Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez valami gyerekkori trauma...

Ez valami gyerekkori trauma lehet a karácsonnyal kapcs?

Figyelt kérdés

30 éves múltam, de úgy élem meg a karacsonyt, mintha gyerek lennék. Mivel mindig is egy introvertáltabb valaki voltam, sosem voltak nagyon barátaim, párkapcsolataim. Ugyanakkor a karácsonyt úgy élem meg, hogy a maximálisan elégedett legyek.

A gyerekkoraim karácsonyai csodálatosak voltak főként a nagyszüleim miatt. Kis család vagyunk, azóta a nagyszüleim, keresztanyám, nagynéném is meghaltak, szüleim idősösnek, őket meg a bátyámát nem érdekli nagyon a karácsony.

Engem viszont igen, én már novemberben karácsonyi vásárokba járok, sütök, díszítek. Van hogy 3-4x is elmegyek a hangulat miatt ugyanabba a vásárba. Mivel barátaim nincsenek, vagyunk összesen 4-en így elég olcsón megúszom. Ilyenkor viszont kicsit sem spórolok. Számomra mindent is megveszek, ami ahhoz kell h nekem teljes legyen az ünnep.

Ja én ilyenkor szüleimhez neg bátyámhoz is átjárok díszíteni, ha már őket nem nagyon érdekli. Anyám mondjuk eljátssza a mártírt, valójában szenved ettőlbaz egésztől.

dec. 23. 01:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez volt talán az egyik legkedvesebb emléked a gyerekkorodból, és nem alakult ki olyan társaságod, kapcsolatod, ami kicsit is pótolná úgymond az elhunyt szeretteid hiányát, érthető valahol, hogy próbálsz ezekbe az emlékekbe kapaszkodni és átmenteni belőlük valamit egy már megváltozott életbe.
dec. 23. 08:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Inkább a felnőtt életed nem tűnik kielégítőnek. Valószínű sok mindenre vágynál, de év közben visszafogod magad.
dec. 23. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a gyerekkori karácsonyaid szeretnéd újra átélni, így a tőled telhető legjobb módon próbálod az akkori hangulatot, helyzetet megteremteni. Vagy lehet, hogy a jelenlegi életed hiányait szeretnéd a tökéletes karácsonnyal leplezni (és ezt nem bántásból mondtam).
dec. 23. 23:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Legtöbben azt akarjuk, hogy tökéletes legyen a karácsonyuk, vagy olyan, mint gyerekkorukban.
dec. 23. 23:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Amit leírtál, az teljesen normális és szép.

Ne foglalkozz azokkal, akik itt a honlapon folyton játsszák a nagy pszichológust.

Semmiféle trauma nincs az általad leírtak mögött.

dec. 24. 15:30
 6/9 A kérdező kommentje:
Viszont pl nem tudnam elkepzelni h mashogy teljen a szenteste mint amihez hozzaszoktam korabban. Ez fura picit?
dec. 24. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül.
dec. 24. 15:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Sokan vannak ismerosi koromben, pl fiatal parok akik ilyenkor elutaznak a vilag masik felere, vagy elmennek wellbessezbi, szzloket meg sem latogatjak. En meg hozzaszoktam h kb a harom karacsonyi nap menetrendje mindig ugyanaz minden evben.
dec. 24. 15:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Miért lenne fura? Szerintem egyáltalán nem az.
dec. 25. 07:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!