Meguntam a rosszindulatot és a hátráltató jelenségeket. Hogyan lehetne "érzelmek nélkül" élni?
Az empátia és érzelmi "kapcsolódás" kiiktatása hogyan lehetséges? Elerhető az, hogy csak a saját érdekeimet nézném, és senki másét?
Tudok a szocio- és pszichopátiáról, nem tartom magam annak, mert/és nem vagyok műdepressziós 14 éves. A kérdésem félig meddig elméleti, de őszintén azért kipróbálnám milyen a kihasznált áldozat szerepéből átlépni a ragadozóba.
Direkt senkinek sem ártanék, egyszerűen csak én lennék az első, de nem okozna gondot átlépni valakin, vagy ha olyan, akkor rá.
Nyugalmat olyan értelemben, hogy végre elérjem a céljaimat - törtetőleg, de nem válogatás nélkül taposva. Eddig hagytam magammal megtenni amiket elsoroltam, ez megszűnik. A nyugalmat arra értem, hogy egy sterilebb, boldog életet óhajtok elérni. Lehet máshogy is, de elfogyott a türelmem ehhez. Nem voltam elég karizmatikus és "elbűvölő" (nem vagyok nárcisztikus, de nem tudok rá jobb szót), mostanában viszont úgy érzem, olyasmi lettem. Szeret a többség, haladok, de még nem érzem azt teljesen amit szeretnék.
Egy kifjezésbe sűrítve talán egy szociopata-light verzió lenne a végeredmény. Remelem nem félreérthető. A saját érzéseim rendben vannak, újonnan boldognak mondom magamat.
* ha szépen nem ment, akkor majd megy így. Nem akarom középszerűségben, elnyomva elpocsékolni az életem, mert ahogy tudjuk ma, állítólag nincs másik lehetőségünk.
A legszebb éveim egy része elment áldozatként. Nincs kedvem folytatni.
Köszönöm a válaszokat, és a privát levelet is! Hálás vagyok értük! Nem helyezem magam senki fölé, nálam ez elmarad - inkább csak a "használat" érzése van meg bennem. Minden lehetőség hasznalata.
Erre születni kell, viszont, ha már sikerült azt elérnem amit leírtam a válaszaim között, akkor mégiscsak lehet egy mód arra, hogy megközelítsem a nekem tetsző állapotot (?) Eszem ágában sincs önigazolást keresni, ne gondoljon arra senki. Elismerem a hibáim, mimt "minden" ember. Ezt azért őszintén teszem, hiszen nem beteg vagyok és nem is akarok az lenni. Továbbá nem árt hibázni is néha a szimpátia építése miatt, de ez másodlagos.
Tudjuk,és köszi.
Azért segítettünk,mert te is jófej vagy.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!