Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez lustaság, vagy butaság?

Ez lustaság, vagy butaság?

Figyelt kérdés

A környezetemben számtalan 20-as évei elején járó ember van. Nemtől függetlenül azt tapasztalom, hogy nonstop megy a kajarandelés (főképp a covid óta).

Ez csak szerintem nem normális?

Társasházban élünk, szomszédban albérlők, (fiatal pár). Homeofficeban melozik a csaj, egész nap otthon.. elmondása szerint hetekig ki se jár a lakásból. A srác általában délután melózik, láthatóan azért nem veti őket fel a pénz. Se kocsi se sajat lakás.. csak egy házi macska, amit magukon kívül fel tudnak mutatni.. ezen kívül nagyon semmi. Múltkor szóba elegyedtünk a csajjal, panaszkodott, hogy nem voltak 3 és fél éve nyaralni, de még karácsonyfára is sajnálták kiadni pár ezer ftot, nemhogy ajándékra, mert nincs penzuk..

de azért biztos ami biztos minden este 20-21o. körül jön hozzájuk a futár a kajával. Amikor vagy mielőtt jön házába srác rendelik is a kaját.

Én nem értem ezt. Tényleg ennyire béna az a csaj, hogy nem tud valamit összedobni egész nap? (Nem fogom megkérdezni..)

Munkatársam uez. Nem halnak bele a napi 6 órás munkába.. gyerek nincs, hobbi nincs.. munka után rohan haza, hogy estig a maradék időben otthon xboxozzon és ennyi. A csajával karöltve sztem még egy tésztát se főztek meg egész életükben.

BRUTÁl mértékű pazarlás... A srác képes egy szalámi zsemlét meg egy kólát megrendelni reggelire a munkahelyre 2-3e Ft-ert.. aztán ebédre is ugyanígy csak akkor valami szar menzás kaját vagy mekit 4-5-6e fter és elmondása szerint általában még a vacsorát is rendelik..

Komolyan nem lehet 10 perccel előbb elindulni reggel és venni reggelire 2 zsemlét meg egy csomag felvágottat? Vagy ne adj Isten, egyszer a Minecraft helyett délután összeb.szhatnának egy borsófőzeléket egy fagyasztott valamivel.. mert amúgy kb hasonlókat rendel csak olyan áron amiből ezeket 6 embernek lehetne főzni.

Később ezeknek ha lesz gyerekük, akkor majd pizza meg meki lesz a pulyáknak a vacsora? Egyszerűen nem tudom felfogni hogy ez most butaság, nemtörődömség, lustaság, vagy mi?

Én mélységesen szégyellném magam ha látnám hogy a gyerekem (kicsik még, de remélem nem lesznek ennyire buták és pazarlóak) ezt csinálnák. Lustaság, pazarlás.. eszükbe sem jut esetleg kicsit tudatosan élni?

(Nem, nem vagyok szegény, nem nem irigylem őket, megtehetem ha akarom, néha... NEHA!! szoktam rendelni.. mondjuk havi egyszer.. vagy megyünk étterembe is heti egyszer -általában szombaton-. De én tudok főzni és a gyerekeim is fognak tudni főzni, ha eljön az ideje, mert egyszerűen ez alap.. most én azt látom rengeteg lusta, életképtelen fiatal van. Egyszerűen nem értem, hogy tudtak a szüleik ennyire beleszarni abba, hogy ezek a szerencsétlenek ilyen skillek nélkül nőjének fel ha netán tényleg az ennek az oka, hogy nem tudnak főzni. Persze lehet csak simán brutál lusták.

tegnap 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
20%

Hahó. 2025 van.

Nem mindenki dagaszt tésztát...

tegnap 21:38
 2/10 anonim válasza:
78%

Lustaság és a fiatalok 99%-a feladta az életet. Nincs mi motiválja őket, nincs ambíciójuk semmire. Sokuk kb úgy vannak, hogy rendelnek mert minek főzzenek meg minek spóroljanak, ha jövőhéten úgy is felkötik magukat.

Hahóó társadalom, a Z generáció ki akarja magát csinálni, nem kéne valamit ezzel kezdeni? Változtatni a dolgokon?

tegnap 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
68%
Sajnos, pont ahogy te is latod, ezeknek az embereknek fene tudja milyen hatteruk volt. valószínűleg ugyabezt a nemtorodom hozzaallast lattak otthon. Elkepzelheto, hogy kb a ruhaikon kivul sose vopt semmi sajat dolga meg a szuleiknek sem. Ez sokszor tobb generaciora is visszaveztheto. De van persze olyan is akinek alapbol a csaladja ezt jol intezte, tanulhatott volna belőle, de vmilyen oknal fogva megtort a dolog, es elkeverdett a gyerek. Barmi lehet. Alapbol en sajnalom azokat akiknek mondjuk normális csaladi hatter az oka annak hogy keptelenek egyrol a kettore jutni. Akarhogyis, ezek az emberek valószínűleg semmire se viszik. A nagy atlag. Hitel hitel hatan, soha az eletben 5ftot nem sporolt semmire. En is fenn akadok hasonlokon, de csak azert mert nagyon realista es elorelato vagyok. Vilag eletemben tanultam masok hibajabol. Viszont ez sem mindig jo. Tul hajtom magam, es nem engedek meg magamnak dolgokat. En pl soha nem tudnek elmenni etterembe egy vagyonert. Havonta sem. Ez sem jo de ez van. A lo masik oldalat kepviselem. Nekem kozeli ismerosok kozott is akad olyan aki szerintem borzasztoan felelőtlen ilyen teren, es tobb gyereke is van. Hat csak remelem h nem uti meg a bokajat, mert nagyon sajnalnam oket.
tegnap 22:03
 4/10 A kérdező kommentje:

1. Remélem ezt csak túlzásnak szántad.. Nem azt mondom, hogy dagasszon tésztát, hanem azt, hogy az alapvető dolgokra képtelenek.

Pl. Előre gondolkozni, hogy hnap is enni kell, és munkából hazafelé beszaladok 2 zsemlét venni, hogy másnap ne kaja nélkül essek be reggel a munkahelyemre.

Egyetemista koromban gyakorlatilag vifon levesen éltünk a kolis lakótársaimmal, pedig volt diákmunkám meg ösztöndíjam, de értelmesebb dolgokra (jogsi, nyelvvizsga, mesterképzés) is el tudtam verni azt a kis pénzt, mint pizzára.

Amúgy egy sultkrumoli, egy saláta, egy főzelék vagy egy egyszerű (pl.zoldseg, paradicsom, tojás... stb) leves, sulthús, rizs, akármi nem igényel nagy főzőtudomanyt, (egyébként a tészta dagasztas se már bocsi..) mégsem megy vagy nem akaródzik nekik.

Amúgy lehet igaz, hogy ők annyira kilátástalanok, hogy egyáltalán nem érdekli őket semmi csak a net, a tiktok meg a DÖGLÉS.

tegnap 22:09
 5/10 A kérdező kommentje:
3. Régebben mi se engedtünk meg ilyen dolgokat. Én is sajnálom rá, de mi azóta járunk étterembe mióta vannak gyerekeink. Konkrétan azért, hogy legyen ilyen fajta tapasztalatuk is. Mármint hogy tanuljon meg viselkedni a gyerek egy étteremben, meg tanuljon meg valasztani, ne feszengjen ilyen helyzetben, de kb ennyi az oka. Nekem lehet még farasztobb is odalogisztikazni a két gyerekkel egy étterembe, mint mondjuk összedobni egy bolognait otthon melegítőben, de ilyen is kell.
tegnap 22:16
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem aggódnak a jövőn már annyira, hogy nem akarnak szembenézni vele helyette inkább hajszolják az élvezetet, hogy legyjen pillanatnyi örömük.

De a pénz nem boldogít a költekezés se(vagy csak átmenetileg).

Ami boldoggá tudna tenni az meglátni az örömöket a mindennapokba.

De ezt úgy hogy elődeink agyonhajszolták magukat munkával és folyamatosan megakartak felelni a munkahelyen a társadalomban különböző szerepekben a külsőségekben. A média miatt már több hasonlítási alapuk van/volt így befásultak ők maguk sem tudták mi az öröm csak panaszkodtak, mert ez sem olyan mint amilyen lehetne vagy volt.

tegnap 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:

6os vagyok 21 évesen már úgy érzem magam, hogy mégis kinek akarok bizonyítani és miért.

Amikor még szinte most kezdődött az felnőtt élet nekem.

És ez biztos nem normális...

tegnap 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
76%
Lehet olyan szüleik vannak meg rokonok munkatársak akik szerint a főzés szent, szeretet van a kajában meg 1000 féle adalékanyag és túlbonyolítás, és szegények neki se mernek állni a borsófőzeléknek amit valamelyik mammer úgy csinál hogy előtte egyenként kirántja a borsószemeket, aztán felfűzi láncnak, belelógatja a forró vízbe, majd összepasszírozza, stb. Nem kockáztatnak hogy simán megpárolják, mert azt hallgatják otthon mindig hogy azt nem élnék túl, ha simán párolt borsót vagy egyszerű főzeléket ennének.
tegnap 22:33
 9/10 anonim válasza:
79%
6-os így van, feladták az életet. A fiatalok nem látnak semmi szépet az életben és a pillanatnyi örömforrás az egyedüli az életükben.
tegnap 22:47
 10/10 anonim ***** válasza:
En ezeket siman ra tudom húzni a 30as eveiket taposo emberekre is. Ismeretségi koromben nem egy ilyen csalad van.
tegnap 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!