Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is “tart” felnőttként a...

Más is “tart” felnőttként a régi osztálytársaktól, vagy ez valami trauma reakció?

Figyelt kérdés

Tudom, furán hat a kérdés de nagyon kiváncsi vagyok, hogy más is gondolkodik-e így a régi osztálytársairól vagy nálam van a bibi.

Vidéken nőttem fel, a környező falvakból szinte mindenki ugyanabba a suliba járt, mindenki ismer mindenkit mai napig a környéken. Nálam ez az egyik oka, hogy nem szeretnék ugyanitt élni, pedig maga a környék, a természet és a lehetőségek nagyok is jók.

De valamiért furcsa, leírhatatlan érzés fog el, akárhányszor pl üzletben vagy rendezvényen találkozom egy volt osztàlytárssal. Az jut eszembe, hogy Hm sokat változott/ nem változott, milyen élete van, hogy boldogul az èletben? És ugyanezen aggódom is, hogy vajon mit gondol rólam? Vajon most is annak a szótlan felénk lánynak lát aki voltam anno? Ha változtat is azóta, biztos megvannak a régi bélyegek az emberek szemében és kicsit olyan mintha így nem tudnèk új életet kezdeni ameddig gyakran vagyok a közelükben.

Akikkel semleges viszonyom volt, ez nem is annyira releváns, viszont volt 3-4 személy akikkel anno szöges ellentétei voltunk egymásnak és mintha ezt ma is érezném. Volt egy lány, aki nagyon harsány, magabiztos mindig az élen levő volt, róla mindig azt éreztem lenéz és volt hogy ki is beszélt. Ennek már 13 éve, lehet azóta más és nem így gondolkodik, de ha össze futok vele, le dermedek mint anno, görcsbe rándul a gyomrom és nem vagyok természetes. Ugyanúgy reagálok mint anno amikor tartottam tőle. Vagy egy fiú, aki csúfolt hogy mennyire vékony vagyok. Nemrég össze futottunk, ő látszólag örült nekem, èn meg végig abban az akkori sértett érzésben voltam, és arra gondoltam,’ na látod, mennyit változtam és formásodtam?! Mostmár remelem bánod a bántó szavakat”

Remélem értitek mire utalok, ti szoktatok így érezni? Mennyire normális, hogy emiatt nem lenne kényelmes ugyanott laknom, vagy kellene rendeznem magamban és elmúlhat?

Költözés előtt állok és ezért gondolkodtam el főként ezen. Pár éve külföldön dolgozom és mennék haza. 28n

ma 08:11
1 2
 11/13 anonim válasza:
Uh jó kérdés totál hasonlóan érzek. Nem is volt azóta se osztály találkozónk általánosból, talán egyszer és kb. 5 ember ment el majdnem 30-ból. Középből egyáltalán! A külföldi kintélés után viszont mikor hazajön az ember, hacsak nem mindenki hasonlót megjárt a környezetében, még azért általában inkább felnéznek rá ettől. A régi sebeket meg szerintem mindenki kicsit hordozza, ha csak nem abban a bandában volt, aki másokat csúfolt ki. Viszont felnőve mindenki a saját életét próbálja rendezni, ha meg is lát, és eszébe is jut a múlt, ha elő is jön a téma, már más fényben. Ha fel tudsz mutatni valamit, már élét veszti a dolog, és valamit mindenki fel tud mutatni! Érdemes ezeken túllépni! Meg hát ugye ott a fb. és így a nagyjáról tud az ember ha akar ha nem. De amúgy igen a lakóhely váltás sem elvetendő, ha ennyire benned van a feszkó! Új emberek, új kapcsolatok!
ma 11:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Gyerekkori fusztráció. Az általános osztály ballagás után felbomlik, ki ki megy a saját útján. Sose érdekelt hogy kivel mi lett, ez egy 8 éves iskola csak. Nem tudom miért akarsz megfelelni nekik, holott pont lesz*rnak, mint én is teszem. Lépj túl ezen. Nálunk egyszer volt osztály találkozó, kemény 2 ember ment el, még a tanárok sem. :D Én is vidéken tanúltam, de leléptem onnan Debrecenbe, ott igazi barátaim lettek, és vissza sem néztem. Talán neked is az új tiszta lapot ajánlanám, más városban, más emberekkel. :) lelkileg nagyon jót tesz a környezet változás.
ma 11:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Általánosban rossz osztályom volt, mindig bántottak. Ha néha abba a városba megyek, látom őket, a legtöbb ottragadt.

Eléggé le vannak pukkanva, idősebbnek néznek ki, öreg, sokéves gönceik vannak.

Én külföldön élek.

Elmennek mellettem, nem köszönnek, én se nekik.

Nem tartok tőlük, én voltam a "béna" ,"nyomi", "ragyafej" meg ezer más, akit sokan összefogva büntetlenül lehetett szekálni.

Ma szerintem gyűlölnek, hogy fordult a kocka, de nem igazán érdekel.

ma 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!