Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is “tart” felnőttként a...

Más is “tart” felnőttként a régi osztálytársaktól, vagy ez valami trauma reakció?

Figyelt kérdés

Tudom, furán hat a kérdés de nagyon kiváncsi vagyok, hogy más is gondolkodik-e így a régi osztálytársairól vagy nálam van a bibi.

Vidéken nőttem fel, a környező falvakból szinte mindenki ugyanabba a suliba járt, mindenki ismer mindenkit mai napig a környéken. Nálam ez az egyik oka, hogy nem szeretnék ugyanitt élni, pedig maga a környék, a természet és a lehetőségek nagyok is jók.

De valamiért furcsa, leírhatatlan érzés fog el, akárhányszor pl üzletben vagy rendezvényen találkozom egy volt osztàlytárssal. Az jut eszembe, hogy Hm sokat változott/ nem változott, milyen élete van, hogy boldogul az èletben? És ugyanezen aggódom is, hogy vajon mit gondol rólam? Vajon most is annak a szótlan felénk lánynak lát aki voltam anno? Ha változtat is azóta, biztos megvannak a régi bélyegek az emberek szemében és kicsit olyan mintha így nem tudnèk új életet kezdeni ameddig gyakran vagyok a közelükben.

Akikkel semleges viszonyom volt, ez nem is annyira releváns, viszont volt 3-4 személy akikkel anno szöges ellentétei voltunk egymásnak és mintha ezt ma is érezném. Volt egy lány, aki nagyon harsány, magabiztos mindig az élen levő volt, róla mindig azt éreztem lenéz és volt hogy ki is beszélt. Ennek már 13 éve, lehet azóta más és nem így gondolkodik, de ha össze futok vele, le dermedek mint anno, görcsbe rándul a gyomrom és nem vagyok természetes. Ugyanúgy reagálok mint anno amikor tartottam tőle. Vagy egy fiú, aki csúfolt hogy mennyire vékony vagyok. Nemrég össze futottunk, ő látszólag örült nekem, èn meg végig abban az akkori sértett érzésben voltam, és arra gondoltam,’ na látod, mennyit változtam és formásodtam?! Mostmár remelem bánod a bántó szavakat”

Remélem értitek mire utalok, ti szoktatok így érezni? Mennyire normális, hogy emiatt nem lenne kényelmes ugyanott laknom, vagy kellene rendeznem magamban és elmúlhat?

Költözés előtt állok és ezért gondolkodtam el főként ezen. Pár éve külföldön dolgozom és mennék haza. 28n

ma 08:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Értem, mire gondolsz. Meg fogod szokni őket, hogy ők is felnőttek, élik a maguk életét. Ne érdekeljen, hogy mit gondolnak ők rólad.

Itt vagyok én is közöttük, teljesen semleges a viszonyom velük. Nem fog gondot okozni neked sem talán!

ma 08:26
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Én nem tartok tőlük. Inkább attól félek, mit szólnának hozzám.
ma 08:43
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Passz. A volt osztálytársaim felére már nem emlékszem, akikkel meg összefutok köszönünk és kész. Új barátaim vannak, nem foglalkozom velük. Te olyan na megakarom mutatni mivé váltam, típus lehetsz, gondolom nem tudsz a múlton túllépni, pedig nem ártana.
ma 08:45
 4/13 anonim ***** válasza:
67%
4# Nem tudom, ez olyan rossz hanzzású, hogy "túllépni". Miért nem mehet együtt a kettő, a múlt és a jövő? Nem zárják ki egymást.
ma 08:50
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
5* hangzású
ma 08:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én meg pont azt sajnálom, hogy elköltöztem a környékről, és sosem futok össze gyerekkori ismerősökkel. Kezeltetned kéne ezt a szorongásodat szerintem.
ma 08:55
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Inkább az fáj, hogy nem becsültem meg őket.
ma 09:04
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Jobban belegondolva, akivel barátnő voltam es jó viszonyban, őket jól esik látni és pár szót váltani. Azt hiszem csak azokkal van gondom, akik kiközösítettek, kibeszeltek vagy elnyomva éreztem magam általuk- ezt az érzést adják át valahányszor latom őket.

ma 09:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szóval nem az, hogy tartok, hanem szeretném mindig a legjobb formámat mutatni, de ez akármilyen társaságban így van. Nem akarok csalódást okozni senkinek se.
ma 09:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálam fordítva úgy van, hogy gyerekkori zaklatások és csúfolások ellenére kihúzom magamat előttük. Bár karrierben nem értem el sokat, de minden másban magamhoz viszonyítva igen. Fel sem ismernek. Pláne úgy, hogy 12 évvel fiatalabbnak nézek ki. Abszolút nem tudják, hogy ki vagyok.
ma 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!