Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértesz, hogy csak a...

Egyetértesz, hogy csak a gazdag embereknek lenne szabad gyereket vállalniuk?

Figyelt kérdés
És vagyoni cenzushoz lenne kötve a gyerekvállalás. Szerintem ez lenne a kívánatos. Az, hogy a szülő a gyerekének saját lakást vesz érettségi után, az valahol az alap lenne. Hogy ne csupasz seggel induljon a nagyvilágnak. Hogy ne egy egérlyuknyi albérletben kelljen nyomorognia, aminek a költségei elviszik a fizetésének a felét, és jó esetben olyan 40 éves korára lesz saját lakása. Nincsenek túlzott elvárásaim, nem elkényeztetésről van szó, nem az angol királyi család sarja akarnék lenni. Hanem egy minimális pénzügyi alap kellene, ne az legyen, hogy nincs mit enni másnap és a megélhetés miatt kelljen rettegni. Gondolkodtam, hogy ide, vagy politika kategóriába írjam, de ez szerintem nem CSAK politikai kérdés.

jan. 22. 12:56
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
34%
40! És tudod mi a vicc? Hogy ennek igaznak is kéne lennie egy jó oktatási rendszerben meg szociális hálóval.
jan. 22. 17:23
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen, mert a gazdagok körében is van agyatlan, aki csak kikölti a pulyát, osztan csak pénzt ad neki tanítás, nevelés helyett.
jan. 22. 18:26
 43/51 A kérdező kommentje:
42# Itt most nem erről van szó, ne moralizáljunk. Szerintem az a szülő, aki nem alapozza meg a gyereke életét anyagilag, az szimplán felelőtlen. És ehhez rögtön hozzá is teszem, nem kötelező szülőnek lenni.
jan. 22. 18:46
 44/51 anonim ***** válasza:
67%

Megvonnád a nem vagyonos személytől a legalapvetőbb emberi jogot, a szabad gyerekvállalást, és bedurrantasz valamiért egy ilyen kifejezést, hogy "ne moralizáljunk". Nagyon egyszerű képed lehet a világról. A tipikus minden fekete-fehér.

Nem kötelező szülőnek lenni, de kötelezni se lehet, hogy ne legyen az.

jan. 22. 19:54
 45/51 anonim ***** válasza:
36%
43! Lakást meg pláne nem kötelező venni senkinek.
jan. 22. 20:45
 46/51 anonim ***** válasza:
17%
45. Nem kötelező venni persze. Lehet tapsikolva örömmel végignézni ahogy a gyereked kínlódik, kuporgat, már fiatalon hitelekbe veri magát és eladósodik, csak hogy normális lakhatása legyen. Szép is a fekelős szülői lét.... Ja nem. Ez csak önzés.
jan. 22. 20:54
 47/51 anonim ***** válasza:
* felelős
jan. 22. 20:54
 48/51 anonim ***** válasza:
75%

46! Mióta mondjuk, hogy

Ne költözz el otthonról!

Menjen alberletbe!

Menjen önkormanyzati bérlakasba

Stb.

Máris itt a megoldás!

jan. 22. 21:31
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jó az a felállás a mostani gyerekhiányos helyzetben, hogy bárki vállaljon gyereket, és fizessük közösen. Bár nem a fideszes módszer a célravezető, sőt senki nem találta meg még a megoldást (az egyetlen fejlett nyugatias nép/ország, ahol sok gyerek születik az Izrael, de ott ugye a vallási fanatizmus hajtja a családgyarapítást, meg hogy ugye túl kell szülniük az arabokat, az ettől való félelem)

Szóval ja, nagyon nem egészséges a társadalomnak se a népességcsökkenés/elöregedés, se a bevándorlókkal helyettesítés/identitásvesztés. Ez egy ilyen generációs kihívás.

jan. 22. 22:43
 50/51 anonim ***** válasza:
A legkevésbé sem.
jan. 24. 10:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!