Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez lustaság, vagy butaság?

Ez lustaság, vagy butaság?

Figyelt kérdés

A környezetemben számtalan 20-as évei elején járó ember van. Nemtől függetlenül azt tapasztalom, hogy nonstop megy a kajarandelés (főképp a covid óta).

Ez csak szerintem nem normális?

Társasházban élünk, szomszédban albérlők, (fiatal pár). Homeofficeban melozik a csaj, egész nap otthon.. elmondása szerint hetekig ki se jár a lakásból. A srác általában délután melózik, láthatóan azért nem veti őket fel a pénz. Se kocsi se sajat lakás.. csak egy házi macska, amit magukon kívül fel tudnak mutatni.. ezen kívül nagyon semmi. Múltkor szóba elegyedtünk a csajjal, panaszkodott, hogy nem voltak 3 és fél éve nyaralni, de még karácsonyfára is sajnálták kiadni pár ezer ftot, nemhogy ajándékra, mert nincs penzuk..

de azért biztos ami biztos minden este 20-21o. körül jön hozzájuk a futár a kajával. Amikor vagy mielőtt jön házába srác rendelik is a kaját.

Én nem értem ezt. Tényleg ennyire béna az a csaj, hogy nem tud valamit összedobni egész nap? (Nem fogom megkérdezni..)

Munkatársam uez. Nem halnak bele a napi 6 órás munkába.. gyerek nincs, hobbi nincs.. munka után rohan haza, hogy estig a maradék időben otthon xboxozzon és ennyi. A csajával karöltve sztem még egy tésztát se főztek meg egész életükben.

BRUTÁl mértékű pazarlás... A srác képes egy szalámi zsemlét meg egy kólát megrendelni reggelire a munkahelyre 2-3e Ft-ert.. aztán ebédre is ugyanígy csak akkor valami szar menzás kaját vagy mekit 4-5-6e fter és elmondása szerint általában még a vacsorát is rendelik..

Komolyan nem lehet 10 perccel előbb elindulni reggel és venni reggelire 2 zsemlét meg egy csomag felvágottat? Vagy ne adj Isten, egyszer a Minecraft helyett délután összeb.szhatnának egy borsófőzeléket egy fagyasztott valamivel.. mert amúgy kb hasonlókat rendel csak olyan áron amiből ezeket 6 embernek lehetne főzni.

Később ezeknek ha lesz gyerekük, akkor majd pizza meg meki lesz a pulyáknak a vacsora? Egyszerűen nem tudom felfogni hogy ez most butaság, nemtörődömség, lustaság, vagy mi?

Én mélységesen szégyellném magam ha látnám hogy a gyerekem (kicsik még, de remélem nem lesznek ennyire buták és pazarlóak) ezt csinálnák. Lustaság, pazarlás.. eszükbe sem jut esetleg kicsit tudatosan élni?

(Nem, nem vagyok szegény, nem nem irigylem őket, megtehetem ha akarom, néha... NEHA!! szoktam rendelni.. mondjuk havi egyszer.. vagy megyünk étterembe is heti egyszer -általában szombaton-. De én tudok főzni és a gyerekeim is fognak tudni főzni, ha eljön az ideje, mert egyszerűen ez alap.. most én azt látom rengeteg lusta, életképtelen fiatal van. Egyszerűen nem értem, hogy tudtak a szüleik ennyire beleszarni abba, hogy ezek a szerencsétlenek ilyen skillek nélkül nőjének fel ha netán tényleg az ennek az oka, hogy nem tudnak főzni. Persze lehet csak simán brutál lusták.

jan. 20. 21:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
58%
Akkor dolgozz tanyán, ott max a saját rabszolgád vagy, meg az időjárás rabszolgája. Akkor nem azt fogod látni hogy mindig mindenről mások tehetnek. Nem mondom hogy az jobb, de ott lehet látni honnan indultunk.
jan. 22. 15:12
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

21-es: Az még több munka, mint a 40 órás rabszolgaság. Köszi, de a szarnál szarabbat nem vállalok el :) Nekem a munka, mint létfenntartás koncepciójával van bajom, hogy tenni kell az életbenmaradásért. Én követelem a sült csirkét, hogy a számba repüljön és nemet nem fogadok el.

#20 A felsorolt ismerősöddel értek egyet. Jól teszik.

jan. 22. 16:25
 23/29 anonim ***** válasza:
79%
22es, 3gyre inkabb ugy gondolom h troll vagy😅 vagy elkenyeztetett gazdag kolyok, akinek neha a cipojet el kell rakni a helyere es meg akar halni ebben a feledatbab
jan. 22. 16:34
 24/29 anonim ***** válasza:
Az utóbbi. Bár már sajnos nem gazdag a család, mert elcseszték, de még kínjukban eltartanak a szüleim. És jól látod, meg akarok halni a legkisebb feladatokba is.
jan. 22. 16:37
 25/29 anonim ***** válasza:
22 De kitől követeled? Mert ha magadra lennél utalva az elemekkel, akkor magadtól követelhetnéd maximum, vagy valami természetfeletti erőtől varázslással. Így hogy fogalmad sincs mi zajlik igazából, mivel jár az életbenmaradásod, persze mindenkitől mindent követelsz.
jan. 23. 11:44
 26/29 anonim ***** válasza:
25: Szüleimtől mert az életbe erőltettek akaratom ellenére. És a társadalomtól, mert minden biztonságos és fájdalommentes öngyilkossági módszert elzártak előlem.
jan. 23. 12:29
 27/29 A kérdező kommentje:
:) sztem is troll vagy. Ilyen nincs
jan. 25. 23:39
 28/29 anonim ***** válasza:
Van ilyen, elmebaj sajnos. De van ilyen, ez vagyok én és kész, nem troll.
jan. 26. 13:53
 29/29 anonim ***** válasza:

20-as éveim elején járok, a barátaim, haverjaim is ebbe a korosztályba tartoznak. Sokukon azt látom, hogy a (nagyon) tart a jövőtől, alig van olyan dolog, ami ne lenne bizonytalan. És, ahogy más is írta, ezzel nem mernek, akarnak szembenézni, vagy magával a jövővel, helyette inkább keresik az élvezeteket, gyűjtik az élményeket, mert ezt most még megkaphatják, ezek még elérhetőek. És ezek itt és most adnak örömet, és ki tudja, ez mennyire lesz elérhető, megvalósítható x idő elteltével. A forint is egyre inkább értéktelenedik el, pandémia, háborúk is sorra történnek, így tervezni sem lehet, sokan nem is mernek inkább, mert annyira bizonytalan minden.

Viszont olyan réteg is van, aki lustaságból, elkényelmesedésből rendelget inkább, vagy nem tud/akar főzni.

febr. 11. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!