Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértesz, hogy csak a...

Egyetértesz, hogy csak a gazdag embereknek lenne szabad gyereket vállalniuk?

Figyelt kérdés
És vagyoni cenzushoz lenne kötve a gyerekvállalás. Szerintem ez lenne a kívánatos. Az, hogy a szülő a gyerekének saját lakást vesz érettségi után, az valahol az alap lenne. Hogy ne csupasz seggel induljon a nagyvilágnak. Hogy ne egy egérlyuknyi albérletben kelljen nyomorognia, aminek a költségei elviszik a fizetésének a felét, és jó esetben olyan 40 éves korára lesz saját lakása. Nincsenek túlzott elvárásaim, nem elkényeztetésről van szó, nem az angol királyi család sarja akarnék lenni. Hanem egy minimális pénzügyi alap kellene, ne az legyen, hogy nincs mit enni másnap és a megélhetés miatt kelljen rettegni. Gondolkodtam, hogy ide, vagy politika kategóriába írjam, de ez szerintem nem CSAK politikai kérdés.

jan. 22. 12:56
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
A saját lakás még nem is annyira fontos, valóban, külföldön nagyon sokan élnek albérletben és megfelel nekik. Inkább bizonyos szellemi szinthez kellene kötni a gyerekvállalást.
jan. 22. 13:37
 22/51 anonim ***** válasza:
Saját lakást nagyon sokan nem engedhetnek meg maguknak Mo.-n. De hogy ezért ne legyen gyerek... hát nem tudom. Az valóban nehéz, hogy a fizu nagy része erre megy el, és akkor már inkább törlesztőre adja ki az ember. Ha egy alap tőkét tud adni a szülő, az szerintem már nagy segítség, de egyből egy lakás nem elvárható, sajnos ez van. Nehéz, de a puffogás nem segít, a helyzet megoldására kell törekedni.
jan. 22. 13:40
 23/51 Metionin ***** válasza:
Részben. Azért az, hogy nem pucér seggre vállal gyereket és az, hogy érettségi után lakást tesz alá nagyon nem ugyanaz. Igen, kötném anyagi feltételekhez ÉS intelligenciához/mentális állapothoz is. A gyerek luxus és ezt sajnos pont az a réteg nem hajlandó felfogni, akik felelőtlenül szaporodnak.
jan. 22. 13:42
 24/51 anonim ***** válasza:

Nem.

Mondom ezt ugy, hogy azzal sem értek egyet, ha kilátástalan, csóro emberek vállalmak gyereket. De azt sem tartom alapnak, hogy valaki lakást adjon a gyereknek, senki mem fog belehalni abba, ha kicsit dolgozik, spórol és 30 éves korában vesz lakást, nem 18 évesen kap.

A gond itt inkábn azzal van, hogy Magyarországon simán bérből-fizerésből atlagember nem jut lakáshoz 30 évesen.

De ettől függetlenül, nem gondolom, hogy csak gazdagok vállalhatnak gyereket, mi sem kaptunk lakást, mégis a saját családi házunkban élünk 30+ evesen. Kemény volt, persze, de érted.

Alapvetően gazdasagilag sem értem ennek a megvalosítását, ha holnaptól csak a gazdagok vállalnanak gyereket, összeomlana az egész ország.

jan. 22. 13:52
 25/51 anonim ***** válasza:
Egyet. Nincs is annál Rosszabb mint szegény vagy középosztálybeli családban felnőni és látni hogy más meg úszik a milliókban.
jan. 22. 13:55
 26/51 anonim ***** válasza:
Fogyó népesség! Nagyszülők háza, lakása nem opció?
jan. 22. 13:57
 27/51 anonim ***** válasza:
26, annyira azért még nem fogy a népesseg, hogy minden unokanak jusson egy lakás.
jan. 22. 14:01
 28/51 anonim ***** válasza:
26 Nagyszülő háza? Azt nálam viszi az elmeroggyant elmebeteg nyomorult autista féreg apám… Na hol a nagyszülő háza?
jan. 22. 14:02
 29/51 anonim ***** válasza:
Mivelhogy balesetek történhetnek, meglepetés baba, én a szexet is lakásbirtokláshoz kötném, pár addig nem szexelhet míg nincs legalább két lakásuk./s
jan. 22. 14:03
 30/51 anonim ***** válasza:
100%

A leghülyébb érv az albérlet ellen ez a "fizetsz érte, de sosem lesz a tiéd". A Netflixért is fizetsz, mégsem lesz a tiéd. Az internetert sem fizetsz, mégsem lesz a tiéd.

Ilyen-olyan bérleteket fizetnek az emberek, busz, vonat, akármi, de senki nem várja, hogy az övé legyen.

Én nagyon sokáig neveltek gyereket albérletben, semmi hátrányuk nem volt belőle, illetve nekem sem, hogy a szüleim nem vettek nekem lakást. Felneveltek két tanári fizetésből, iskolába járattak, foglalkoztak velem, szerettek, és ha kellett, még felnőtt koromban is segítettek, de ennél többet miért kellene tennie egy szülőnek? Aki megteheti, persze, vegyen lakást a gyerekének, ha erre van igény, de ez egyáltalán nem alap és nem is kéne annak tekinteni.

De még csak azt sem mondanám, hogy a rosszabb körülmények között élőknek meg kéne tiltani a gyerekvállalást. Egyrészt ez szembe menne az alapvető emberi jogokkal, kivitelezhetetlen lenne, másrészt nagyon sok kiváló ember él és élt már a világban, aki kimondottan nehéz körülmények között nőtt fel, és utána (ennek ellenére?) nagyon sokat tudott adni a társadalomnak. Egy ilyen tiltás hatására ezek az emberek meg sem születtek volna.

jan. 22. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!