Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez lustaság, vagy butaság?

Ez lustaság, vagy butaság?

Figyelt kérdés

A környezetemben számtalan 20-as évei elején járó ember van. Nemtől függetlenül azt tapasztalom, hogy nonstop megy a kajarandelés (főképp a covid óta).

Ez csak szerintem nem normális?

Társasházban élünk, szomszédban albérlők, (fiatal pár). Homeofficeban melozik a csaj, egész nap otthon.. elmondása szerint hetekig ki se jár a lakásból. A srác általában délután melózik, láthatóan azért nem veti őket fel a pénz. Se kocsi se sajat lakás.. csak egy házi macska, amit magukon kívül fel tudnak mutatni.. ezen kívül nagyon semmi. Múltkor szóba elegyedtünk a csajjal, panaszkodott, hogy nem voltak 3 és fél éve nyaralni, de még karácsonyfára is sajnálták kiadni pár ezer ftot, nemhogy ajándékra, mert nincs penzuk..

de azért biztos ami biztos minden este 20-21o. körül jön hozzájuk a futár a kajával. Amikor vagy mielőtt jön házába srác rendelik is a kaját.

Én nem értem ezt. Tényleg ennyire béna az a csaj, hogy nem tud valamit összedobni egész nap? (Nem fogom megkérdezni..)

Munkatársam uez. Nem halnak bele a napi 6 órás munkába.. gyerek nincs, hobbi nincs.. munka után rohan haza, hogy estig a maradék időben otthon xboxozzon és ennyi. A csajával karöltve sztem még egy tésztát se főztek meg egész életükben.

BRUTÁl mértékű pazarlás... A srác képes egy szalámi zsemlét meg egy kólát megrendelni reggelire a munkahelyre 2-3e Ft-ert.. aztán ebédre is ugyanígy csak akkor valami szar menzás kaját vagy mekit 4-5-6e fter és elmondása szerint általában még a vacsorát is rendelik..

Komolyan nem lehet 10 perccel előbb elindulni reggel és venni reggelire 2 zsemlét meg egy csomag felvágottat? Vagy ne adj Isten, egyszer a Minecraft helyett délután összeb.szhatnának egy borsófőzeléket egy fagyasztott valamivel.. mert amúgy kb hasonlókat rendel csak olyan áron amiből ezeket 6 embernek lehetne főzni.

Később ezeknek ha lesz gyerekük, akkor majd pizza meg meki lesz a pulyáknak a vacsora? Egyszerűen nem tudom felfogni hogy ez most butaság, nemtörődömség, lustaság, vagy mi?

Én mélységesen szégyellném magam ha látnám hogy a gyerekem (kicsik még, de remélem nem lesznek ennyire buták és pazarlóak) ezt csinálnák. Lustaság, pazarlás.. eszükbe sem jut esetleg kicsit tudatosan élni?

(Nem, nem vagyok szegény, nem nem irigylem őket, megtehetem ha akarom, néha... NEHA!! szoktam rendelni.. mondjuk havi egyszer.. vagy megyünk étterembe is heti egyszer -általában szombaton-. De én tudok főzni és a gyerekeim is fognak tudni főzni, ha eljön az ideje, mert egyszerűen ez alap.. most én azt látom rengeteg lusta, életképtelen fiatal van. Egyszerűen nem értem, hogy tudtak a szüleik ennyire beleszarni abba, hogy ezek a szerencsétlenek ilyen skillek nélkül nőjének fel ha netán tényleg az ennek az oka, hogy nem tudnak főzni. Persze lehet csak simán brutál lusták.

jan. 20. 21:34
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

8. Pont erre a korosztályra jellemző, hogy le se szarják, hogy mit csinál az anyjuk apjuk, azt meg főleg hogy mit csinál a nagyi.. szóval hagyjuk és azt is hogy nem találnak megfelelő receptet a neten, mert gyakorlatilag mindegyik (tisztelet a kivételnek) a telefonnal a seggében él.

Mellesleg éppen azért lesz.rom én is hogy anyám mit és hogy főzött mert 40 éve nem ezek az alapanyagok álltak rendelkezésre hanem bizonyos szempontból jobbak, viszont most minden rosszabb könnyen elérhető.

jan. 21. 06:29
 12/29 anonim ***** válasza:
33%

"a fiatalok 99%-a feladta az életet"

Ez egy jól hangzó állítás, ami szimplán nem igaz. A fiatalok többsége pont ugyanazt csinálja és ugyanazt az életpálya modellt futja be mint akik már nem fiatalok. Tanul, dolgozik, félretesz, halad az életben. Nyilván vannak azok is akik nem, mint ahogy régen is voltak akik felnőttek a faluban, támasztották a kocsmapultot majd elmúltak.

jan. 21. 13:13
 13/29 anonim ***** válasza:
0%
Akkor lehet csak én vagyok a kisebbségi burokban, de én pl. feladtam. Nem akarok életpálya mdoellt befutni, nem akarok se dolgozni, se tanulni, se haladni az életben, hanem elhullani akarok. És a környezetem 99%-a is így van :D
jan. 21. 15:39
 14/29 anonim ***** válasza:
74%

Kedves 13as!

Ez nem feltétlenül a vilag hibaja..

Azert nem kell mindent erre fogni. Ma is meg lehet talalni az elet ertelmet. Es ne nyujtson biztonsag erzetet, hogy a barataid, ismeroseid akik veled egykoruak is igy vannak. Nem biztos. Lehet ezt mondjak, mert ez a módi, aztan egyszercsak egyedul maradsz ezzel az erzessel, mert a tobiek kinovik. Magad valasztod az utad. Nyuglodhetsz, sajnalhatod magad. Vagy talpra allsz es elhatarozod h kihozod a "szarbol" a legjobbat. Nem ciki a pszichologus sem. A mai vilagban inkabb erény ha jarsz.

jan. 21. 16:28
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

"a környezetem 99%-a is így van"

Nyilván az ember olyan környezetben mozog, amiben komfortosan érzi magát. Ha valaki túrázós körökben mozog, akkor ott túrázni fognak. Ha olvasókörben akkor a könyvek lesz a téma. Ha meg valakinek semmi célja, akkor a közege is hasonló lesz.

jan. 21. 17:24
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
11 Mondjuk az igaz hogy pont a 20asok nem törődnek ezzel, inkább az idősebbek élnek ilyen szülői meg menő rokon véleményvezér alattvalókként.
jan. 21. 18:01
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 14-es! Én pedig úgy gondolom, hogy a világ hibája. És igen is örökkön örökké sajnáltatni fogom magam, ha tetszik, ha nem. Nem én kértem, hogy megszülessek, és még nekem kéne küzdeni? :D Hát kösz, nem. Nem akarok talpraállni, nem fogadok el segítséget. Szeretnék meghalni inkább.
jan. 21. 21:00
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
17, sajnálom, hogy nem fogadsz el segitseget sem. Eleg remiszto, hogy van akinek a fejeben ez zajlik. Kivanom, hogy tortenjen veled vmi ami ezt megvaltoztatja!
jan. 21. 21:44
 19/29 anonim ***** válasza:
69%

17-es vagyok, Ami rémisztőbb, hogy elég sok ember van az ismerettségemben, és ők is mind hasonlóak. Nem csak én gondolkodok így, sokan vagyunk mi fiatalok. Nem akarunk dolgozni, mert a munka rabszolgaság. Nem akarunk dolgozni, mert túl sok időt és energiát vesz el az időnkből és 0-24 szabadságot követelünk. És szolgasorsba taszítjuk szüleink.

Semmi sem fog megváltoztatni. Szüleim kiraknak ha meguntak, én meg hagyom magam éhenfagyni. Ez lesz.

jan. 21. 22:15
 20/29 A kérdező kommentje:

Nem látom, hogy írtad -e 17, hogy te mennyi idős vagy, de ne aggódj ez nem csak a te korosztályod problémája. Van 50es ismerősöm aki számára a munka rabszolgaság és a 80 éves apja, anyja tartja el. Van ilyen 40es rokonom aki szerint ő nem alacsonyodik le oda, hogy "ennyiért" munkát vállaljon (ennyiért = minimálbér vagy a közeli, mivel oda se alacsonyodott, hogy tanuljon valamit amikor annak lett vna ideje) sőt, van ilyen 30as ismerősöm is, akitől szintén ezt hallgattuk hosszú évekig.

Szíved joga azt tenni amit akarsz és remélem akármit is választasz magadnak útnak, azt a körülményekhez képest a legjobban fogod megélni, mindenesetre... Nem csak a fiatalok vannak így ezzel hanem mindig is voltak ilyen emberek.

jan. 22. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!