Mi van, ha nem tudom feldolgozni, hogy megöregedtem, és
egy rakás trauma az életem?
Figyelt kérdés
Azt hittem, fel tudom dolgozni, de nem.. Az igazságtalanság fájó kínként hatol a csontomig. Nem tartom magam kimondottan jó embernek, de sohasem akartam szándékosan ártani senkinek sem, senkinek sem akartam soha rosszat. E tekintetben tiszta a szívem, Isten látja lelkemet. Itt vagyok öregen, szinte a fél életem elmúlt, és traumák törik darabokra a szívemet. Tehetetlen dühöt érzek egyszerűen, hogy mennyi igazságtalanság, jogtalan bánásmód ért engem. Ez az érzés teljes leblokkol, megbéklyóz engem. Azt hittem, sikerül túllépnem, de nem. Legszívesebben visszacsinálnám az egészet. Egy lelki roncs vagyok, mert azzá tettek. Nekem is állattá kéne válnom, csak így tudnék túlélni-de nem akarok én is olyan lenni. Üvölteni tudnék legszívesebben, hogy bárcsak az egész világ megsüketülne, az engem ért igazságtalanságok, sérelmek miatt.
16# Mert ez biztosan ilyen egyszerű, ahogy azt az átlag Gyakoris gondolja... Ha bántalmazó nárcik a szüleid, ķöltözz el. Ha mérgező munkahelyed van, toxikus kollégákkal-mondj fel!! Tökmindegy, hogy minden munkahelyen ez megy! Az már más dolog, hogy a továbbállással semmit nem oldasz meg, ha egyszerűen SEHOL nem találsz magadnak támogató közeget, bolondnak tartanak, ha a gondjaidról beszélsz, hazugnak neveznek, és elhiteltelenítenek téged, és a problémáidat. Hát nem, ezt az időt senki nem adja vissza nekem! Köszönet mindazoknak, akik tevőlegesen résztvettek ebben, és asszisztáltak ehhez. Ha a birkák tétlenek, a farkas széttépi őket.
jan. 28. 11:18
22/57 Kólauborkával válasza:
Igen, többnyire ennyi, ahol bántanak onnan elmegyek, egy állatnak is van ennyi logikája.
Egyébként a munkahelyen meg senkit nem érdekel más problémája, az a pazichológust vagy a barátaidat érdekli, de a munkahelyeden senkit kb. Kivéve ha barátaid lennének ott. A minkahelyen a munkát elvégezni mész oda és ennyi. Nem csodálom, hogy nem díjazzák, ha te oda akarod kiteregetni a szennyest.
jan. 28. 11:23
23/57 A kérdező kommentje:
22# Szerintem meg pont emiatt az áldozathibáztató mentalitás miatt tart ott ez az ország, ahol. Ettől ilyen birka nép a magyar, hogy sohasem a bántalmazó a hibás, hanem az áldozat.
jan. 28. 11:25
24/57 Kólauborkával válasza:
Nem, a bántalmazó abszolút hibás, de a bántalmazó is addig tud bántalmazni, amég van kit.
jan. 28. 11:32
25/57 anonim válasza:
Oké, tehát összefoglalva, nem léptél egy bántalmazó közegből amikor léphettél volna, azóta semmi mást nem tettél mint a sebeidet nyalogatod, és mérhetetlenül sajnálod saját magadat, ezt természetesen mindenki mástól is elvárod, ezen kívül a világon sehol nem találod és állod meg a helyed, minden munkahelyen kiközösítenek, de erről természetesen szigorúan mindenki más tehet, csak pont te nem, az egész világ gusztustalan áldozathibáztató, mert te áldozat vagy, ezt mindenki egyszer és mindenkorra vegye tudomásul, és ezért mindenki dögöljön is meg. Ja és ezen kívül mindenki hülye, csak te vagy helikopter. Nah, szerintem ugorjunk. Te meg nézz kicsit magadba, mert az egész világ nem lehet rossz körülötted, amikor mindenki szembejön az autópályán, akkor ideje elgondolkodni, hogy hol van a rendszerben a hiba.
jan. 28. 11:37
26/57 A kérdező kommentje:
Persze a szóbeli bántalmazás az semmiség.. Az nem bűn. Na akik ezt mondogatják, azoknak szívből kívánok egy ilyen embert az életükbe, legyen az kolléga, főnök, családtag. És keserítse meg az ő mindennapjait! Majd meglátjuk, hogy kezel egy ilyen embert a gyakorlatban, és akkor is ilyen okos, kioktató lesz-e. Elárulom, összefosná magát egy ilyentől félelmében. De a duma az megy. Éveken át tartó, napi szintű érzelmi bántalmazás igenis nyomot hagy. Én bántalmazás, és bántalmazás között nem tennék különbséget, számomra minden bántalmazás egyenrangú. Igen, ezt gondolom! És nem értem, mert nem szolgáltam rá erre, tudtommal nem ártottam senkinek sem szándékosan, nem vagyok alapból gonosz, akkor meg nem értem, miért kaptam/kapom ezt a sok szart...
jan. 28. 11:43
27/57 anonim válasza:
25 Na az utolsó mondatodat pont egy nácinak mondtam, hogyha mindenki más hülye körülötted, és csak te vagy normális nem lehet, hogy benned van a hiba?
Persze ezután kikiáltott világra szóló nárcinak, meg projektált folyamatosan.
Viszont kérdező igazuk van. Nem normális, ha bántanak, de az se ha nem lépsz ki a közegből, mert vársz valakit, aki majd “megment”. Önsors rontó vagy. De ismertem egy ugyanilyet, mint te, ugyanígy viselkedett, valószínűleg még mindig ott tart, hogy az egész világ hibás az ő életéért.
jan. 28. 11:43
28/57 anonim válasza:
Ja és ha olyan válaszod lenne, hogy nem tudom milyen egy nárcival, de tudom, de “elsétáltam” abból a helyzetből, ott hagytam. Előző voltam.
jan. 28. 11:51
29/57 anonim válasza:
Talán változtathatnál. Senki nem fogja megváltoztatni az életedet helyetted. Szóban bántalmaz valaki? Vagy a képébe röhögsz, vagy orrbavágod, habitustól függ, aztán hátat fordítasz és kizárod az életedből. Ha ez család akkor elköltözöl, ha főnök akkor felmondasz, bár ha orrbavágtad akkor lehet hogy ez magától is megoldódik. Aztán többet nem rágódsz ezen, továbblépsz, és új fejezetet nyitsz, a mérgező emberek nélkül. Nem sajnálod magad tovább, és nem tekintesz magadra áldozatként. Így a következő munkahelyre már dolgozni mész, nem támogató közeget keresni. Nem sajnáltatod magad, a régi keserűséget kint leteszed a kapu előtt, és nem zúdítasz panaszáradatot a kollégáidra, mert erre sehol senki nem vevő. Ez nem azt jelenti, hogy a világ rossz. Próbálsz előbb apró szépségeket, majd egyre több egyre jobb dolgot felfedezni magad körül, a kicsi jót is észrevenni és értékelni. És szépen újra felépíteni magad. Te saját magadat, mert helyetted nem fogja tudni megtenni senki.
jan. 28. 11:57
30/57 A kérdező kommentje:
Nem, nem gondolom, hogy én lennék a hibás, mert bántanak. És senki más sem hibás azért, ha bántják. Ez a bullyk agymenése.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!