nem anonimokéra, hanem akármennyire fáj szakemberére.

jan. 28. 14:09
 47/57 A kérdező kommentje:
46# Ja, bocs.. Tudod nem szeretem, ha valaki hitelteleníti az érzéseimet, hitelteleníti a fájdalmamat, megkérdőjelez engem, és jó, hogy nem lehazugoz, hogy csak hiszti az egész, kitaláltam az egészet. Én éltem át ezeket a dolgokat. Te nem tudod milyen az igazi bántalmazó karaker. Tévedés, hogy csak az a bántalmazás, ha laposra, szilánkosra ver valaki.. Bocsi, de az olyannak, mint te, aki elbagatellizál mindent, annak nem tudok semmi jót kívánni. Ellenkezőleg, élje át ugyanazokat a lelki megpróbáltatásokat, mint én, vagy sokkal rosszabbat. Én nem anulláltam a te traumáidat, keresd vissza, hol írtam ilyet. Te meg hisztinek nevezted. Nos, ha szerinted ez valóban csak hiszti, akkor éld át ugyanazt, mint én, vagy a sokszorosát. Nekem tiszta a lelkiismeretem. Tiszta a lelkem, nem ártottam soha senkinek, ha igen, az sem volt soha tudatos, pláne nem volt szándékos. Nem gondolom, hogy olyasmit tettem, amivel rászolgáltam volna mindezekre. A kedves, normális válaszolóknak köszönöm, és elnézést kérek tőlük, hogy idáig fajult ez a vita...
jan. 28. 15:05
 48/57 anonim ***** válasza:
50%
Ezt az ömlengést személyesen is elviselni tőled naponta szörnyű lehet. A nyelv használatból ítélve az a csávó vagy, aki mindig nyomja it ta gyakorin ezt a hangnemű kirohanást. Ha úgysem írsz semmi konkrétumot, akkor menj, sétálj egyet.
jan. 28. 15:19
 49/57 anonim ***** válasza:
100%
Pszihologushoz menté-e már?
jan. 28. 15:26
 50/57 anonim ***** válasza:
65%

Az hogy te mit látsz ki a sorok közül itt nagyon látszik.

Nem hiteltelenítettem amit írtál. Meg se kérdőjeleztem, hogy megtörtént-e, biztos megtörtént, te ezt így élted meg. Írtam, de ugye azt nem láttad, hogy senkit sem jogosít fel arra, hogy így viselkedjen veled, attól mert még úgy érzi megteheti.

De most te pontosan úgy viselkedsz velem, ahogy veled viselkedtek mások, és amit sérelmezel. És hidd el nem kellemes ezek alapján a stílusod. Ahogy nem tetszik neked az enyém se.

A hisztit pontosan erre értettem, hogy viselkedsz most itt velem és másokkal a kommentekben, mert úgy érzed mindenki támad. De ne rajtam töltsd ki minden dühöd, meg minden kommentelő sértését.

Semmi olyanra nem reagáltál senkinek, hogy mit tettél magadért, azért, hogy jobb legyen neked, csak folyamatosan azt, hogy bántanak. Igen ezt a kérdésből is értettem.

De tudom milyen az igazi bántalmazó kapcsolat, verbálisan, érzelmileg mégse kívánom senkinek, hogy menjen át azon, amin én átmentem. Sőt neked se kívánok semmi rosszat, annak ellenére, hogy te hogy viszonyulsz hozzám, mennyire ellenséges és sértett vagy.

De tényleg kérj segítséget szakembertől, ez a sok elfojtott düh, harag felfog emészteni. De itt be is fejeztem, így is több figyelmet szenteltem ennek, mint kellett volna.

Kívánok neked életbeli és mindenbeli minőségi javulást, és hogy meg tud látni majd, hogy nem minden és mindenki rossz. De ne a gyakorin keresd a megnyugvásod.

jan. 28. 15:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!