Milyen jelekből lehet tudni egy visszahúzódó, szorongó, önbizalomhiányos gyerekről vagy felnőttről azt hogyha nem lennének ezek a hátráltató tulajdonságai akkor milyen ember lenne valójában?
Ő ilyen ember valójában. Nem a semmiből szokott valaki ilyen lenni, annak bőven szokott előzménye lenni. Aztán idővel ha szereti valaki, meg van önreflexiója, dolgozik magán, esetleg jár terápiára, majd teljesen más lesz. Jó, határozott és tapintatos.
De ha folyton tovább csesztetik, akkor igen, lehet agresszív és gonosz is belőle.
Semmiből nem lehet tudni, mert maguk se tudják kibontakoztatni a személyiségüket, a szorongás által rengeteg irányba korábban blokkolva vannak, mint ahol a személyiségük határa lenne.
Én így élem meg. Tudom magamról, hogy szociálisabb lennék, vágyom a társaságra, több spontaneitásra, de a szorongásom elvág ezektől a lehetőségektől, így egy sokkal introvertáltabb életet élek.
Az mondjuk biztos, hogy nem vagyok extrovertált, de valószínűleg személyiségembem közelebb vagyok a félúthoz ezen a skálán, mint az introvertált irányhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!