Meguntam a rosszindulatot és a hátráltató jelenségeket. Hogyan lehetne "érzelmek nélkül" élni?
Az empátia és érzelmi "kapcsolódás" kiiktatása hogyan lehetséges? Elerhető az, hogy csak a saját érdekeimet nézném, és senki másét?
Tudok a szocio- és pszichopátiáról, nem tartom magam annak, mert/és nem vagyok műdepressziós 14 éves. A kérdésem félig meddig elméleti, de őszintén azért kipróbálnám milyen a kihasznált áldozat szerepéből átlépni a ragadozóba.
Direkt senkinek sem ártanék, egyszerűen csak én lennék az első, de nem okozna gondot átlépni valakin, vagy ha olyan, akkor rá.
Empatia vagy EQ nelkül soha nem latnad màs szemszögevöl a dolgokat, soha nem értenéd meg a vitapartnereid, esetleg a munkahelyed profiljàt, érdekeit sem, kb mennél mindig az orrod utan csak mint egy birka.
Nem kiiktatni kellene hanem inkabb helyén kezelni tudni azt, hogy màsok is vannak màs érdekekkel màs gondolatokkal
Köszi, adtam zöldet. Jó meglátás, így változtatok: nyilván szinte lehetetlen kiirtani "saját kezűleg" az érzelmeket, de hogyan lehetne megoldható az, hogy abszolút ne érdekeljen senki és semmi magamon kívül?
Ahogy kiemeltem, nem ártanék ha nem lenne muszáj. + a megfelelő kezelés oké, de így egy 0 voltam egész életemben. Lehet mondani varázslatokat mimt a sport, stb, ami rendbeszed, viszont én karban tartom magam, mégis az a kisugárzás részemről (gondolom) hogy "ezzel mindent meg lehet tenni".
Hazudni, elhanyagolni, kinevetni, elfelejteni, ebből nekem elég. Álljatok jozzám segítőleg, és ne javítani akarjatok, hanem tanácsot adni a célomhoz.
Minden érdembeli válaszért adok zöldet természetesen.
Köszönóm szépen a bő választ!
A te eseted akkor a szociopátia felé hajlik, vagy egészében az is nemde?
Tudom, hogy nem egyszerű, viszont nem vagyok hajlandó elfogadni ezt a szemetes szerepet. Undorodok az egésztől - ami viszont "jó" hogy megsajnálni én sem igazán tudok egy fél éve kb embereket. Ez lassan jött, de nem tudom hogy. Gyorsítani akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!