Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi van, ha nem tudom feldolgoz...

Mi van, ha nem tudom feldolgozni, hogy megöregedtem, és egy rakás trauma az életem?

Figyelt kérdés
Azt hittem, fel tudom dolgozni, de nem.. Az igazságtalanság fájó kínként hatol a csontomig. Nem tartom magam kimondottan jó embernek, de sohasem akartam szándékosan ártani senkinek sem, senkinek sem akartam soha rosszat. E tekintetben tiszta a szívem, Isten látja lelkemet. Itt vagyok öregen, szinte a fél életem elmúlt, és traumák törik darabokra a szívemet. Tehetetlen dühöt érzek egyszerűen, hogy mennyi igazságtalanság, jogtalan bánásmód ért engem. Ez az érzés teljes leblokkol, megbéklyóz engem. Azt hittem, sikerül túllépnem, de nem. Legszívesebben visszacsinálnám az egészet. Egy lelki roncs vagyok, mert azzá tettek. Nekem is állattá kéne válnom, csak így tudnék túlélni-de nem akarok én is olyan lenni. Üvölteni tudnék legszívesebben, hogy bárcsak az egész világ megsüketülne, az engem ért igazságtalanságok, sérelmek miatt.

jan. 28. 03:31
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
De azt mondod, hogy a családodban és a munkahelyeden is mindenki nárcisztikus?
jan. 28. 12:04
 32/57 A kérdező kommentje:
Engem zavar, hogy milyen primitív emberek vannak. Nem mondom, hogy belőlem nem jön ki az állat, ha felidegesítenek, de alapból senkivel sem vagyok bunkó. Ez a nagy különbség. Én egy macskába sem rúgnék bele. Úgy érzem magam, mint akinek üvegszilánkokon kellene lépkednie, más meg elefánt módjára áttrappol a porcelánbolton. Nincs elég tér, levegő nekem. Aki meg azt írja, ne panaszkodjak, legszívesebben világgá ordítanám a fájdalmamat, hogy mindenki meghallja. Az igazságtalanság miatt. Az emberek teljesen süketek lettek a másik problémáira. Én nem kedvességet, vagy ilyet várok. Hanem azt, hogy normálisan viselkedjenek velem, és ne öntsék a vödör szart a képembe. Még ha rászolgáltam volna, de soha, senkinek sem ártottam. Pláne szándékosan, sosem volt bennem rosszszándék. Mégis folyton bántanak, mindig gúny, és nevetség tárgya vagyok, máskor meg úgy beszélnek velem, mint egy korccsal. Igen, nyilván velem is vannak bajok, de az emberekkel is. Én azt érzem, hogy selejtes vagyok, és egy korcs társadalomban él.
jan. 28. 12:12
 33/57 Kólauborkával ***** válasza:
39%
Mert az a baj, higy te azt lesed másnak mit lehet, milye van. Minden embernek meg van a problémája de látszik, hogy téged ez nem érdekel, egyedül a saját problémád, akkor viszont ne rósd fel másnak, ha ő is ugyan így van vele. Pedig mindenki villággá kürtölhetné a problémát, életfájdalmát, képzeld, mindenkinek van.
jan. 28. 12:16
 34/57 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, szerintem menj el egy terapeutához. Ne a gyakorit használd, mert itt amire szükseged van, a megértést empátiát itt nem kapod meg, nagyon-nagyon ritka ha igen.

Itt csak az okoskodás meg háryjánoskodás, kárörvendés megy, önreflexióra belátásra nem képesek stb.

Mindegy lényeg hogy ez nem az a közeg, keress egy terapeutát.:-)

jan. 28. 12:28
 35/57 A kérdező kommentje:
33# Mindenkit érnek sérelmek, ebben nincs közöttünk vita, csak egy fokkal nehezebb ezt úgy elfogadnom, hogy azt gondolom, nem szolgáltam rá erre. Mert nem vagyok rosszszándékú. Alapjáraton is zavar az igazságtalanság, az meg még jobban zavar, ha oktalanul történik velem.
jan. 28. 12:30
 36/57 anonim ***** válasza:
0%

Nő vagy ,kb 40 éves és túlsúlyos?

Nagyon emlékeztetsz egy ismerősömre

jan. 28. 12:33
 37/57 Kólauborkával ***** válasza:
0%
És más rászolgált?
jan. 28. 12:48
 38/57 A kérdező kommentje:
37# Nem, nem is írtam ilyet. Ugyanis nem szokásom másoknak direkt sérelmeket okozni, képzeld, nem ez a hobbim...
jan. 28. 12:55
 39/57 A kérdező kommentje:
Világéletemben csak üvöltöztek velem, azt sem tudom már, milyen az a normális kommunikáció, épp ezért azt se tudom kezelni, ha valaki kedvesen szól hozzám (ami egyebként sem túl gyakori dolog). Mert tökre elszoktam ettől. Ebben nőttem fel, számomra ez az alap kommunikáció, mást nem is nagyon ismerek. Azt hiszem, hogy az a normális, ha leüvöltik a fejemet, meg az érzelmi manipuláció, és érzelmi zsarolás a természetes. Mert nem is láttam mást.
jan. 28. 13:07
 40/57 anonim ***** válasza:
100%

Nagyvonalakban leírod, hogy milyen igazságtalanságok történtek veled, amit nem tudsz soha elfelejteni, megbocsátani?

Azt amit írsz, ahogy beszélnek veled, én is tapasztaltam életemben, olyan hangon beszélnek velem társaságban, ahogy senki mással se mernek. Szerintem megérzik valamilyen módon hogy nem tud kiállni magáért az ember...

jan. 28. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!