Miért vagyok olyan lusta otthol, miközben a munkahelyemen elképesztő vagyok?
Munkában mindig mindent megcsinálok és nagyon jó vagyok benne, de amikor otthon pl takarításra kerül a sor, akkor jó ha heti egyszer rá tudom venni magam hogy porszívózzak.
Hallottam már olyat is, hogy egy kiváló kertész saját birtoka köpedelem.
Ez miért van?
Velem is így szokott lenni, vagyis már jobb a helyzet, mert kevésbé fárasztó munkám van egy ideje. Azelőtt szimplán elfáradtam, nem csak a munka részében, hanem az egész napos nyüzsgésben, mindenkinek állandóan volt valami gondja, hallgatni a rinyákat (valami feladattal kapcsolatban vagy kollégával nézeteltérés vagy magánéleti gondok, utóbbi volt a ritkább azért de igazából teljesen mindegy, mi a gond, fárasztó, mikor állandóan van valakinek valami nyűgje), sietni, hogy kész legyél, stb. Pihenni maximum szünetben lehetett.
Most is sietünk amennyire kell, de ezen a helyen nincs őrületes munkamennyiség + lazábbak a kollégák, rendezettebb életűek, nem úgy viselkedik mindenki, mintha utálná az egész életet, szóval egyszerűen jobb hangulatban telik a nap, így könnyebb itthon is nekiállni a dolgoknak, nem az van, hogy hazaérek és úgy le vagyok szívva, hogy legszívesebben csak a Tiktokot pörgetném 2 órán keresztül. Vezetőség sem szigorú, amíg kész vannak a feladatok, addig azt csinálsz, amit akarsz, kimegyek akármikor levegőzni, munka közben is felhívhatok bárkit, stb.
Szerintem amikor tudod, hogy kötelezettséged van, elvárások vannak veled szemben, bért kapsz érte (amiből fedezed a kiadásokat)… motivált vagy a jó és pontos munkavégzésre, és még jobban megy, ha szereted is munkád.
Viszont lehet, hogy a takarítás nem a kedvenced és mondjuk egyedül élsz, így senki nem várja el, hogy minden nap szuper rendben legyen a lakás. Ha nem egyedül élsz vagy vendégeid jönnek, akkor máris van motivációd, hogy a lakás tiszta és rendezett legyen.
Szerintem a lényeg a MOTIVÁCIÓ …. akár egy fogyókúránál, nyelvtanulásnál, sportolásnál, új munka, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!