Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértesz, hogy csak a...

Egyetértesz, hogy csak a gazdag embereknek lenne szabad gyereket vállalniuk?

Figyelt kérdés
És vagyoni cenzushoz lenne kötve a gyerekvállalás. Szerintem ez lenne a kívánatos. Az, hogy a szülő a gyerekének saját lakást vesz érettségi után, az valahol az alap lenne. Hogy ne csupasz seggel induljon a nagyvilágnak. Hogy ne egy egérlyuknyi albérletben kelljen nyomorognia, aminek a költségei elviszik a fizetésének a felét, és jó esetben olyan 40 éves korára lesz saját lakása. Nincsenek túlzott elvárásaim, nem elkényeztetésről van szó, nem az angol királyi család sarja akarnék lenni. Hanem egy minimális pénzügyi alap kellene, ne az legyen, hogy nincs mit enni másnap és a megélhetés miatt kelljen rettegni. Gondolkodtam, hogy ide, vagy politika kategóriába írjam, de ez szerintem nem CSAK politikai kérdés.

jan. 22. 12:56
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:
30# Te tényleg a buszbérletet hasonlítod a lakhatáshoz? Egy szintre emelsz egy szolgáltatást azzal, hogy valaki életvitelszerűen tartózkodik valahol? Az meg, hogy valaki sanyarú helyzetből feltör, és valami nagy dolgot visz véghez, az a törpe kisebbség.
jan. 22. 14:14
 32/51 anonim ***** válasza:
25: Középosztályból származok, a nagyszülők még felső-középosztályúak voltak, reál-középben maradtam, jól érzem magamat, más gazdagsága alapesetben közvetlenül nem zavar.
jan. 22. 14:22
 33/51 anonim ***** válasza:
100%
"Az meg, hogy valaki sanyarú helyzetből feltör, és valami nagy dolgot visz véghez, az a törpe kisebbség.". És? Akkor rájuk nincs szükség? Nelson Mandela kuka, József Attila kuka, Abraham Lincoln kuka, Charlie Chaplin kuka, Petőfi Sándor kuka, Dolly Parton kuka, és még folytathatnánk a sort a végtelenségig, mindenkinek a saját megítélése szerint lehet bőven példákat találni.
jan. 22. 14:23
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

"Egy szintre emelsz egy szolgáltatást azzal, hogy valaki életvitelszerűen tartózkodik valahol?"

Technikailag a kettő ugyanazt, attól függetlenül hogy az "életvitelszerű tartózkodást" és a tárgyaktól való függést furcsán ideologizálják az emberek.

jan. 22. 14:42
 35/51 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem érted, kérdező, hogy ha holnaptól csak a gazdagok vállalnanak gyereket, akkor a gazdaság becsődölne és a mostani gazdagok sem lennének gazdagok, mert fogyasztók híján bedőlnének a vállalkozásaik.
jan. 22. 14:52
 36/51 anonim ***** válasza:
66%

Gazdasági megfontolásból tök jó, hogy csórók is vállalnak gyereket, de emberi oldalról nézve nettó szopás egy olyan élet, amiben nem gazdag, támogató családba születtél.

jan. 22. 15:07
 37/51 anonim ***** válasza:
40%

31! Ezért írtam ezt, hogy ez egy fétis nálatok!

Mert nem látod át, amit a válaszolód írt! SEMMI KÜLÖNBSEG NINCS! csak a fejedben!

Mi az, hogy "lakhatas" egyáltalán neked? Mert mar 500 ezer forintért kapsz zsakfaluban lepusztult házat, akkor tessék vegyél azt és voila saját lakás.

De ha már itt tartunk a tevfekedben miért van az, hogy a lakhatáshoz saját lakás vagy ház kell?

Vinnyogsz itt, hogy neked lakókocsi se jó, pedig azt szerintem tudnál venni és saját, ha mar ha ennyire az kell, és még viheted is magaddal!

jan. 22. 15:34
 38/51 anonim ***** válasza:
0%
*te fejedben
jan. 22. 15:35
 39/51 anonim ***** válasza:
72%
A gazdagság mint kitétel talán túlzás, de igen, jobb lenne ha csak olyanok vállalnának gyereket, akiknek van is miből normálisan eltartani. Legyen a családnak megtakarítása, és Mondjuk legyen havi fix 100 ezre/gyerek, amit csak a gyerekre lehet költeni. Ha nem muszáj nem kell mindet nyilván, csak legyen lehetőség. Meg pl minőségibb tàplálkozás, hús, tojás, zöldségek, sajt, magvak stb, nem vajaskenyéren meg tésztàn tartani, ne kelljen hó végén választani babakorában a gyógyszer vagy a pelenka között, ne menjen a hiszti minden szeptemberben az iskolakezdés költségei miatt, vagy azon hogy nincs kinek / nincs miből lepasszolni nyáron, ne a facebookon tarháljanak még az előtt minden szirszarért, mielőtt megszületett. Nem egy posztot, rengeteget láttam kunyerálni babakocsit, bölcsőt, babaruhákat, pelenkát, tápszert, tartós élelmiszert, gyerekruhàkat, kislánynak intim felszerelést, mert ha megjön neki nem tud iskolába menni. Nagyon taszító és felelőtlen az ilyen. Ha ezekre nincs pénzed, ne szarj gyereket a világra b+, mert ennél csak többet kell rá költeni!
jan. 22. 16:31
 40/51 anonim ***** válasza:
0%
Erre tudod agyhalott balliberálisoknak mi lenne válaszuk: "De hát 8 osztály analfabéta munkakerülő szegények ne vállaljanak gyereket nyomorban, mert szegények? Lehet ő gyereke fogja feltalálni rák ellenszerét!!!"
jan. 22. 17:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!